Διαφήμιση

Apple Macintosh: 30 ολόκληρα χρόνια από την παρουσίασή του

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Apple Macintosh: 30 ολόκληρα χρόνια από την παρουσίασή του

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/apple-macintosh-30-oloklira-xronia-apo-tin-131690.html']
   Στις 24 Ιανουαρίου 1984, ο νεαρός τότε Steve Jobs, παρουσίασε τον πρώτο Macintosh σε ειδική εκδήλωση που είχε διοργανωθεί. Η παρουσίαση περιελάμβανε επίδειξη των γραφικών δυνατοτήτων της οθόνης, των διαφόρων fonts και την υποστήριξη «text-to-speech». Ήταν ο πρώτος προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής εξοπλισμένος με ένα γραφικό περιβάλλον χρήσης αλλά και ποντίκι.

   Πωλούνταν έναντι του ποσού των $2,495 και περιελάμβανε μνήμη μόλις 128K, επεξεργαστή Motorola 68000 των 8MHz, μια οθόνη τύπου CRT των 9 ιντσών ανάλυσης 512 x 342 (72 dpi) καθώς και drive των 3.5 ιντσών για τη δισκέτα. Δεν διέθετε σκληρό δίσκο και οι αστοχίες υλικού ήταν συχνό φαινόμενο. Στην πράξη ο αρχικός Macintosh, αποτέλεσε μια αποτυχία, πουλώντας μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ενώ ήταν και η αφορμή της αποχώρησης του Jobs σε λιγότερο από 18 μήνες μετά. Για να γιορτάσει τα 30 χρόνια ύπαρξής του, η Apple δημιούργησε ένα χρονικό για την εξέλιξη του Mac όλα αυτά τα χρόνια.

   Η μίνι ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε, διαθέτει ένα video με μια πληθώρα συνεντεύξεων που επαινούν την συνεισφορά του σε πολλούς τομείς, αλλά εξετάζει και τα σημαντικότερα μοντέλα από το 1984, όπως τα PowerBook, PowerMac, iMac φθάνοντας στα Retina MacBook Pro και στα σημερινά Mac Pro.

   [/feedquote]