Διαφήμιση

Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6" (Intel i7, 16GB RAM) Review

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Σάββατο 19/06/2021) !!! <<

  Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12.Χ ROM 21.6.16/17 για 23 συσκευές (γίνεται σταδιακά η διανομή των υπόλοιπων ROM)

  Αναστέλλεται η διανομή όλων των FastBoot ROM της κοινότητας, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με το super.img

  Για τους κατόχους του Mi 10 μπορείτε να κατεβάσετε το νέο TWRP Recovery που δουλεύει σωστά

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6" (Intel i7, 16GB RAM) Review

   Έφτασε στα χέρια μου εδώ και μια βδομάδα περίπου το Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6". Πήρα το το μοντέλο με τα Full Specs:

   > CPU: Intel Core i7-8550U
   > Graphics Chipset: NVIDIA GeForce MX150
   > RAM: 16GB
   > Hard Disk Memory: 256GB SSD
   > Screen resolution: 1920 x 1080 (FHD)
   > Type-C: 2
   > USB Host: Yes (2x USB 3.0 Host)
   > Backlit keyboard
   > Battery Type: 7.4V / 8000mAh, Li-ion polymer battery

   Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι το Laptop είναι ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κάποιος που θέλει να συνδυάσει τη ποιότητα με τη ταχύτητα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές εκεί έξω αλλά σχετικά τιμής με ταχύτητα και ποιότητα κατασκευής δε νομίζω να το χτυπάει κάποιο.

   Κατασκευή
   Το Mi Notebook είναι κατασκευασμένο από αλουμήνιο και ακριβώς ίδια κοψιά όπως το Macbook. Είναι όντως μια "αισχρή" κόπια του Notebook της Apple αλλά αυτό είναι κάτι που πραγματικά μου περνάει τελείως απαρατήρητο γιατί δε παύει να είναι πανέμορφο. Έχει πολύ όμορφη υφή και είναι όλα σωστά τοποθετημένα.

   Οθόνη
   Το πάνελ είναι FHD με πολύ μεγάλη φωτεινότητα σε σημεία που τυφλώνει. Ενά κλασσικό IPS πάνελ που μας συνηθίζει η Xiaomi και στα κινητά της. Είναι μια καλή οθόνη αλλά θα έλεγα ότι δεν είναι το δυνατό του σημείο. Δε θα απογοητευτεί κανείς βέβαια αλλά μη περιμένεις τη Super Retina που έχει η Apple η οποία βγάζει μάτι. Τα πίξελ είναι μια χαρά και κάνεις ακριβώς τη δουλειά σου.

   Μπαταρία
   Η μπαταρία του με βαριά χρήση (chrome, μουσική, Photoshop, Lightroom) μου κράτησε περίπου 5 με 6 ώρες. Σε απλή χρήση η Xiaomi αναφέρει ότι κρατάει 10 ώρες. Στη περίπτωση αυτή να αναφέρω ότι το chrome καίει τρελή μπαταρία. Αν κάποιος μπορεί να συμφιλιωθεί με τον Edge browser των Windows για τη πλοήγηση του στο internet τότε ναι θα φτάσει σίγουρα τις 10 ώρες. (Φορτίζει περίπου σε μιάμιση ώρα)

   Συνδεσιμότητα
   Το Laptop πάνω έχει 2 Type C θύρες, 2 USB v3 θύρες, μία HDMI, ένα SD Card Slot και θύρα ακουστικά Jack 3.5mm. Η μία type c θύρα μας προσφέρει και τη φόρτιση του Laptop αλλά και μεταφορά δεδομένων. Αρκετά γεμάτο σε συνδεσιμότητα. Μη περιμένετε ethernet πάνω στο κόσμημα.

   Επεξεργαστής & Ταχύτητα
   Το μηχάνημα φοράει τη τελευταία γενιά της Intel και με τη ξεχωριστή κάρτα γραφικών που φοράει πραγματικά πάει κομμάτια. Δε μου κόλλησε πουθενά ούτε ένα δευτερόλεπτο με προγράμματα όπως το Photoshop και το Lightroom να πηγαίνουν αλειφή. Κατέβασα και το Watch Dogs έτσι για να τεστάρω λίγο τα γραφικά σε ένα παιχνίδι. Από Default ήταν στο medium τα γραφικά αλλά το έβαλα στο ultra και δε κόλλησε καθόλου.

   Πληκτρολόγιο & Mousepad
   Δεν έχω πολλά να πω για αυτά τα δύο. Είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι με οπίσθιο φωτισμό στο Keyboard και το Mousepad αρκετά μεγάλο το οποίο υποστηρίζει όλα τα Gestures των Windows 10. Επίσης πάνω στο Mouspad έχει όμορφα τοποθετημένο και τον αναγνώστη αποτυπωμάτων το οποίο δουλεύει αρκετά γρήγορα ( λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο). Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το Back light του πληκτρολογίου σβήνει αυτόματα μετά από 10 δευτερόλεπτα και δε αφήνει να το ρυθμίσεις κάπως ώστε να μη σβήνει ποτέ.

   Θόρυβος & Ηχεία
   Το Laptop είναι πλήρως αθόρυβο όταν δε δουλεύουν τα ανεμηστηράκια του που έχει από κάτω. Όταν δουλέψουν τότε θα το ακούσετε ελάχιστα και εκεί θα καταλάβετε ότι το έχετε ζορίσει παραπάνω. Στο κομμάτι του ήχου πραγματικά θα μείνει κάποιος έκπληκτος, είναι φοβερός και κρύσταλλο. Πραγματικά έχουν κάνει φοβερή δουλειά το πόσο καλός έιναι ο ήχος στο μηχάνημα. Άνετα βλέπεις μια ταινία ή ακούς ένα τραγούδι και το ευχαριστιέσαι.

   Κάποια μειονεκτήματα
   > 256 σκληρός δίσκος, θα ήθελα 512 τουλάχιστον αλλά έχεις τη δυνατότητα να του φορέσεις παραπάνω αν θες σου δίνει ένα ελεύθερο Slot
   > Έρχεται με Windows 10 Κινέζικα οπότε θα πρέπει να αλλάξεις γλώσσα ή να μπουτάρεις δικά σου Windows 10 από την αρχή.
   > Έχει ένα τζάμι για προστασία της οθόνης το οποίο "γυαλίζει" αν πέσει το κάποιος φως πάνω.

   "Change the way you see things"
   jasonblackeye.com
  • Διαφήμιση
  • Ο/H NasDriver έγραψε:

   Ευχαριστούμε για την παρουσίαση :)
   Προσπάθησα να την αφήσα στα Reviews αλλά δε με άφησε το φόρουμ :(

   Ο/H fog έγραψε:

   Ωραία παρουσίαση, ευχαριστούμε :thumbup:
   Το ζηλεύω αυτό το εργαλείο 8o
   Είναι όντως εργαλείο! Έχω και το Desktop το οποίο είναι υπερτούμπανο αλλά κάθομαι στο καναπέ με αυτό αχχαχα!
   "Change the way you see things"
   jasonblackeye.com