Διαφήμιση

Backblaze: Πιο αξιόπιστοι οι σκληροί δίσκοι της Hitachi παρά της Seagate

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Backblaze: Πιο αξιόπιστοι οι σκληροί δίσκοι της Hitachi παρά της Seagate

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/backblaze-pio-aksiopistoi-oi-skliroi-diskoi-tis-131552.html']
   Τους τελευταίους μήνες, η γνωστή υπηρεσία Backblaze, η οποία επιτρέπει το backup των αρχείων των χρηστών και την πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε, προέβησαν στην μελέτη των δεδομένων από τα «Backblaze Storage Pods» που εξοπλίζουν την υπηρεσία και δημοσίευαν τα αποτελέσματα σε μια σειρά αναρτήσεων στο blog της. Αυτό που έκαναν μέχρι σήμερα, είναι να εξετάζουν τη διάρκεια ζωής ενός δίσκου της λιανικής αγοράς και αν αυτό το χρονικό διάστημα είναι μεγαλύτερο σε δίσκους που προορίζονται για την enterprise αγορά. Πλέον όμως το ενδιαφέρον μας εστιάζεται σε δεδομένα αξιοπιστίας συγκεκριμένων κατασκευαστών και μοντέλων.

   Τα δεδομένα βασίζονται σε 25.000 μονάδες, 15 διαφορετικών σκληρών δίσκων από την Seagate, την Hitachi και την Western Digital. Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, οι αποφάσεις αγοράς τους, καθορίζονταν από την τιμή αλλά φυσικά και από την ποιότητα, καθώς η συχνή αντικατάσταση είναι χρονοβόρα. Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια η Seagate και η Hitachi προσέφεραν τις καλύτερες προτάσεις όσον αφορά τιμή προς GB. Όπως φαίνεται και από το γράφημα παρακάτω, τα Hitachi drives είναι τα πιο αξιόπιστα με λιγότερο από 2% ετήσιο ρυθμό αστοχίας, σε αντίθεση με την Seagate που το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχονταν στο 8-9%.

   Η εταιρεία μίλησε και για συγκεκριμένα μοντέλα κάνοντας λόγο ότι τα δύο καλύτερα είναι τα Hitachi GST Deskstar 5K3000 και Hitachi Deskstar 7K3000. Από την άλλη μεριά πιο προβληματικοί εμφανίζονται οι Seagate Barracuda 7200 των 1.5TB με το ποσοστό αστοχίας να αγγίζει το 25%.


   [/feedquote]