Διαφήμιση

Σαν σήμερα [21/01/1985]: Παρουσιάζεται ο HP Integral PC

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Σαν σήμερα [21/01/1985]: Παρουσιάζεται ο HP Integral PC

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/san-simera-21-01-1985-parousiazetai-o-131585.html']
   Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια, στις 21 Ιανουαρίου του 1985, ήταν η ημέρα κατά την οποία παρουσιάστηκε ένα πολύ ιδιόμορφο και ξεχωριστού ενδιαφέροντος -σχεδόν μοναδικό- φορητό workstation της HP. Το Integral (HP 9807A) ήταν ένα 16μπιτο σύστημα UNIX με ενσωματωμένο inkjet εκτυπωτή που απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε ερευνητικά κέντρα, βιομηχανίες και πανεπιστήμια.

   Το HP Integral PC ήταν το αποτέλεσμα της “συρρίκνωσης” ενός UNIX workstation σε έναν μεταφερόμενο υπολογιστή, βάρους λίγο περισσότερο από 11 κιλά. Καθώς η ΗΡ επέλεξε να μην αξιοποιήσει την πλατφόρμα του IBM-PC και το MS DOS, όπου το επαγγελματικό λογισμικό ήταν πολύ πιο πλούσιο από ό,τι στο UNIX, προόριζε τον Integral για ειδική χρήση, κυρίως σε εργαστήρια (ιδιωτικά, βιομηχανίες, πανεπιστήμια κ.λπ.). Η ΗΡ κατασκεύασε τον Integral και για την αντικατάσταση των desktop υπολογιστών της σειράς 80.

   Το σύστημα παρουσιάζει μοναδική πληρότητα, αλλά και ισχύ, για τα δεδομένα της εποχής του. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή MC68000 και 16μπιτη GPU (Graphics Processing Unit) κατασκευής ΗΡ, το Integral λειτουργούσε σε HP-UX (σ.σ. έκδοση του UNIX, σχεδιασμένη από την ΗΡ), με παραθυρικό περιβάλλον και γραφικά υψηλής ανάλυσης. Καθώς το σύστημα δεν διέθετε σκληρό δίσκο, παρά μόνο μία μονάδα δισκέτας 3,5”, τόσο το λειτουργικό, όσο και το περιβάλλον χρήσης, ήταν αποθηκευμένα στη ROM. Η μνήμη της βασικής σύνθεσης ήταν 512ΚΒ και μπορούσε (εσωτερικά) να επεκταθεί έως και τα 2,5 MB. Ωστόσο, με χρήση εξωτερικών καρτών που τοποθετούνταν στις θύρες Expansion, μπορούσε η συνολική διαθέσιμη μνήμη να ξεπεράσει τα 7 MB.

   Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Integral ήταν ένας υπολογιστής μοναδικής πληρότητας. Εκτός από το κανονικού μεγέθους πληκτρολόγιο και το ποντίκι, διέθετε οθόνη plasma 9 ιντσών (ίδιας τεχνολογίας με εκείνη του GRiD Compass), αλλά και εκτυπωτή σελίδας Α4. Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής, τοποθετημένος πάνω από την οθόνη, ήταν τεχνολογίας ψεκασμού Thinkjet με ταχύτητα εκτύπωσης 150 χαρ. το δευτερόλεπτο και πολύ χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του.

   Το κόστος αυτής της πληρότητας το πλήρωνε η αυτονομία του υπολογιστή. Μπορεί με βάρος 11,4 κιλά και μέγεθος μικρής βαλίτσας να ήταν εύκολο να μεταφερθεί, ωστόσο απαιτούσε οπωσδήποτε παροχή ρεύματος, καθώς δεν διέθετε εσωτερική μπαταρία.   [/feedquote]