Διαφήμιση

Ένα βήμα πριν το root. (Απορίες για root,updates,OTA,twrp κτλ)

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.5.21/22 (25/05/2020 16:45)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.5.22 ROM για τις παρακάτω συσκευές...

  HMK30Pro_20.5.22_v12-10 (Lmi)
  MI10_20.5.22_v12-10 (Umi)
  MI10Pro_20.5.22_v12-10 (Cmi)

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • nice, ευχαριστώ για τις οδηγίες, είστε τέλειοι! Μόλις το είχα ξεκινήσει πριν δώσετε απάντηση όμως και έχωσα και το system image μέσα. Είχε και αρκετά μικρά partitions με κάτι παράξενα ονόματα, τα έκανα και αυτά για ασφάλεια. Να υποθέσω απλά το πετάω το system image απο το backup ? (τζάμπα τα 3gb) ή καλύτερα από την αρχή ?


   @BanditGR οσον αφορά το
   'Τέλος όταν κάνεις restore nandroid στην ίδια ROM που το πήρες (το τονίζω αυτό) και είχες κάνει ΗΔΗ root σε αυτή την ROM δεν χρειάζεται να ξαναπεράσεις ούτε Magisk ούτε τίποτα'
   Απο τη στιγμή που κάνεις τα πάντα backup γιατί να χρειάζεται να βάλεις πάλι την μαμα rom, root και μετά restore ? Κατευθείαν restore το full backup δεν είναι το ίδιο πράγμα ? (κατάλαβα σε ποια περίπτωση το εννοείς αυτό που λές...απλά ρωτάω γενικά στο full restore τι κάνουμε.)
   Το συγκρίνω με το clone image σε Linux, windows κτλ....γι'αυτό το μπερδεύω (αν δεν ισχύει). Απο τι στιγμή που έχεις όλα τα partitions....δεν είναι τζάμπα κόπος να τα ξαναφοράς από πάνω με το restore ?
  • Διαφήμιση
  • Καλό είναι να πάρεις ΜΙΑ φορά όλα τα partitions που υποστηρίζει το TWRP σου και αυτό μήπως και χρειαστεί κάπου κάπως κάποτε, αν πειραχτεί κάτι, να έχεις μια βάση, μια αρχική κατάσταση που μπορεί να σου λύνει προβλήματα. Τίποτα περισσότερο. Για τις καθημερινές σου "δουλειές" αρκούν τα boot, data, system, vendor.

   Πέρα από αυτό, επιμένω στο θέμα της ίδιας ROM για ένα θέμα που το έχω ξαναθίξει πολλάκις και αυτό είναι το θέμα των ενημερώσεων και του downgrade (χωρίς σε πρώτη φάση να εξετάσουμε το σκόπελο του ARB). Ας πούμε λοιπόν ότι αναβαθμίζεις ROM και θέλεις να πας από την έκδοση 1 στην έκδοση 2. Παίρνεις λοιπόν το nandroid backup σου στην έκδοση 1 όπως είσαι και φλασάρεις την 2. Στην πορεία ανακαλύπτεις ότι έχεις προβλήματα ή δεν σου αρέσει για τον Α ή τον Β λόγο κάποιο χαρακτηριστικό της. Αποφασίζεις λοιπόν να επιστρέψεις στην 1. Ε, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ΔΕΝ αρκεί απλά και μόνο να κάνεις restore το backup που πήρες, γιατί αυτό το backup όσα partition και να επιλέξεις, δεν παίρνει (απαραίτητα) όλο το firmware της συσκευής backup. Δεν παίρνει δηλαδή τον driver για την οθόνη, τον ήχο, πολλές φορές το modem κτλ. Εξαρτάται βασικά από την έκδοση του TWRP που φοράς και τι partitions έχεις πάρει στο backups σου. Για να μην κάθεσαι λοιπόν και ψάχνεσαι άδικα, ξαναφλασάρεις την ROM 1 και από πάνω της (χωρίς reboot system) περνάς το backup σου, με τα βασικά partitions. Και κατά 99% είσαι μια χαρά.
  • Τώρα το'πιασα. Λάθος to είχα φανταστεί. Πολύ πολύπλοκα τα έχουν κάνει τα πράγματα με το android. Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα linux distros στο παρελθόν...τέτοιο 'μπάχαλο' πρώτη φορά βλέπω.lol.
   Αλλά εντάξει συνήθεια είναι όλα. Σιγά σιγά θα το πιάσουμε το όλο θέμα (εκ του ασφαλούς εννοώ)
   Ευχαριστώ και πάλι για το explanation!