Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

  • Tips&Tricks
  • Σε εξέλιξη
  • Application
  • RedMi Note 3 Pro
  • MIUI

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών!!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.10.22 (23/10/2020 11:00)

  Έγινε η διανομή νέων ROM 20.10.22 για 14 συσκευές

  Οι ROM για τα Phoenix, Davinci και Tucana έχουν αναβαθμιστεί σε Android 11

  ΠΡΟΣΟΧΗ για τους κατόχους των Mi 10/Pro & Poco F2 Pro/RedMi K30 Pro:

  Μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 20.10.15 ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΤΕ ΤΟ TWRP RECOVERY ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ! H Xiaomi άλλαξε τον κώδικα στον Kernel. Έτσι αν κάνετε Boot στο TWRP Recovery μετά το Flash της νέας ROM, η συσκευή σας θα σβήσει και δεν θα μπορεί να κάνει Boot και πάλι στο σύστημα ή να μπει στο Recovery. Ο μόνος τρόπος για να τρέξετε και πάλι το TWRP Recovery θα είναι μόνο μέσω FastBoot!

  Θα πρέπει να περιμένετε να βγει μία νέα διορθωμένη έκδοση του TWRP Recovery!

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

   Η τραγική κάμερα που έχει το Redmi Note 3 Rro (kenzo) μπορεί να με έχει βγάλει εκτός εαυτού :cursing: αλλά με βοήθησε να μάθω πράγματα για την φωτογραφία που δεν ήξερα ποτέ.

   Μία ζωή με iPhone :love: (το τελευταίο non-iPhone που είχα ήταν ένα HTC HD2) το μόνο που έκαμνα για να βγάλω φωτογραφία ήταν να πατάω το κουμπί και τσούπ…αυτό ήταν…σου αρέσει; Καλώς. Δεν σου αρέσει; Δεν πειράζει, το επόμενο iPhone σίγουρα θα βγάζει καλύτερες. Δεν υπήρχε καμία χειροκίνητη ρύθμιση. ΚΑΜΙΑ.

   Ερχόμενος για πρώτη φορά στα Android έπεσα πάνω το RΝ3 το οποίο προσωπική μου άποψη είναι ότι, στις αυτόματες ρυθμίσεις και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, έχει από τις χειρότερες κάμερες που υπάρχουν σε κινητό τηλέφωνο. Την ημέρα είναι εξαιρετικό, αλλά μόλις εξαφανιστεί το φυσικό φως, το βάζεις στην τσέπη και δεν το ξαναβγάζεις. Σε εσωτερικό χώρο με τεχνητό φωτισμό και σε νυχτερινές λήψεις είναι απλά ΑΘΛΙΟ. Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη για μία συσκευή του 2016. Όσο για την λήψη βίντεο…εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! :roll:

   Σταματάω το μπινελίκι (εξάλλου δεν έχω κάτι άλλο να του χρεώσω) και περνάω στο δια ταύτα.

   Η κακή επίδοση του RN3 λοιπόν με έκανε να ψαχτώ αρκετά και να φτάσω πλέον σε ένα επίπεδο που να μπορώ με χειροκίνητες ρυθμίσεις να βγάλω μία αξιοπρεπή φωτογραφία με οποιοδήποτε συσκευή. Αυτές τις ελάχιστες αλλά συνάμα πολύ χρήσιμες γνώσεις που απέκτησα για χάρη του kenzo είπα να τις μοιραστώ μαζί σας (εφόσον δεν τις γνωρίζετε).

