Διαφήμιση

Amazfit BIP και τρέξιμο: ένα mini review

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Είναι έτοιμες οι νέες MIUI 11 XTRV-9.11.14 ROM για 15 συσκευές και έχει ήδη αποσταλεί mail σε όλα τα VIP μέλη μας.

  H ROM για τα raphael, polaris, ursa, equuelus, pyxis, crux, cepheus θα παραδοθεί όταν έχουμε Source

  Τα ΟΤΑ για τα απλά μέλη θα γίνει ενεργό στις επόμενες 12-24 ώρες.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Amazfit BIP και τρέξιμο: ένα mini review

   Είπα να γράψω έναν μικρό review για το BIP μια και το τρέξιμο αποτελεί βασική τρέλα μου (την έχω πληρώσει με αρκετούς τραυματισμούς).

   Πήρα το BIP τέλη Μαΐου. Μετά τις αναβαθμίσεις το χρησιμοποίησα για τρέξιμο και σαν εργαλείο για ειδοποιήσεις από το κινητό μου (Oneplus one). Σε επίπεδο ειδοποιήσεων, το κινητό χάνει πολύ αν το συνδυάσεις με το original MiFit για 2 βασικούς λόγους: δε δείχνει τηλέφωνο καλούντος σε κλήση και δε δείχνει κάποιους ελληνικούς χαρακτήρες (λ.χ. το τελικό ς). Και τα 2 ξεπερνώνται με κάποια Workarounds, αλλά δε θα'πρεπε να κάνουμε φακιρικά για να δουλεύει.

   Εξαιρετική η αυτονομία της συσκευής, ακόμα και με αρκετές προπονήσεις. Έχω απενεργοποιήσει χαρακτηριστικά όπως το φωτισμό με την περιστροφή του καρπού και τα "βαριά" watch faces βέβαια.

   Πηγαίνοντας τώρα στο κομμάτι τρεξίματος: η ανάλυση διαδρομής πλήρης στο Mifit. Το ρολόι κλειδώνει αρκετά γρήγορα (κάτω και από 10") σε ανοιχτούς χώρους. Καλή λειτουργικότητα πάνω στη διαδρομή: έχεις ρυθμό/απόσταση/χρόνο/υψομετρικές μεταβολές/ρυθμό βήματος.

   Το 1ο πρόβλημα: όσο η διαδρομή μένει σχετικά ευθεία η ακρίβεια είναι εξαιρετική. Αν βάλεις όμως διαδρομές με κλειστές στροφές, πάει κατά διαόλου. Π.χ. σε οβάλ διαδρομή 230 μέτρων, στους 5 γύρους μπορεί να χάνει έως και 400 μέτρα (40% σφάλμα)! Οπότε με απλά λόγια, δεν κάνει με τίποτα για ακριβή καταμέτρηση, προς μεγάλη μου δυστυχία, γιατί περίμενα να είναι το Garmin του φτωχού...

   Και το 2ο πρόβλημα: η μέτρηση καρδιακού παλμού είναι στα αστέρια, δίνοντας μου 160 παλμούς όταν είμαι κάτω από 130

   Στο ρεσουμέ: δεν κάνει με τίποτα για τρέξιμο, όπου χρειαζόμαστε ακριβή μέτρηση απόστασης/παλμών. Για περπάτημα πρέπει να είναι οκ, λόγω των μικρότερων απαιτήσεων στην ακρίβεια GPS. Για το κόστος του το κρατάω λόγω σχετικά καλής δουλειάς που κάνει στο messaging εφαρμογών. Μένω με την απορία αν το Pace έχει ή δεν έχει αυτά τα τρεξιματικά προβλήματα, μακάρι να το είχα για να το κάνω και αυτό review.

   Το σύστημα "αναφοράς" μου, αυτό με το οποίο κάνω τις διαδρομές μου είναι ένα iPhone 6, με το πρόγραμμα iSmoothRun (με διαφορά το ΚΑΛΥΤΕΡΟ προπονητικό app, δυστυχώς διαθέσιμο μόνο σε iOS - εξ ου και το iphone που το έχω ΜΟΝΟ για τρέξιμο) και μία Bluetooth ζώνη καρδιακών παλμών της Polar (HR7 νομίζω).
  • Διαφήμιση
  • Ένα δύο update:

   • Το τεράστιο σφάλμα στους παλμούς βελτιώνεται πάρα πολύ αν το ρολόι δεθεί όσο χαμηλά γίνεται στον καρπό
   • H τελευταία αναβάθμιση του BIP μας τακανε μαντάρα στο κλείδωμα, παίρνει κανά λεπτό για σύνδεση (ακόμα και με φρέσκο το κατέβασμα A-GPS). Ακόμα χειρότερα, μετά το κλείδωμα το πρώτο χλμ μου το χτυπάει σε .... 2-3'. Νταξ, έχω βελτιωθεί αλλά δεν είμαι και ο φλας (στις μπαταρίες) :p Άλλες φορές το χτυπάει στο 1.5 χλμ.
   Με έχει σαλτάρει το ρημάδι. Αναρωτιέμαι αν το pace υποφέρει από τα ίδια προβλήματα.
  • Οι καρδιακοί παλμοί που μετράει στα σπόρ είναι ψεύτικοι. Ενώ οδηγούσα από την δουλεία στο σπίτι ( περίπου 25 χλμ.) βάζω ως άθλημα την ποδηλασία, με το που πιάνει σήμα gps πατάω οκ και αρχίζει να μετράει, αμέσως βγάζω το ρολόι και το τοποθετώ στο κάθισμα του συνοδηγού και τότε βλέπω τούς καρδιακούς παλμούς να ανεβωκατεβένουν από 110 έως 165, για μία ώρα περίπου οι παλμοί του καθίσματος ήταν πολύ υψηλοί για κάθισμα, ίσως πρέπει να το πάω σε καρδιολόγο. Χωρίς αστεία τώρα μάλλον λύνει κάποια λογαριθμική εξίσωση ανάλογα το άθλημα, την ταχύτητα και σωματικά στοιχεία που του έχουμε δώσει και υπολογίζει τους παλμούς. Δεν κάνει πραγματική μέτρηση για αυτό μπορείς να το ξεγελάσεις. Πραγματικούς παλμούς μετράει μόνο σε στιγμιαία μέτρηση και αυτό χωρίς ακρίβεια.
  • Έχουν αναφερθεί παρόμοια σχόλια. Δεν αποκλείεται κιόλας. Μία περίπτωση είναι να κλειδώνει κάπου και αν χάσει "την επαφή" να συνεχίσει εκεί που ήταν στο περίπου με κάποιον αλγόριθμο.

   Μεγάλο πρόβλημα με τους καρδιακούς...
  • Διαφήμιση
  • Το συγκρινα με το Fenix μου εκανα μια χαλαρη διαδρομή. Ε η μέρα με την νύχτα το ενα με το αλλο.Με τους παλμους του ΒΙΡ επρεπε να ειμουν στα θυμαρακιαΣυμφωνω για τις στροφες!Σε δυο στροφες με εδειξε μέσα στην θάλασσα!Ενα ακομα μεγαλο μειον ειναι και η διαχειρηση της μπαταριας ,η οποια εχει τραγικη πτώση.