Διαφήμιση

[XTRV Aroma ROM] Παρουσίαση και οδηγίες χρήσης.

  • Οδηγός
  • Σημαντικό
  • Xiaomi
  • MIUI V8

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών!!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.8.6/7 (09/08/2020 15:15)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.8.6/7 ROM για τις 22 συνολικά συσκευές...

  Έγιναν διαθέσιμες οι πρώτες Android 11 ROM για τα umi, cmi και lmi
  Θα καθυστερήσουν οι ROM για τα polaris, ursa

  Από τις 5 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν οι εβδομαδιαίες BeteDeveloper ROM για τις παρακάτω συσκευές,
  Mi8, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Pro (UD), Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Mi Max3, Mi Mix 3, Mi Mix 2S

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • [XTRV Aroma ROM] Παρουσίαση και οδηγίες χρήσης.   Όπως σας ανακοινώσαμε πριν από λίγες μέρες, ήδη αρχίσαμε να διανέμουμε τις πρώτες δοκιμαστικές XTRV ROM, που είναι βασισμένες στο AROMA Script.

   Update 18/5 :

   Στην νέα διανομή της BETA XTRVAroma-7.5.18 έχουμε προσθέσει και πολλές νέες δυνατότητες.
   Η διανομή της νέας BETA ROM στους VIP θα αρχίσει σταδιακά από την Κυριακή 21/5

   Οι πρώτες ROM είναι σε BETA στάδιο, και με την βοήθεια των VIP μελών μας που τις έχουν παραλάβει, κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται.
   Έτσι λοιπόν, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα αρχίσει η διανομή των νέων ROM σε όλα τα μέλη μας και τους επισκέπτες της κοινότητάς μας.

   Η ROM αυτή θα αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη στην μέχρι τώρα πορεία του Developing της κοινότητάς μας, καθώς λόγο του AROMA Script, είναι φοβερά ευέλικτη και με απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης, καθώς επιτρέπει στον χρήστη, ελεύθερα να επιλέξει την τελική δομή της ROM που θέλει για την συσκευή του.
   Έτσι ο καθένας τώρα θα μπορεί μέσα από απλά βήματα, να εγκαταστήσει στην συσκευή του, ότι ακριβώς αυτός χρειάζεται και θεωρεί απαραίτητο.
   Μέσα από πληθώρα επιλογών που θα του παρέχει το Aroma Script, θα μπορεί για παράδειγμα να επιλέγει αν θα θέλει ROOT ή ΟΧΙ στην συσκευή του, αν θα θέλει Super User ή το Magisk ως Root Manager, αν θέλει να κάνει χρήση το Dolby Atmos ή όχι , αν θα θέλει άλλο πληκτρολόγιο εκτός από αυτό της Google, να επιλέγει θέματα και Bootanimations, να επιλέγει διάφορα MODs που του αρέσουν,
   και φυσικά να έχει τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών που θέλει να κάνει εγκατάσταση.

   Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά δομεί την ROM που του παραδίδουμε ανάλογα τις δικές του προτεραιότητες, και ΟΧΙ με μία De-Facto προεγκατάσταση όλων όσων δίναμε μέχρι τώρα.
   Και φυσικά σε κάθε Version, θα βελτιώνουμε τις δυνατότητες της ROM, ανάλογα με τις προτάσεις που θα ακούμε και φυσικά μπορούν να υλοποιηθούν εκ μέρους μας.

   Αλλάζουμε εποχή λοιπόν, και ελπίζουμε να σας έχουμε ενεργούς και συμμέτοχους όλους σας σε αυτή την προσπάθειά μας.

   Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν παρακάτω, κάποια από τα βήματα που γίνονται σταδιακά από την νέα ROM, όταν την τρέχουμε, έτσι για να προσαρμοστείτε λιγάκι στο νέο περιβάλλον,
   και να είστε έτοιμοι όταν θα παραλάβετε και εσείς την νέα ROM για την συσκευή σας.

   Εκείνο που θα πρέπει να ξέρετε εκ΄των προτέρων, είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο λόγο ασυμβατότητας με κάποιες από τις συσκευές,
   να μην μπορέσουμε τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο να καλύψουμε με AROMA ROM, όλη την γκάμα των συσκευών της Xiaomi.
   Υποσχόμαστε όμως πως θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να πετύχουμε τελικά να δώσουμε AROMA ROM σε όλες τις συσκευές.