   Οι παράμετροι για την καλή φωτογραφία; Πολλοί…πάρα πολλοί. Εμείς φυσικά δεν είμαστε επαγγελματίες ούτε θέλουμε να βγάλουμε φωτογραφίες για το άλμπουμ του γάμου μας. Μία καλή φωτογραφία θέλουμε που να μπορείς να την προβάλεις σε μία οθόνη υπολογιστή χωρίς να ξινίσεις. Οπότε θα επικεντρωθούμε σε δύο:

   1) Ρύθμιση έκθεσης (η γνωστή ταχύτητα κλείστρου).
   2) Ρύθμιση ISO

   Η ταχύτητα κλείστρου είναι αυτή που ευθύνεται για το πόσο φως θα περάσει μέσα από τον φακό. Εάν η ταχύτητα είναι μεγάλη π.χ 1/1000 (sec η μονάδα μέτρησης) τότε από τον φακό περνάει ελάχιστο φως. Εάν είναι μικρή π.χ 1sec τότε περνάει περισσότερο φως. Σταδιακά όσο ανεβαίνει ο χρόνος έκθεσης (2-3-4…μέχρι και 32secφτάνει το Mi5s!!!) τόσο περισσότερο φως περνάει από τον φακό άρα τόσο φωτεινότερη φωτογραφία θα βγάλουμε.

   Εδώ να επισημάνω τα δύο αντιστρόφως ανάλογα ποσά έτσι ώστε να μην μπερδευόμαστε.
   Μεγάλος χρόνος έκθεσης => μικρή ταχύτητα κλείστρου.
   Μικρός χρόνος έκθεσης => μεγάλη ταχύτητα κλείστρου.

   Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι την ημέρα που έχει πολύ έντονο φως, θα πρέπει η ταχύτητα κλείστρου να είναι μεγάλη ενώ το βράδυ να είναι μικρή. Όσο λιγότερο φωτισμένο είναι το πλάνο μας, τόσο μεγαλύτερη έκθεση (δηλαδή περισσότερο χρόνο στο κλείστρο) απαιτείται για να προφτάσει να περάσει το απαραίτητο φως.

   Ωραία…θα μου πεις τώρα…τότε το βράδυ που θα είναι όλα μαύρα, βάζω την ταχύτητα κλείστρου στο 32sec και κάνω την νύχτα…φωτιζόμενο ΟΑΚΑ…που είπε και ένα φιλαράκι μου. :mrgreen:

   Δυστυχώς εδώ έρχεται η παράμετρος «θολούρα» ή «κούνημα» ή όπως θέλετε πέστε την, για να μας κόψει την φόρα. Μεγάλη ταχύτητα κλείστρου, μικρή θολούρα, μικρή ταχύτητα κλείστρου, μεγάλη θολούρα. 8|

   Γενικά, όταν το χρόνος είναι πάνω από 1/4, δύσκολα μπορείς να βγάλεις καθαρή φωτογραφία με το χέρι. Σε χρόνους 1/2 sec , 1sec κλπ, απαιτείται σταθερό σημείο (να ακουμπάς κάπου). Σε παραπάνω χρόνους θέλει τρίποδα (εδώ φαίνεται και η αξία του OIS το οποίο θα εκθειάσω αργότερα).

   Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να κουβαλάμε τρίποδα μαζί με το κινητό, αλλά ούτε είναι και δυνατόν να μπορέσουμε να βγάλουμε φωτογραφία χαμηλού φωτισμού με ταχύτητα κλείστρου στο 1/500 ας πούμε (ώστε να αποφύγουμε την θολούρα). Γιατί με τέτοια ταχύτητα δεν θα μπορέσει να περάσει καθόλου φως οπότε θα βγάλουμε μία μαυρίλα. Αν πάμε σε ταχύτητα 1/2 τότε ναι μεν το φως θα περάσει αλλά η φωτογραφία θα είναι θολή γιατί κανείς δεν μπορεί να μείνει παγωτό για μισό ολόκληρο δευτερόλεπτο.

   Τι κάνανε λοιπόν οι εταιρίες; Μας δώσανε το ISO*. Τι ακριβώς κάνει αυτό; Δεν ξέρω…και ούτε και με νοιάζει! Αυτό που ξέρω και βλέπω είναι ότι καταστρέφει (στην κυριολεξία) την φωτογραφία, και την κάνει να έχει αυτό που λέμε «θόρυβο». Έτσι βλέπουμε την βραδινή φωτογραφία μας γεμάτη μπιπμίκια.

