Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός εγκατάστασης Αγγλικού μενού στο Mi Band 3 (2 Τρόποι)

 • Οδηγός

>> ΠΡΟΣΟΧΗ !!! <<

Είναι έτοιμες οι νέες XTRV ROM (V9.10.17) για 19 συσκευές και έχει ήδη αποσταλεί mail σε όλα τα VIP μέλη μας.
Τα ΟΤΑ για τα απλά μέλη θα γίνει ενεργό στις επόμενες 12-24 ώρες.

>> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
*** Xiaomi Miui Hellas Team ***

 • Ελληνικός οδηγός εγκατάστασης Αγγλικού μενού στο Mi Band 3 (2 Τρόποι)  To Mi Band 3 έφτασε και μπορούμε πλέον να το προμηθευτούμε από πολλά μαγαζιά! Προς το παρόν η γλώσσα που υποστηρίζει το Mi Band μιας και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα η Global Έκδοση είναι η κινέζικη! Αν λοιπόν αγοράσαμε μόλις ένα Mi Band 3 θα διαπιστώσουμε πολύ γρήγορα ότι όλες οι πληροφορίες να είναι γραμμένες στα Κινέζικα! Παρόλο που έχουμε την εφαρμογή στο κινητό μας στα Ελληνικά δυστυχώς το Mi Band 3 παραμένει να δείχνει κινέζικα (προς το παρόν) όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες!

  Για καλή τύχη όλων μας όμως ο χρήστης Kirill μέσω της σελίδας που δημιούργησε πρόσφατα (News | GeekDoing) προχώρησε στη δημιουργία Custom Firmwares για διάφορες γλώσσες και σύντομα θα έχουμε υποστήριξη και στα Ελληνικά! Για τώρα όμως (July 2018) μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Firmware με την Αγγλική γλώσσα ώστε να μπορούμε τουλάχιστον να διαβάσουμε τι γράφει στο Mi Band 3! Επίσης για καλή μας τύχει το Firmware περιέχει και τα Ελληνικά γράμματα, απλά δεν υποστηρίζει τα γράμματα με τόνους και ότι είναι λίγο πιο πολύπλοκο (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία)  Σε αυτό εδώ τον οδηγό θα σας δείξω δύο τρόπους όπου μπορείτε να έχετε αγγλικά στο Mi Band 3 και να διαβάζονται όλα


  Τρόπος 1 (εύκολος τρόπος):


  Ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος είναι με το να εγκαταστήσουμε την τελευταία έκδοση του Mi Fit από το google play και να γυρίσουμε τη γλώσσα του κινητού μας στα Αγγλικά. Με αυτό τον τρόπο περνιέται στο Mi Band 3 το τελευταίο firmware που έχει βγάλει η εταιρία και έχοντας το κινητό στα Αγγλικά έχουμε σαν αποτέλεσμα στην οθόνη του Mi Band 3 να τα βλέπουμε όλα σωστά στην Αγγλική γλώσσα (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παρακάτω).


  Τα βήματα είναι τα παρακάτω:


  1) Απεγκαθιστούμε την εφαρμογή Mi Fit αν την έχουμε εγκατεστημένη (την κάνουμε unistall)


  2) Γυρνάμε το κινητό στην Αγγλική γλώσσα


  3) Μπαίνουμε Google Play και εγκαθιστούμε το Mi Fit (έτσι θα ξέρουμε ότι έχουμε την τελευταία και πιο αναβαθμισμένη έκδοση)


  4) Τρέχουμε την εφαρμογή Mi Fit, κάνουμε σύζευξη με το Mi Band 3 και το αφήνουμε να αναβαθμίσει το firmware


  5) Μετά την επανεκκίνηση του Mi Band 3 θα δούμε ότι όλο το μενού του Mi Band μας είναι πλέον στα Αγγλικά
  Με διάφορες δοκιμές που έκανα όλα φαίνονται στα Αγγλικά. Ενεργοποιώντας διάφορες εφαρμογές να παίρνω τα notifications σε κάποια τα έβγαζε κανονικά και μπορούσα να τα διαβάσω ενώ σε άλλα τα έβγαζε στα κινέζικα οπότε και δεν καταλάβαινα τίποτα.


  Με το δεύτερο τρόπο που θα δούμε αμέσως τώρα το 98% των ειδοποιήσεων βγαίνει κανονικά στα αγγλικά.

  Τρόπος 2 (λιγότερο εύκολος τρόπος):

  Για το 2ο τρόπο θα χρειαστούμε τα παρακάτω


  Mi Band 3
  Android Συσκευή
  Mi Fit app
  GadgetBridge app
  Firmware file (*.fw)

  Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του Mi Fit από το Playstore και να κάνουμε τη σύνδεση (σύζευξη) με το Mi Band 3. Μόλις έχει γίνει σωστά η σύνδεση του Mi Fit με το Mi Band 3 και είναι όλα πλήρως λειτουργικά προχωράμε με τα παρακάτω βήματα.


  1) Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ενεργή την επιλογή που αφορά την ανιχνευσιμότητα του Mi Band 3!

