Διαφήμιση

XTRV και MI8SE, reboot to bootloader after flash problem (SOLVED)

  Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.5.21/22 (25/05/2020 16:45)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.5.22 ROM για τις παρακάτω συσκευές...

  HMK30Pro_20.5.22_v12-10 (Lmi)
  MI10_20.5.22_v12-10 (Umi)
  MI10Pro_20.5.22_v12-10 (Cmi)

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • XTRV και MI8SE, reboot to bootloader after flash problem (SOLVED)

   Καλησπέρα, ποστάρω και εγώ την εμπειρία μου σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιος το ίδιο...

   Περιληπτικά το πρόβλημα ήταν ότι από official rom 11.0.3.0 δεν μπορούσα να μπω στο ελληνικό TWRP - μόνο σε αυτό από LR team. Και όταν φλάσαρα XTRV μετά το reboot με έβγαζε στον bootloader. Reboot me power button και volume up με πέταγε πάλι στον bootloader και ακόμα και αν φλάσαρα πάλι το TWRP (επιτυχώς) πάλι θα με πέταγε στον bootloader. Αναγκαστηκά λοιπόν miflash την official 11.0.3.0 και φτού και απ την αρχή. Ακολουθεί και αναλυτική περιγραφή για όποιον θέλει να μάθει πλήρως την αποτυχημένη διαδικασία μου. Οι υπόλοιποι προσπεράστε την επόμενη παράγραφο.

   Είχα το MI8SE μου κανονικά με XTRV μέχρι που αποφάσισα να του κάνω factory reset μέσα από το μενού του συστήματος. Μετά από αυτό δεν ξαναμπούταρε. Βάζω με MiFlash την official 11.0.3.0 και δοκιμάζω τα ελληνικά TWRP. Δεν μπορούσα να μπώ σε κανένα από τα δύο (δοκίμασα και fastboot format userdata πριν το flash αλλά και χωρίς αυτό). Power button και volume up με έβγαζε σε bootloader. Μου δούλευε το TWRP της LR team και αυτό όμως χανόταν αν έκανα reboot to system. Αν φλάσαρα και το magisk v20 τότε δεν χανόταν το TWRP. Προσπάθησα αμέτρητες φορές να περάσω την XTRV και την xiaomi.eu αλλά πάντα μετά το reboot to system με πέταγε σε bootloader και έπρεπε να ξαναπεράσω την official και πάλι LR TWRP και magisk. Τις περισσότερες φορές έκανα αντιγραφή τις ROM στον αποθηκευτικό χώρο του κινητού μέσω usb stick και otg καλώδιο, μέσα από το περιβάλλον του TWRP (το adb sideload δεν μου δούλεψε ποτέ). Δεν έχει σημασία αν έκανα format data (ναι αυτό που γράφουμε yes) ή factory reset ή διέγραφα τα πάντα μέσα από wipe - advanced - check σε όλα ή και τα τρία. Πραγματικά δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τόσο πριν το flash της ROM όσο και μετά ή και πριν και μετά. Ακόμα και βήματα του τύπου reboot to recovey μετά από κάθε επιμέρους βήμα, και αυτό το δοκίμασα. Δοκίμασα να φλασάρω και διαφορετικά firmware και μετά τη rom και δοκίμασα και ένα Universal dmverity disabler που βρήκα στο xda (δεν ξέρω τι κάνει αλλά σε εκείνη τη φάση απλά δοκίμαζα τα πάντα...).

   Η λύση ήταν απλή τελικά. Αφού δεν υπάρχει arb protection, φλάσαρα την official fastboot ρομ που είχε το κινητό όταν το πήρα και πάνω σε αυτή είχα βάλει πρώτη φορά την XTRV. Αυτή είναι η V10.0.1.0. Μετά από αυτό έβαλα κανονικά το ελληνικό twrp 3.2.3-4 έκανα format data, reboot to recovery, factory reset, reboot to recovery, πέρασα τη rom και το magisk στον αποθηκευτικό χώρο από το usb stick, flash την XTRV, flash το magisk, factory reset, και reboot το system και άνοιξε επιτέλους με την XTRV.
   Ευχαριστώ τους amavroudis και NasDriver για τις απαντήσεις τους!
  • Διαφήμιση