Διαφήμιση

Google: Αναπτύσσει φακούς επαφής που ανιχνεύουν τα επίπεδα γλυκόζης

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Google: Αναπτύσσει φακούς επαφής που ανιχνεύουν τα επίπεδα γλυκόζης

   [feedquote='TheLab.gr','http://www.thelab.gr/eidiseis/google-anaptyssei-fakous-epafis-pou-anixneyoun-ta-131441.html']
   Η Google πρόσφατα προέβη στην ανάπτυξη ενός φακού επαφής, ο οποίος περιέχει συγκεκριμένα έναν ανιχνευτή γλυκόζης, πομπό αλλά και ειδικό chip, σχεδιασμένο να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας οι οποίοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Ο φακός, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν περιορίζει την όραση, ελέγχει τα επίπεδα της γλυκόζης κάθε δύο φορές ανά δευτερόλεπτο και στέλνει τα αποτελέσματα σε μια εξωτερική συσκευή μέσω ραδιοκυμάτων.

   Μάλιστα σε δημοσίευση στο επίσημο blog της, η εταιρεία εξηγεί την ανάγκη ύπαρξης, μελλοντικά, μιας τέτοιας συσκευής. Με 1 στους 19 ανθρώπους στο πλανήτη να πάσχουν από διαβήτη, η τεχνολογία αυτή, η οποία προς το παρών βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη. Άλλωστε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλάζουν συχνά μέσα στη διάρκεια της ημέρας, με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους ανίχνευσης αυτών να χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως οδυνηροί.

   Οι φακοί αυτοί απαιτούν για την λειτουργία τους ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αντλείται από την εξωτερική συσκευή μέσω συχνοτήτων. Μάλιστα σε μελλοντικά μοντέλα, οι φακοί μπορεί να περιλαμβάνουν και μια πηγή φωτός που θα ενημερώνει τους πάσχοντες για τα επίπεδα της γλυκόζης, χωρίς την ανάγκη χρήσης της εξωτερικής συσκευής. Για παράδειγμα θα μπορούσε να γίνει ενημέρωση των χρηστών για τα επίπεδα, όταν κλείνουν τα μάτια τους. Όπως διαβεβαιώνει η ίδια η Google, η τεχνολογία απαιτεί σημαντικές βελτιώσεις και εργασία, πριν διατεθεί στο ευρύ κοινό.


   [/feedquote]