Διαφήμιση

Καλύτερες οι επιδόσεις των AMD Kaveri APUs με Dual-Rank DIMMs

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Καλύτερες οι επιδόσεις των AMD Kaveri APUs με Dual-Rank DIMMs

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/kalyteres-oi-epidoseis-twn-amd-kaveri-apus-131614.html']
   Μόνο λίγες ημέρες έχουν περάσει από τότε που η AMD προέβη στην επίσημη παρουσίαση των Kaveri APUs τέταρτης γενιάς. Η ιστοσελίδα ComputerBase.de στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα APUs παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις σε σύστημα που περιλαμβάνει dual-rank memory modules. Επίσης η ιστοσελίδα επιβεβαιώνει την εταιρεία, που όπως διαφημίζει και αυτή, τα APUs μπορούν να εκμεταλλευθούν πλήρως τις DDR3-2400.

   Και πράγματι, υπήρξε 15.2% διαφορά επιδόσεων μεταξύ DDR3-1866 και DDR3-2400. Ένας μη αξιόπιστος τρόπος να ελέγξουμε αν ένα DIMM αποτελείται από δύο ranks, είναι να κοιτάξουμε αν και από τις δυο πλευρές του PCB, φέρει DRAM chips. Πιο αξιόπιστος τρόπος είναι ο έλεγχος μέσω του λογισμικού AIDA64, που αναφέρει τον αριθμό των ranks αλλά και αυτόν των banks ανά rank.

   Ο λόγος που ο οπτικός έλεγχος μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα, βρίσκεται στον τρόπο σχεδιασμού των σύγχρονων DRAM chips. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα DIMMs με τέτοιου είδους chips στην μια μόνο πλευρά, όντας όμως εξοπλισμένα με 2 ranks. Παρακάτω αποτυπώνονται οι επιδόσεις σε γραφήματα, ακριβώς όπως τα λάβαμε από την πηγή μας.


   [/feedquote]