   Ας δούμε λοιπόν με ποιο τρόπο και πως κάνουμε εγκατάσταση την νέα XTRVAroma ROM.   Φυσικά η εγκατάσταση γίνεται όπως και πριν μέσα από το TWRP Recovery.
   Απλά βάζουμε το Zip της ROM στην συσκευή μας και προχωρούμε στο Install.   Στην συνέχεια εμφανίζονται κάποια από τα Splash Screens της νέας ROM, μέχρι να μπούμε στο νέο περιβάλλον της ROM.   Σε αυτό το σημείο κάνουμε την επιλογή της Γλώσσας στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά για να συνεχίσουμε.   Πρέπει να κάνουμε αποδοχή των όρων χρήσης της ROM, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την Εγκατάστασή της.   Στην συνέχεια βλέπουμε το Changelog της νέας ROM, και πληροφορούμαστε πάντα τι αλλάζει σε αυτή την νέα Version.
   Εδώ επιλέγουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση της ROM, να πάρουμε κάποιες πληροφορίες για την συσκευή μας,
   ή να κάνουμε χρήση κάποιων από τα tools που σας παρέχουμε
   .
   Θα υπάρχουν και οδηγίες εγκατάστασης σε Αγγλικά και Ελληνικά.   Επάνω βλέπετε μερικές εικόνες από τα tools που παρέχει η ROM, και φυσικά σταδιακά μπορεί να την εμπλουτίσουμε με περισσότερα.   Είμαστε τώρα στο βασικό μενού επιλογής της εγκατάστασης, στο οποίο και παρέχουμε 4 επιλογές
   .

   1. Η προεπιλογή θα κάνει αυτόματα εγκατάσταση όλων των διαθέσιμων εφαρμογών που σας παρέχουμε, Root με το Super User, Dolby Atmos, Bootanimation by Xiaomi Miui Hellas & το δικό μας Θέμα και εικονίδια.
   2. Η τυπική εγκατάσταση θα σας βάλει Root με το Super User, Dolby Atmos, Bootanimation by Xiaomi Miui Hellas & το δικό μας Θέμα και εικονίδια, αλλά καθόλου Extra εφαρμογές.
   3. Η ελάχιστη εγκατάσταση, δεν θα βάλει τίποτα από τα παραπάνω, και απλά θα προχωρήσει στην εγκατάσταση του κορμού της MIUI ROM, και φυσικά χωρίς καθόλου ROOT.
   4. Με την προσαρμοσμένη εγκατάσταση, μπορείτε μόνοι σας να επιλέξετε ότι θέλετε να εγκαταστήσετε στην συσκευή σας. Εδώ είναι κρυμμένη όλη η δύναμη του AROMA Script.   Εφόσον λοιπόν προχωρήσουμε σε προσαρμοσμένη εγκατάσταση, εμφανίζεται η πρώτη οθόνη επιλογών που πρέπει να κάνουμε,
   και αφορούν συνήθως MODS και Tools που θέλουμε να εγκαταστήσουμε.
   Μάλιστα θα μπορούμε να επιλέξουμε να μην έχουμε Miui Launcher αλλά Nexus ή Nova (Θα δούμε ποιον τελικά θα επιλέξουμε από τους 2)
   Έχουμε προσθέσει και DPI και GPS Fix Tools.
   Εδώ είναι η 2η οθόνη, στην οποία και επιλέγουμε τις εφαρμογές που θέλουμε να κάνουμε εγκατάσταση στην συσκευή μας.
   Πολλές θεματικές επιλογές και εφαρμογές για όλες τις ανάγκες σας.   Προσθέσαμε και την δυνατότητα να αφαιρείτε εφαρμογές της MIUI που δεν σας ενδιαφέρουν, ώστε να κάνετε την ROM ακόμη ποιο ελαφριά.   Το Script είναι τόσο δυναμικό που μπορούμε να κάνουμε έλεγχο των πάντων και να προβλέψουμε και αστοχίες επιλογών.

