Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Ελληνική μετάφραση για το Mi Band 4 (τρέχουσα έκδοση resources v68)

  • Ελληνική μετάφραση για το Mi Band 4 (τρέχουσα έκδοση resources v68)


   Οδηγός σε μορφή βίντεο by Unboxing Lab

   Με απλή και κατανοητή γλώσσα, ο Youtuber Βαγγέλης Μηνάς τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όμορφη δουλειά του, σας εξηγεί οπτικοακουστικά

   μέσα από το κανάλι του όλα τα παρακάτω βήματα και διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να εμφανίσετε τα Ελληνικά στο Mi Band 4 που έχετε αγοράσει.

   Ελληνική μετάφραση για το Mi Band 4
   (Με δική σας ευθύνη)

   Πριν περάσετε το αρχείο με την Ελληνική μετάφραση, εγκαταστήστε πρώτα την παρακάτω έκδοση Mi Fit:   Ανοίξτε την εφαρμογή Mi Fit και περιμένετε να γίνει αναβάθμιση του Mi Band 4 στο firmware 1.0.7.14 και resources v68.

   Μόλις τελειώσει η αναβάθμιση του Mi Band 4 (2 αρχεία) θα βλέπετε τα μενού της συσκευής στα Ρώσικα
   μέχρι να ολοκληρώσετε το παρακάτω βήμα:

   Στην συνέχεια κατεβάστε και εγκαταστήστε το παρακάτω αρχείο (αφού πρώτα το αποσυμπιέσετε), χρησιμοποιώντας
   την έκδοση v8.9.8 του Notify & Fitness ή κάποια νεότερη:   >Σημείωση<
   Από την ώρα που το Notify & Fitness φτάσει στο 100%, το Mi Band 4 θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία οπότε περιμένετε χωρίς να πειράξετε κάτι εσείς στο κινητό ή στο band.


   Μετά το πέρας της διαδικασίας, αν εξακολουθήσετε να χρησιμοποιείτε το Notify & Fitness παράλληλα με αυτό το ειδικό Mi Fit, τότε η ρύθμιση γλώσσας για το Mi Band 4 στο Notify & Fitness θα πρέπει να είναι στο Default.

   Αν και έχει μεταφραστεί πλήρως, ορισμένα μηνύματα θα είναι στα Ρώσικα διότι τα τραβάει από το firmware.
   Δείτε παρακάτω τα αντίστοιχα Αγγλικά:

   Updating…
   Updated successfully
   Couldn't update
   Syncing…
   Synced successfully
   Couldn't sync
   Connect to MI Fit to update again
   Fully charged
   Pair the phone?
   Paired successfully   change log v68:
   • 11 Οκτ 2019 - 00:38 (Πρώτη έκδοση)
   Να ευχαριστήσουμε θερμά το GearBest για την ευγενική του χορηγία να μας προμηθεύσει με τα Mi Band 4 (Global και China NFC Version),
   ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεταφράσεις και στις μελλοντικές παρεμβάσεις στο Firmware των συσκευών.

  • Διαφήμιση
  • Γραμματοσειρές για το Mi Band 4

   Οι παρακάτω πληροφορίες και τα αρχεία συλλέχθηκαν από διάφορα κινέζικα και ρώσικα φόρα.
   Ta custom fonts δεν είναι δική μου δημιουργία!

   Τα αρχεία γραμματοσειρών (επέκταση .ft) περιέχουν 2 σετ γραμματοσειρών, ένα "μεγάλο" (standard ή en/cn) για όταν η γλώσσα του band είναι αγγλικά ή κινέζικα, κι ένα "μικρό" (latin) για τις υπόλοιπες γλώσσες. Και τα δύο είναι τύπου unicode και χρησιμοποιούνται μόνο για την εμφάνιση των ειδοποιήσεων, όχι για το μενού. Το μεγάλο σετ είναι διαστάσεων 24x24 pixels/char, με μεταβλητό πλάτος για κάθε χαρακτήρα, το οποίο ορίζεται μέσα στο ίδιο το αρχείο font. Το μικρό σετ είναι διαστάσεων 16x20 pixels/char, σταθερού πλάτους, το οποίο ορίζεται στο αρχείο firmware. Αν κάποιος χαρακτήρας λείπει από το αρχείο γραμματοσειράς, εμφανίζεται στη θέση του το [?].