  Για να το κάνουμε αυτό πάμε:

  Mi Fit -> Profile -> Mi Band 3 -> Discoverable -> On


  Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή GadgetBridge θα μπορέσει να εντοπίσει το Mi Band μας.


  2) Αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι έχουμε ενεργοποιήσει την παραπάνω επιλογή από το Mi Fit τότε προχωράμε με την εγκατάσταση του GadgetBridge μέσω του Google Play Store
  3) Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής την τρέχουμε και δίνουμε πρόσβαση (Allow) σε οτιδήποτε ζητήσει κατά το πρώτο άνοιγμα:


  4) Μόλις τελειώσουμε με όλα τα προηγούμενα πατάμε επάνω στο μπλε κουμπί με το "+" στη μέση για να προσθέσουμε μία νέα συσκευή.


  Η διαδικασία της εύρεσης (scan) ίσως διαρκέσει μερικά λεπτά οπότε μην αγχωθείτε. Σε περίπτωση που αποτύχει να βρει τη συσκευή τότε κλείστε την εφαρμογή τελείως και ξανατρέξτε τη. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ανοιχτό το Bluetooth στο κινητό καθώς και τα Location Services.


  5) Μόλις το Mi Band 3 εμφανιστεί στη λίστα πατάμε επάνω του μία φορά για να το επιλέξουμε και να συνδεθεί και μετά από λίγο πατάμε το βελάκι που δείχνει προς τα πίσω για να επιστρέψουμε στην κεντρική οθόνη.

  6) Μόλις επιστρέψουμε στην προηγούμενη οθόνη η διαδικασία σύζευξης ξεκινάει και μετά από λίγο θα μας ζητήσει να πατήσουμε το κουμπί στο Mi Band 3 για να ολοκληρωθεί η σύνδεση:

  7) Αν όλα πήγαν καλά τότε θα πρέπει να βλέπουμε στο GadgetBridge συνδεδεμένο το Mi Band 3 με μπλε χρώμα και στην ένδειξη “Connected” όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:  8) Αφού πλέον έχουμε συνδέσει το Mi Band 3 με το GadgetBridge σωστά, είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε το Custom Firmware στο Mi Band 3.


  Κατεβάζουμε λοιπόν το firmware από εδώ και το περνάμε στο κινητό μας

  (εκτός αν το κατεβάσαμε απευθείας στο κινητό)


  9) Στην συνέχεια με ένα File Manager (εγώ χρησιμοποιώ τον ES File Explorer) βρίσκουμε το αρχείο firmware που περάσαμε ή κατεβάσαμε στο κινητό και πατάμε μία φορά επάνω του,


  Στη συνέχεια επιλέγουμε να ανοίξει με το GadgetBridge (FW/App installer)


  και τέλος επιλέγουμε Install όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:


  [Αν για οποιοδήποτε λόγο αφού επιλέξετε το firmware δεν σας εμφανίζει να το ανοίξετε με το GadgetBridge απλά δοκιμάστε με άλλο File Manager]  10) Τώρα θα μας ρωτήσει αν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να εγκαταστήσουμε το συγκεκριμένο firmware και εμείς επιλέγουμε yes.  11) Αμέσως μετά θα δούμε στο Mi Band 3 να ξεκινάει η εγκατάσταση με το ποσοστό να ανεβαίνει σιγά σιγά μέχρι να φτάσει στο 100 και να μας γράψει Success. Κατά τη διαδικασία αναβάθμισης καλό είναι να έχουμε το κινητό όσο πιο κοντά γίνεται στο Mi Band και να μην το διακόψουμε για κανένα λόγο.


  Μόλις δούμε το Success το Mi Band 3 θα κάνει επανεκκίνηση και είμαστε πλέον έτοιμοι να χαρούμε το νέο Firmware.


  Πλέον το Mi Band 3 ανεξαρτήτως σε τι γλώσσα έχουμε το κινητό θα δείχνει το 95% των ειδοποιήσεων στα Αγγλικά. Δυστυχώς στην εφαρμογή του καιρού προς το παρόν υπάρχει ένα μικρό bug και αν η γλώσσα του κινητού δεν είναι στα Αγγλικά μας δείχνει μερικά Κινέζικα.


  Ελπίζω να σας βοηθήσει αυτό ο οδηγός και να μπορέσετε να χαρείτε το Mi Band σας στο μέγιστο!


  Όταν με το καλό υπάρξει Ελληνικό firmware θα ενημερώσω εδώ και θα προσθέσω λινκ για κατέβασμα. Η διαδικασία περάσματος θα είναι ακριβώς η ίδια.


  Original οδηγός και firmware: εδώ  Images
  • Screenshot_2018-07-02-14-01-30-235_com.xiaomi.hm.health.png

   339,69 kB, 1.080×1.920, viewed 419 times
  • Screenshot_2018-07-02-14-01-38-676_com.xiaomi.hm.health.png

   151,48 kB, 1.080×1.920, viewed 127 times
  • Screenshot_2018-07-02-14-01-47-987_com.xiaomi.hm.health.png

   152,17 kB, 1.080×1.920, viewed 128 times
  • Screenshot_2018-07-02-14-01-57-521_com.xiaomi.hm.health.png

   62,9 kB, 1.080×1.920, viewed 129 times
 • Διαφήμιση