   Η αύξηση του ISO έχει σαν αποτέλεσμα λοιπόν ναι μεν να αυξάνει τον φωτισμό της φωτογραφίας χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσουμε την ταχύτητα του κλείστρου (ανέβασμα χρόνου έκθεσης δηλαδή) αλλά να την γεμίζει θόρυβο.

   Άρα λοιπόν…τι κάνουν οι συσκευές στο αυτόματο; Ανεβάζουν όσο μπορούν το ISO (στο kenzo το ανώτερο είναι 3200, σε κάποιες άλλες συσκευές το 6400…υπάρχουν και κάποια SONY που ανεβάζουν και μέχρι 12.000 αν δεν κάνω λάθος, αλλά μην ψαρώνετε…δεν είναι καλό αυτό όπως θα φανεί παρακάτω) για να μπορέσουν να κρατήσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα την ταχύτητα κλείστρου με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η θολούρα. Έτσι, η φωτογραφία δεν βγαίνει κουνημένη (υψηλή όσο το δυνατόν ταχύτητα κλείστρου), είναι φωτεινή (υψηλό ISO), αλλά δυστυχώς γεμάτη θόρυβο(υψηλό ISO). :thumbdown:

   Κάπου εδώ αναλαμβάνουν τα software των εταιρειών και με επεμβάσεις διορθώνουν κάπως τα πράγματα. Των εταιρειών είπα; Συγνώμη. Των υπόλοιπων εταιρειών πλην των Κινέζικων εννοούσα. Αυτός είναι και ο βασικό λόγος που με τα αγαπημένα μας Xiaomi δεν μπορούμε να σταυρώσουμε σοβαρή νυχτερινή στο αυτόματο. Ακόμη και το Mi5s που έχει σένσορα τελευταίας τεχνολογίας, στο αυτόματο κάνει μία τρύπα στο νερό!

   Άρα: Όσοι έχουμε Xiaomi, αγαπάμε χειροκίνητες ρυθμίσεις! Γιατί;

   Γιατί στην χειροκίνητη ρύθμιση έχουμε την δυνατότητα το ISO και την ταχύτητα κλείστρου να τα ρυθμίσουμε εμείς. Και μιλάω για της νυχτερινές ή τις χαμηλού φωτισμού που υπάρχει το πρόβλημα…την ημέρα δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις κακή ή κουνημένη φωτoγραφία…εκτός εάν χοροπηδάς την ώρα της λήψης. Βέβαια για να στηθεί σωστά η χειροκίνητη ρύθμιση στο σκηνικό χαμηλού φωτισμού χρειάζεται χρόνος και σκάλισμα, αλλά μπρός στα κάλλη τί είναι ο πόνος ε… ;)

   Όταν θέλουμε να βγάλουμε βραδινή φωτογραφία λοιπόν, καρφώνουμε το ISO στο 100 (το πολύ 200…αλλά ξαναλέω…στο ΕΚΑΤΟ…εσύ βάλε και 50 άμα βρείς!) και από κεί και πέρα ανάλογα με τον υπάρχοντα φωτισμό παίζουμε με την ταχύτητα κλείστρου. Την βάζουμε στο 0,5-1-2-4 κλπ και βλέπουμε πού θα ταιριάξει για να πάρουμε την καλή φωτογραφία. Θα πρέπει φυσικά ανάλογα με τον χρόνο έκθεσης να έχουμε σταθερό σημείο ή τρίποδα (ή να μας παγώσει κάποιος για λίγα δευτερόλεπτα). Πρέπει επίσης να προσέξουμε να μην υπερ-εκθέσουμε, να μην αφήσουμε δηλαδή το κλείστρο παραπάνω από ότι πρέπει ανοιχτό γιατί τότε θα περάσει πολύ φως και η φωτογραφία θα «καεί».