   Για το μενού του Mi Band χρησιμοποιείται άλλη γραμματοσειρά, η οποία είναι ενσωματωμένη στο firmware. Η συγκεκριμένη δε μπορεί να πειραχθεί, γιατί το firmware είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο!


   Γραμματοσειρές

   Είναι το ίδιο από τότε που κυκλοφόρησε το Mi Band 4 και είναι ακόμη στην έκδοση 1. To standard font (όταν η γλώσσα είναι αγγλικά ή κινέζικα) εμφανίζει ένα κενό διάστημα μετά από κάθε ελληνικό χαρακτήρα (προφανώς λάθος στον ορισμό του πλάτους), ενώ δεν περιέχει τα τονισμένα φωνήεντα και το τελικό ς. Στο latin όλα φαίνονται σωστά. Δεν περιέχει smilies.

   Είναι μίξη των δύο παρακάτω fonts Myamazfit_3a και Tahoma, φτιαγμένο από μένα. Πήρα το latin font από την πρώτη και το non-latin font από τη δεύτερη γραμματοσειρά και έφτιαξα ένα νέο αρχείο που εμφανίζονται όλοι οι χαρακτήρες σωστά και τα smilies. Είναι το μόνο font που εμφανίζει σωστά τα ελληνικά των ειδοποιήσεων και σε ελληνικό και σε αγγλικό μενού. Δημιουργός: εγώ (από τα αρχεία των ahsim και tj27)
   Σε γλώσσα αγγλικά ή κινέζικα (standard font) δεν έχει το κενό διάστημα μετά τους ελληνικούς χαρακτήρες - διορθώθηκε το πλάτος τους, αλλά εξακολουθεί να μην περιέχει τα τονισμένα φωνήεντα και το τελικό ς. Στις υπόλοιπες γλώσσες (latin) όλα εμφανίζονται σωστά. Περιέχει smilies που εμφανίζονται σωστά και στις δύο γραμματοσειρές. Είναι το font που συνιστώ αν έχεις περάσει την παραπάνω ελληνική μετάφραση (δηλαδή χρησιμοποιείται latin font στη συσκευή). Δημιουργός: ahsim

   Εμφανίζει σωστά τα ελληνικά (με τόνους και ς) σε όλες τις γλώσσες και περιέχει smilies. Όμως στο latin, οι χαρακτήρες δεν φαίνονται καλά και τα smilies είναι λίγο κομμένα. Είναι το font που συνιστώ μόνο αν έχεις το band στα αγγλικά ή κινέζικα (δηλαδή χρησιμοποιείται standard font) - Δείτε το αντίστοιχο νήμα για μόνιμο αγγλικό μενού σε κινέζικο band. Δημιουργός: tj27

   Εμφανίζει σωστά τα ελληνικά σε όλες τις γλώσσες. Δεν περιέχει smilies. Δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο, αλλά είναι λίγο μεγαλύτεροι οι χαρακτήρες Latin. Κάποιοι χαρακτήρες δεν είναι σωστά κεντραρισμένοι. Αν έχετε βάλει την ελληνική μετάφραση και δε βλέπετε καλά, ίσως βοηθήσει λιγάκι. Κατά τα άλλα, δε το συνιστώ. Δημιουργός: tj27


   Παρατηρήσεις:
   • Όλα τα παραπάνω custom fonts είναι συμβατά με όλα τα μέχρι στιγμής firmware και resources που χρησιμοποιούν την έκδοση font v1. Η εγκατάστασή τους γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται κι η εγκατάσταση των resources, με χρήση του Notify & Fitness ή αντίστοιχου λογισμικού. Μην ξεχάσετε να αποσυμπιέσετε το αρχείο zip!
   • Όσο δεν αλλάζει η έκδοση του original font (v1), κανένα custom font δε θα αναβαθμίζεται αυτόματα με κάθε επίσημη αναβάθμιση του firmware και των resources, οπότε δε χρειάζεται επανεγκατάσταση!
   • Για να φαίνονται τα smilies (μόνο για τα fonts που τα υποστηρίζουν), πρέπει να τα ενεργοποιηθούν από το Notify & Fitness από την αντίστοιχη επιλογή. Μόνο με χρήση του Mi Fit δεν εμφανίζονται!
   • Αν δεν εμφανίζονται τα τονισμένα φωνήεντα, πολύ πιθανόν να έχει ενεργοποιηθεί στο Notify & Fitness η επιλογή για να μετατρέπει τους ειδικούς χαρακτήρες σε "συμβατούς" - απενεργοποιήστε την!
   • Υπάρχει το ενδεχόμενο σε επόμενη έκδοση firmware να αλλάξει η έκδοση του font. Σε αυτή την περίπτωση τα συγκεκριμένα custom fonts πολύ πιθανόν να μην είναι συμβατά.
   Files
   • Tahoma.ft.zip

