Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόβλημα με "πάγωμα" τηλεφώνου κατά την διάρκεια της φόρτισης

  >> Ενημέρωση όλων των μελών <<

  Έγινε η διανομή νέων XTRV-9.5.16/17 ROM για 35 συσκευές στα VIP μέλη μας...

  Δείτε τις πληροφορίες στα VIP mail που σας έχουμε στείλει.

  Oι αυτόματες ενημερώσεις (ΟΤΑ) σήμερα στα απλά μέλη μας θα εμφανιστούν μετά από 12 - 24 ώρες μετά από τους VIP !

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Πρόβλημα με "πάγωμα" τηλεφώνου κατά την διάρκεια της φόρτισης

   Εδώ και αρκετό καιρό, βασικά μετά την μετάβαση σε Android 9, αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα με το RedMi Note 5 μου, όπως έχω αναφέρει σε διάφορα νήματα ψάχνοντας για λύση. Κατά την διάρκεια της φόρτισης το τηλέφωνο σταματούσε να αποκρίνεται και έπρεπε να του κάνω επανεκκίνηση με πατημένο το power button για να επανέλθει. Δεν το έκανε πάντα, αλλά ειδικά όταν το επίπεδο φόρτισης έφτανε πάνω από 70%.

   Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκανα διάφορες δοκιμές σε επίπεδο software, πριν να το πάω για έλεγχο σε κάποιον τεχνικό. Δοκίμασα διάφορες roms (XTRV Dev, XTRV Stable, Official Dev, xiaomi.eu Dev) και διάφορους τρόπους εγκατάστασης (fastboot, format data, dirty flash).

   Έχω την συνήθεια από παλιά, να απεγκαθιστώ σχεδόν αμέσως μετά την εγκατάσταση της rom εφαρμογές όπως (Mi Video, Mi Browser, Mi Μουσική, Mi Mail, Mi Σχόλια), να μην χρησιμοποιώ cloud, να μην συνδέομαι στον Mi λογαριασμό.

   Βάζω λοιπόν την τελευταία rom που δεν είχα δοκιμάσει και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, μάλλον είχα βαρεθεί, δεν απεγκαθιστώ τις εφαρμογές της xiaomi. Βάζω φορτιστή και φορτίζει κανονικά! Το αφήνω έτσι κάποιες μέρες και κανένα πρόβλημα! Λέω εντάξει βρήκα μια rom που μου έκατσε! Απεγκαθιστώ τις εφαρμογές ως συνήθως, φορτίζω και πάλι κόλλημα! Ξαναπερνάω την rom αφήνοντας τις εφαρμογές και όλα ΟΚ!

   Χτες πέρασα την XTRV Dev 9.5.9 και άφησα τις προεγκατεστημένες εφαρμογές σε ένα φάκελο στην άκρη. Το τηλέφωνο ήταν όλο το βράδυ στον φορτιστή χωρίς κανένα πρόβλημα!

   Ξέρω ότι ίσως να μην έχει λογική αυτό που έγινε, αλλά με κάποιο τρόπο και για κάποιον λόγο έτσι ακριβώς έγινε!
  • Διαφήμιση
  • Αφού λοιπόν βρήκες τι πιθανών προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα άρχισε να βγάζεις μια μια τις εφαρμογές να δεις ποια ακριβώς δημιουργεί το πρόβλημα ώστε να το δει κάποιο από τα παιδιά εδώ μήπως και διορθωθεί .
  • New

   Το πρόβλημα επανεμφανίστηκε και το τηλέφωνο πήγε χτες το μεσημέρι σε τεχνικό που μου σύστησε φίλος. Το τηλέφωνο ανοίχτηκε και έγινε κάποιος έλεγχος και κάποιες μετρήσεις(;) και από ότι μου είπε όλα φαίνονται να λειτουργούν σωστά!

   Μου πρότεινε να του το αφήσω για να κάνει κάποιες δοκιμές αλλά δεν το άφησα. Επίσης με παρότρυνε να μου περάσει την official rom και να μην το ξαναγυρίσω σε custom, πράγμα που επίσης δεν θα κάνω! Με άλλα λόγια θα το τεστάρω συνέχεια μέχρι να βρω τι πραγματικά το προκαλεί.

   Η σκέψη μου σήμερα πήγε στο magisk οπότε έκανα μια καθαρή εγκατάσταση την xtrv 9.5.9 με τον παρακάτω τρόπο για να είμαι σίγουρος ότι όλα έγιναν σωστά(;) και δεν εγκατέστησα το magisk.
   Πέρασα πρώτα μια fastboot rom, μετά εγκατέστησα twrp, έκανα format data, πέρασα την xtrv. Επανέφερα εφαρμογές και ρυθμίσεις από το backup του miui και αναμένω...

   Επόμενη κίνηση, αν το ξαναπαρουσιάσει, θα είναι να μην επαναφέρω τίποτα από backup και να το στήσω από την αρχή μόνος μου.

   Υ.Γ.: Αλλάζω τον τίτλο του νήματος ώστε να είναι συμβατός με την εξέλιξη...
  • New

   Νομίζω ότι το magisk δημιουργεί πρόβλημα ειδικά με την τελευταία dev αλλά έχω συνηθίσει με dolby και gcam
  • Διαφήμιση
   Διαφήμιση
  • New

   Πρώτη φόρτιση χωρίς magisk και φόρτισε κανονικά χωρίς να κολλήσει, αν και δεν το άφησα μέχρι τέλους (από 20% στο 80%).
   Βέβαια δεν παίρνω αέρα, μιας και όσες φορές έχω πει πως λύθηκε το πρόβλημα, ξαναπαρουσιαζεται...
   Το παρακολουθώ και βλέπουμε ...


   Ο/H ipankas έγραψε:

   Νομίζω ότι το magisk δημιουργεί πρόβλημα ειδικά με την τελευταία dev αλλά έχω συνηθίσει με dolby και gcam
   Γενικά αποφεύγω modules που "τσιτώνουν" τις πραγματικές δυνατότητες του τηλεφώνου και αν δεν κάνω λάθος (μπορεί και να κάνω) αυτό κάνουν τα παραπάνω.
   Βασικά εγώ έχω συνηθίσει τα tweaks του BanditGR και κάποια άλλα που σου δίνει το root. :)
  • New

   Άλλες δύο φορτήσεις χωρίς magisk και κανένα πρόβλημα.
   Σήμερα θα απεγκαταστησω και τις εφαρμογές της xiaomi, όπως έκανα πάντα και θα το παρακολουθήσω για κάποιες μέρες πάλι.