   Οι χρόνοι του κλείστρου δεν είναι στάνταρ για κάθε συσκευή. Μία συσκευή με φακό f/2.0 μπορεί να θέλει 4 sec για να περάσει το ίδιο φώς που μία f/1.7 θα περνούσε σε 0,5sec.

   Όταν το επιχειρήσετε αυτό που σας προτείνω, ότι κινητό και αν έχετε, θα πάθετε ΣΟΚ με το αποτέλεσμα. Το οποίο δεν θα είναι απλά εντυπωσιακό, αλλά θα είναι και εξωπραγματικό! Δεν θα πιστεύετε στην φωτογραφία που μόλις βγάλατε. 8o

   Και εκεί…που θα έχετε κατενθουσιαστεί…και το αυτόματο πλέον θα σας φαίνεται για τα μπάζα…και θα αρχίσετε να τραβάτε ένα κάρο φωτογραφίες με χειροκίνητες ρυθμίσεις…τότε λοιπόν…το 90% θα σας βγαίνουν θολές (ε δεν μπορείτε να κουβαλάτε παντού τρίποδα!!!) και θα τις πετάτε. Εκεί είναι που θα καταλάβετε την αξία του οπτικού σταθεροποιητή (OIS) και του διαφράγματος της κάμερας…που άλλο είναι να έχει f/2.0 και άλλο f/1.7.

   Παράδειγμα: Μία φωτογραφία που με τον f/1.7 (πάντα το ISO 100) θέλει χρόνο έκθεσης 0,5sec με τον f/2.0 θα θέλει 4sec για να περάσει το ίδιο φως. Σημειώνω εδώ ότι το 0,5 sec είναι χρόνος που έχοντας OIS μπορείς να τραβήξεις χεράτα, ενώ το 4sec είναι απαγορευτικός χρόνος χωρίς τρίποδα. ΑΡΑ : ο f/1.7 με OIS τράβηξε την κυριλέ φωτογραφία του και κούνησε το μαντίλι...ενώ ο f/2.0 χωρίς OIS ή βρίζει την Xiaomi που έβγαλε από το Mi5s το OIS ή τρέχει να φέρει τρίποδα.

   Ανοίγω παρένθεση (
   Η κάμερα του Mi5s συγκεκριμένα, ενώ ανεβάζει μεγάλο ISO, ΔΕΝ έχει τόσο έντονο θόρυβο. Εάν δηλαδή βγάλεις μία νυχτερινή με το S7 (μιλάμε για την αφρόκρεμα των φωτοτηλεφώνων ε και γι’αυτό το βάζω απέναντι) με ISO 2000 και μία με το Mi5s, αυτή του Mi5s θα έχει λιγότερο θόρυβο. Προφανώς λόγω του πλέον σύγχρονου αισθητήρα που φοράει. Άρα…το Mi5s με υψηλό ISO καταφέρνει να κρατήσει αισθητά χαμηλά τον θόρυβο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Άρα…φανταστείτε τι θα έκαμνε εάν είχε OIS!!!!!
   Κλείνω παρένθεση )

   Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το διάφραγμα φακού (f/x.x) καθώς και το OIS είναι το Α και το Ω για να πάρουμε μία καλή φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει πολύ λεπτομέρεια είναι όμως σίγουρο ότι θα βγει φωτεινή (διάφραγμα f/1.7), καθαρή χωρίς θολούρα (απαιτείται μικρότερος χρόνος έκθεσης λόγω καλού διαφράγματος συνεπώς υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου) και χωρίς θόρυβο (μικρό ISO)

   Ξανά - Ανοίγω παρένθεση (
   Εκεί είναι και η μαγκιά του S7 έναντι του ανταγωνισμού. Μπορεί να χάνει σε λεπτομέρεια φωτογραφίας από άλλες συσκευές (LG G5, HTC10, Mi5s) αλλά λόγω του F/1.7 και του OIS η μπάμ-μπάμ φωτογραφία που θα τραβήξει σε οποιαδήποτε συνθήκη φωτισμού θα είναι καμπάνα!
   Ξανά - Κλείνω παρένθεση )