    (131,19 kB, λήφθηκε 271 φορές, τελευταία )
   • MB4_font_myamazfit_3a.zip

    (861,41 kB, λήφθηκε 138 φορές, τελευταία )
   • Lucida_Sans_Unicode_v2.ft.zip

    (43,68 kB, λήφθηκε 79 φορές, τελευταία )
   • Mili_cinco_l_v1.ft.zip

    (862,96 kB, λήφθηκε 82 φορές, τελευταία )
   • MiFont_v1.zip

    (116,5 kB, λήφθηκε 252 φορές, τελευταία )

   Xiaomi Mi A2 Lite: 4GB RAM / 64GB Storage / 256GB μSD - MIUI 11.1 by Xiaomi.eu v9.10.31 beta (GSI - ported from Redmi 6 Pro) - Android Pie v9
   Xiaomi Mi Band 4: CN Version (MGW4046CN - Cinco M) - Hardware version: 0.25.129.5 - Firmware version: 1.0.7.60 - Resources version: 83 (New Icons & Translation by me) // Modified Mi Fit 4.0.13 by Magical Unicorn
   Mi Band 4: Οδηγός Δημιουργίας Custom Resources
  • Ο/H fatsas7 έγραψε:

   εγώ έχω στο notify την 8.10.5d περνάω κανονικά την έκδοση η θα έχω πρόβλημα;
   Και εγώ με αυτή την έκδοση το πέρασα και όλα κομπλέ στα ελληνικά το μενού, ευχαριστούμε πολύ

   Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Gisnnakhs έγραψε:

   Παιδιά πρέπει να είναι πάντα ανοιχτή η εφαρμογή notice γιατί μόλις την έσβησα ξανά έγινε αγγλικά
   Εγώ μόνο για τα update το έχω το notice και μετά το κλείνω και δουλεύω το mi fit και δεν είχα την αλλαγή που λες

   Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Διαφήμιση
  • Ελληνική μετάφραση για το Mi Band 4 (τρέχουσα έκδοση resources v56)

   Άμα μπορεί κάποιος άλλος ελπίζω να βοηθήσει,σε εμενα πάντως δεν αλλάζει παραμένουν τα ελληνικά με off το notice

   Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Gisnnakhs έγραψε:

   Μπαααα τίποτα. Φεύγει και πρέπει να ξανά πατήσω τα ρώσικα μα ξανά έρθουν ελληνικά
   Το κινητό σε τι γλώσσα το έχεις? Γενικά μιας και είναι πολύ αρχή ακόμα θα πρέπει όλοι μαζί να το πάμε στο ψαχτό να δούμε οποιεσδήποτε ανωμαλίες υπάρχουν και πως ενδεχομένως λύνονται κλπ.
  • Ο/H Gisnnakhs έγραψε:

   Το ξανά παιρναω να δοκιμάσω

   Ο/H Gisnnakhs έγραψε:

   Μπαααα τίποτα. Φεύγει και πρέπει να ξανά πατήσω τα ρώσικα μα ξανά έρθουν ελληνικά
   Δεν χρειάζεται να το ξαναπεράσεις... Δεν έχουν τα ίδια στοιχεία συγχρονισμού οι δυο εφαρμογές για αυτό "τσακώνονται" ποια θα επικρατήσει :D

   Κάνε κατάργηση το band από το Mi Fit και κάνε ξανά σύνδεση.

   Μετά άσε το Mi Fit να κάνει συγχρονισμό και κατόπιν άνοιξε το Notify & Fitness. Σύρε προς τα κάτω στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής ξανά και ξανά μέχρι να κάνει και αυτό συγχρονισμό και μετά άλλαξε την γλώσσα. Αν το κάνεις σωστά, ακόμα και να ξανακάνεις κατάργηση το band, τότε με την επόμενη φορά που θα το συνδέσεις θα του περάσει το ίδιο το Mi Fit την αλλαγή και θα το δεις να γυρνάει Ελληνικά χωρίς καν να ανοίξεις το Notify & Fitness.