Διαφήμιση

Reverse tethering ! HELP

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 14/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.13 ROM για 13 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενδεχομένως να υπάρχουν BUGs τα οποία θα διορθωθούν σταδιακά στις επόμενες εκδόσεις.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Reverse tethering ! HELP

   Καλησπέρα σε όλους,

   να αναφέρω ότι έχω ήδη ψάξει διεξοδικά το θέμα για το οποίο ανοίγω το νήμα και δυστυχώς δεν βρήκα λύση.
   Όπως αναφέρει ο τίτλος προσπαθώ να κάνω reverse tethering,να στείλω internet από τον σταθερό μου υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με ethernet,internet στο mi5 μου.Δοκίμασα το built-in σύστημα για tethering και δεν μπορούσα καν να το "ανοίξω" μέσω των επιλογών προγραμματιστή,διότι με το που το επέλεγα γυρνούσε μόνο του στην επιλογή "φόρτιση μόνο" . Καθ όλη την διαδικασία είχα ενεργοποιημένο το usb debugging, δοκίμασα λοιπόν μετά το easytether lite,μια εφαρμογή του google play, που θεωρητικά δούλεψε για πολλούς , αλλά δυστυχώς όχι για μένα... Μετά μου κόβει να έρθω εδώ στο φόρουμ να μήπως βρω λύση και βρίσκω το συγκεκριμένο νήμα : [ tethering ] , το οποίο ακολουθώ πιστά μα δυστυχώς στο τελευταίο βήμα δεν παίρνω τα αποτελέσματα που θα έπρεπε και μετά σκέφτηκα ότι ίσως είναι για rooted κινητά μόνο ( εμένα είναι unrooted )...Αποφάσισα να γυρίσω ότι έκανα ακριβώς όπως ήταν πριν όταν με κάποια επιλογή που έκανα εμφανίστηκαν στο κινητό τα borders από τα παράθυρα...μωβ γραμμές κλπ...δεν έχω φωτο να σας δείξω διότι χέστηκα απ' τον φόβο μου μην το brickάρω και επανέφερα τις επιλογές που άλλαξα στις αρχικές τους και έκανα επανεκκίνηση...Όποτε κατάλαβα ότι μόνος θα κάνω καμιά βλακεία και είπα να ρωτήσω πρώτα τους experts, μήπως το έχετε συναντήσει ξανά και έχετε λύση !!...   Υ.Γ : mi5 64gb / International ROM / MIUI8.1.2.0 stable / Android : 6.0.1 . PC OS : Windows 10 Pro

   Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας !!
  • Τα μωβ/κόκκινα παράθυρα που εμφανίζονται για λίγο, όταν ανοίγεις κάποια εφαρμογή ή μετακινείσαι σε άλλη οθόνη και κάνει σα να φλασάρουν γύρω γύρω σαν πλαίσιο, δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
   Εμφανίζονται όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Strict mode enabled" μέσα στα developer options, και απλά μας δείχνουν ότι κάποια διεργασία κάνει μεγάλη χρήση πόρων εκείνη τη στιγμή.
   Αν κάνουμε την επιλογή disable και επανεκκίνηση δεν θα ξαναεμφανιστούν.

   Για το θέμα του tethering που λες μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω. Αν θες να συνδέεσαι με το κινητό στον υπολογιστή και από εκεί να παίρνεις internet, δεν χρειάζεται κάτι να κάνεις στο κινητό.
   Τον υπολογιστή σου θα κάνεις hotspot και από το κινητό απλά θα τον δεις σαν οποιοδήποτε wifi.
  • Ο λόγος που παιδεύομαι είναι επειδή δεν έχει δέκτη wi-fi.Γιαυτό και έγραψα σταθερός και όχι laptop,εκεί θα ήταν όλα μέλι γάλα :P . Επειδή όμως δεν μπορώ να "στείλω" wifi,ψάχνω να το κάνω με usb tethering...

   Επίσης δεν θα κρύψω ότι ξαλάφρωσα που δεν ήταν τίποτα αυτά τα χρώματα :P
  • Διαφήμιση
  • Τον διαμερισμό τον κάνεις από τη συσκευή που θα εκπέμπει/μοιράζει internet και όχι από τη συσκευή που δέχεται. Στην περίπτωσή σου από το σταθερό, που όμως δεν έχει ασύρματη κάρτα.
   Μια πολύ απλή λύση σε αυτό θα ήταν ένας wireless usb adapter σε μια θύρα του σταθερού σου (κοστίζουν κυριολεκτικά μερικά ευρώ μόνο).
  • Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια , απλά πίστευα πως με usb tethering θα είχα καλύτερη ταχύτητα,θα το δοκιμάσω και θα σου πω :)

   Υ.Γ : Τώρα είδα ότι έγραψα δέκτη χαχα το ακριβώς ανάποδο εννοούσα ...δηλαδή διαμοιραστή...


   Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση , να σαι καλά !!