   Ελπίζω να βοήθησα. Είναι πολύπλοκο το θέμα της φωτογραφίας και οι παράμετροι αυξάνονται όσο εμβαθύνεις. Φυσικά εδώ μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, άρα το πράγμα εν την γενέσει του είναι ερασιτεχνικό. Δεν μπορούμε να έχουμε τέλεια αποτελέσματα με Smartphone (όχι ακόμα τουλάχιστον). Σου δίνουν όμως το πλεονέκτημα να μπορείς να βγάλεις μία καλή φωτογραφία οποιαδήποτε στιγμή. Την ημέρα το 99% των συσκευών τα πάει περίφημα. Στις νυχτερινές και στις χαμηλού φωτισμού ξεκινάνε τα προβλήματα. Χρησιμοποιώντας τις χειροκίνητες ρυθμίσεις όμως μπορούμε να βγάλουμε μία αξιοπρεπέστατη φωτογραφία.

   Δεν ξέρω εάν όλα όσα έγραψα είναι σωστά ή είναι ακριβώς μα ακριβώς έτσι. Το βασικό νόημα όμως είναι αυτό και εάν το πιάσατε θα τρίβετε τα μάτια σας με τις φωτογραφίες που θα πάρετε στο χειροκίνητο. Μέχρι και το kenzo έπιασε καλή απόδοση!!! (με εφαρμογή 3ων φυσικά γιατί η μαμά κάμερα δεν έχει ρύθμιση για χρόνο έκθεσης).

   Άντε...καλό βόλι... :D

   * Το ISO είναι μέτρηση της ικανότητας του αισθητήρα να απορροφά το φως. Όσο υψηλότερο είναι το ISO, τόσο πιο γρήγορα ο αισθητήρα απορροφά το φως.
   Υψηλό ISO δίνει την δυνατότητα να τραβήξουμε φωτογραφίες χειρός σε ελάχιστο διαθέσιμο φως, αλλά με μειωμένη ποιότητα εικόνας.
   Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του αισθητήρα, τόσο χειρότερη είναι η ποιότητα της εικόνας σε υψηλές τιμές ISO. Εδώ φαίνεται και η σημασία του μεγάλου αισθητήρα.

   edit 1

   Μερικές επισημάνσεις από το @Antretng που το κατέχει σε μεγάλο βαθμό το sport. 8)

   "Διαβασα τον οδηγο σου αλλα εχω 2 επισημανσεις.

   Ο λογος που μπορει να θελει διαφορετικο iso/ταχυτητα απο συσκευη σε συσκευη δεν ειναι μονο το διαφραγμα αλλα και ο αισθητηρας. Μπορει πχ να ρυθμισω τη φωτογραφικη ιδιο διαφραγμα με rn3pro και να βγαλω 1/10 iso 1600 στη φωτογραφικη και στο κινητο 1/10 iso 3200 και να βλεπω οτι ειναι πιο φωτεινη της φωτογραφικης (αρα ακομα μεγαλυτερη διαφορα). Οι αισθητηρες λοιπον, οσο πιο μικροι ειναι τοσο πιο "πλασματικο" το Iso. Σε συγκρισεις φωτογραφικων στο dxomark κλασσικα εχουν ενα τεστ οπου συγκρινουν το manufacturer's iso με το measured. Δηλαδη ειναι κατι που γενικα παιζει. Ακομη σε ενα καλο αισθητηρα οχι 6400 αλλα ακομα και 12800 θα τολμησω να βγαλω γιατι εχει πολυ καλυτερη αναλογια λεπτομεριας/θορυβο απο οτι στα κινητα.

   Ολα αυτα προφανως παιζουν και στα κινητα. Οποτε η κυρια διαφορα στα κινητα θα λεγα οτι ειναι περισσοτερο ο αισθητηρας και το λογισμικο παρα ο φακος. Απο διαφραγμα f2 σε f1.7 ειναι μολις 1/3 στοπ. Σαν να λεμε εριξα την ταχυτητα απο 1/10 σε 1/8. Ειναι μολις τοσο η διαφορα του rn3pro απο samsung s7? Προφανως και οχι. Οποτε τη μεγαλυτερη διαφορα την κανει ο αισθητηρας + λογισμικο.