   Αν για παράδειγμα δεν βάλουμε κανέναν Root Manager στην συσκευή μας (Super User ή Magisk), και επιλέξουμε να εγκαταστήσουμε τον Root Explorer, τότε θα σας βγει ένα παράθυρο ειδοποίησης, που θα σας υπενθυμίζει να διορθώσετε τις αρχικές σας επιλογές, καθώς ο Root Explorer δεν θα δουλεύει σωστά χωρίς Root Manager.
   Το καλό με το AROMA Script είναι πως ανά πάσα στιγμή μπορείτε να πάτε πίσω στα προηγούμενα βήματα και να διορθώσετε τις αρχικές σας επιλογές.   Εφόσον είμαστε έτοιμοι λοιπόν, απλά πατάμε το πλήκτρο Εγκατάσταση τώρα, και θα ξεκινήσει να γίνεται το Flash της ROM στην συσκευή σας, με όλα αυτά που εσείς έχετε επιλέξει, και στο τέλος μπορείτε να κάνετε και Save τα logs, αν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα, και να μας στείλετε το αρχείο που θα δημιουργήσει, ώστε με αυτό τον τρόπο να μας βοηθήσετε στο Debugging των ROM.   Θα μπορείτε να σώνετε τα Logs της εγκατάστασης, και σε περίπτωση προβλημάτων να μας τα στέλνετε ώστε να μας βοηθάτε στην απασφαλμάτωση της ROM.
   Ουσιαστικά όλα τελειώσανε, και είστε έτοιμοι να κάνετε Reboot την συσκευή σας, ή αν δεν το θέλετε, μπορείτε να ακυρώσετε την επανεκκίνηση και να επιστρέψετε στο TWRP Recovery.   Αν δεν θέλετε να επιστρέψετε στο αρχικό μενού της ROM ώστε να κάνετε και πάλι κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, και να ξανακάνετε Flash,
   μην ξεχάσετε να ακυρώσετε την επιστροφή στο αρχικό μενού, και να πατήσετε στο Επόμενο.   Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η νέα ROM, θα σας παρέχει απίστευτες δυνατότητες προσαρμογής των πάντων κατά τα γούστα σας, και είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει αφορμή να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης που θα έχετε με την MIUI στην συσκευή σας.

   Εμείς να σας ευχαριστήσουμε ακόμη μία φορά για την συμπαράστασή σας σε αυτά τα 4 χρόνια που είμαστε μαζί σας ως κοινότητα.

   Με εκτίμηση, από την Ομάδα ανάπτυξης της κοινότητάς μας (Developing Team)
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Διαφήμιση
  • Διαφήμιση
  • Έχω κάνει ήδη 3 φορές flash :lol:

   Θέλω να δοκιμάσω όλους τους πιθανούς συνδυασμούς :D
  • συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα! φαίνεται ότι έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά!
   μια ερώτηση θα ήθελα. αν δεν επιλέξουμε μια εφαρμογή π.χ fb αλλά την είχαμε πριν και είναι στα αντίγραφα ασφαλείας της MIUI, τι γίνετε σε αυτή τη περίπτωση όταν συγχρονίσει, μας την περνάει ξανά;
   ένα μεγάλο ΕΥΓΕ για κάτι τόσο μεγάλο και μοναδικό πιστεύω! :thumbsup:
   "Η διαφορά μεταξύ της ιδιοφυΐας και της ηλιθιότητας, είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει τα όρια της!!!!
   (albert einstein)
  • Θα γράψω αυτό που έγραψα και στη σελίδα του Facebook....Όταν μια ομάδα λειτουργεί σαν ένα, τα αποτελέσματα είναι αυτά που βιώνουμε όλοι μέσα σε αυτό το φόρουμ!
   Μπράβο ρε παιδιά και εις ανώτερα!
  • Διαφήμιση
  • 8o Εκπληκτική δουλειά, συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολούνται σε αυτό το project και όχι μόνο.

   θα βγάλετε κάποια λίστα άμεσα συμβατών συσκευών ;
  • Ο/H stavrman έγραψε:

   θα βγάλετε κάποια λίστα άμεσα συμβατών συσκευών ;
   Ολες οι συσκευες που υποστηρίζονται απο τις XTRV rom θα πάρουν σταδιακά και την έκδοση με Aroma Installer
  • αυτα να τα βλεπουν οι αλλοι στις αλλες χωρες ..........ακομα και οι κινεζοι πρεπει να εχουν κιτρινισει απο την ζηλια τους :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • Διαφήμιση
  • Σε Kenzo χωρίς καθαρή εγκατάσταση μου εγκατάστησε τα number fixer και twitter χωρίς να τα έχω επιλέξει. Επίσης το swift key (επιλεγμένο) το εγκατέστησε δεύτερη φορά. Με επιλογή super user μου εξαφάνισε το magisk που είχα πριν και εγκατάστησε κανονικά το επιλεγμένο super user.
   Πολύ ωραία πρώτη εμπειρία.