   Οποτε οπως πολυ σωστα λεει o @pavlidisc αυξανοντας το χρονο εκθεσης βελτιωνουμε την φωτογραφια. Αυτο ομως δεν ειναι πανακια. Αν το θεμα μας δεν ειναι εντελως ακινητο, ληψεις σε ταχυτητες 1/4 ειναι απαγορευτικες. Μην σας πω οτι ακομα και το default 1/10 ειναι λιγο. Ακομη αν βιαζομαστε να βγαλουμε φωτογραφια μπορει στην αρχη να μας μοιαζει οκ αλλα οταν την δουμε στον υπολογιστη να δουμε οτι δεν ειναι τοσο sharp οσο μια φωτογραφια στη μαμα καμερα οποτε χασαμε τη "στιγμη". Καλυτερα περισσοτερος θορυβος παρα θολη.

   Αρα συνοψιζοντας:
   1) Δεν εχει σημασια τι τραβανε αλλα κινητα/καμερες. Αισθητηρας με αισθητηρα διαφερει τοσο ως προς το πραγματικο iso οσο και το τελικο αποτελεσμα. Διαφορα απο φακο δεν πολυπιανω γιατι πλεον ολα τα κινητα παιζουν απο f2 μεχρι f1.8... διαφορα πενιχρη σε σχεση με τη διαφορα που κανει ο αισθητηρας.
   2) Οταν τραβαμε κατι ακινητο (οπως τοπια) μπορουμε να ριξουμε την ταχυτητα μεχρι εκει που μπορει το χερι μας. Γενικα το 1/4 ειναι πολυυυυυυ αργη ταχυτητα για κινητο χωρις ois οποτε πιο μακρα εκθεση θα βαλετε μονο εφοσον εχετε τριποδακι.
   3) Καθε φορα που διπλασιαζετε τη ταχυτητα θα πρεπει να διπλασιαζετε και το iso (πχ iso 400 και 1/30 ειναι ισοδυναμο με iso 200 και 1/15).
   4) Μην βγαζετε ανθρωπους με αργη εκθεση. Τις περισσοτερες φορες το αποτελεσμα θα σας απογοητευσει αφου ενεχει κινδυνος motion blur. Ποσο μαλλον αν μιλαμε για candid shots (δηλαδη δεν εχει ποζαρει το θεμα σας και το βγαζετε σε απροσμενη στιγμη).
   5) Προσοχη μην σας γινει εμμονη οι ρυθμισεις της καμερας και τεσταρετε ολη την ωρα αντι να βγαζετε πραγματικες φωτογραφιες.

   Αυτα απο εμενα. Καλα κλικ κλικ."

   edit 2

   Ο @ANDREAS54 συμμάζεψε μερικές χρήσιμες πληροφορίες που αναγράφονται σε διάσπαρτα post. 8)

   "Αυτό το νήμα έχει ξεκινήσει από τον @pavlidisc και με τη συνεργασία του @Antretng, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους της κοινότητας και ήταν η αφορμή να ασχοληθούν με τις κάμερες των κινητών τους πάρα πολλά μέλη και όχι μόνο. Η πρώτη σελίδα του νήματος έχει όλα τα στοιχεία που θα χρειαστεί κάποιος για να ξεκινήσει με τη φωτογραφία και υπάρχουν και κατά καιρούς προσθήκες. Στην εξέλιξη τού νήματος έχουν γραφτεί από πολλούς αξιόλογες παρατηρήσεις αλλά και οδηγίες που αναφέρονται στις στοιχειώδεις αρχές της φωτογραφίας. Επειδή τα Posts έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 3.000 και κάποιοι ερωτούν για μερικά πράγματα κάνω μια περίληψη."

   ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την συνέχεια της περίληψης :thumbsup:

   edit 3

   Τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να εγκαταστήσουμε το HDR+ στο κινητό μας τις εξηγεί ΕΔΩ ο maître του είδους @Antretng :thumbsup:
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • Διαφήμιση
  • Πολύ καλές πληροφορίες...ευχαριστούμε :thumbsup:

   Μεταφέρθηκε στους διάφορους οδηγούς + προστέθηκε στους βοηθητικούς οδηγούς ---> Χειροκίνητες ρυθμίσεις κάμερας σε Smartphone
  • Διαφήμιση
  • Απλά Respect :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

   Με αυτόν τον οδηγό ίσως κι εγώ που είμαι "σκράπας" καταφέρω να βγάλω νυχτερινή φωτογραφία που να βλέπεται :lol:

   Ποια εγαρμογή θεωρείται καλύτερη και θα βοηθήσει περισσότερο;
   Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν πατράσι ὅτι τῇδε κοιμόμεθα τοῖς κείνων χρήμασι τρεφόμενοι.
  • Διαφήμιση
  • Εάν έχεις στο μαμά χειροκίνητο ρύθμιση για χρόνο κλείστρου τότε δεν χρειάζεται καμία εφαρμογή. Και η μαμά κάνει δουλειά (το Mi4c κατεβάζει μέχρι 4sec το Mi5s μέχρι 32sec). Εάν δεν έχει η μαμά χειροκίνητο κλείστρο τότε μια εφαρμογή που να σου δίνει την δυνατότητα. Εγώ στο Rn3 pro χρησιμοποιούσα Freedcam (η οποία δυστυχώς τα σκ@τώνει αρκετά στην εστίαση).

   from my S7
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης χρόνου του κλείστρου στην μαμα εφαρμογή.

   Μήπως έχεις δοκιμάσει Open Camera και Bacon Camera;

   Στην Bacon βλέπω δυνατότητα ρύθμισης από 1/2 μέχρι 1/200
   Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν πατράσι ὅτι τῇδε κοιμόμεθα τοῖς κείνων χρήμασι τρεφόμενοι.
  • Διαφήμιση
  • Όχι άλλα και αυτές τις παινεύουν πολλοί. Δοκίμασε μια από αυτές που λες γιατί η Freedcam έχει πολλές ρυθμίσεις και είναι δύστροπη.

   from my S7
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • @pavlidisc η freedcam δεν υπάρχει στο play Store την κατέβασαν κάποιο πρόβλημα έχει. Εγώ την κατέβασα σε APK από 2 διαφορετικά site και στις 2 βγάζει error και παρόλο που δείχνει ότι εστιάζει η φώτο που βγάζει είναι θαμπές. Με πολλές ρυθμίσεις που έκανα το αποτέλεσμα το ίδιο. Ενώ πριν κάνω format που το είχα ήταν όλα ok

   Remind note3 pro
   Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης
  • Διαφήμιση
  • Ναι, κι εγώ την βρήκα εκτός Play Store, αλλά δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφία που να βλέπεται!
   Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν πατράσι ὅτι τῇδε κοιμόμεθα τοῖς κείνων χρήμασι τρεφόμενοι.
  • Καλημέρα παλικάρια! :D
   Η FreedCam με Stable 8.1.1.0 μου δούλευε κανονικά στο RN3. Δυστυχώς δεν κράτησα το apk....και δεν θυμάμαι από πού το είχα κατεβάσει.
   Και ΝΑΙ, η FreedCam εστιάζει πολύ δύσκολα. Τις περισσότερες φορές (κάργα νύχτα με προβολείς) ήταν αδύνατη η εστίαση οπότε και εκεί βαρούσα χειροκίνητο. :wacko:
   Ο @Antretng μπορεί να βοηθήσει περισσότερο περι εφαρμογών γιατί έχει πολύ περισσότερες γνώσεις από μένα επάνω στο θέμα. :D
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • Διαφήμιση