Διαφήμιση

Samsung Galaxy S7 - Hands on Review

  • Review
  • Άλλη συσκευή

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 11/06/2021) !!! <<

  Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12.Χ ROM 21.6.9 για 19 συσκευές (γίνεται σταδιακά η διανομή των υπόλοιπων ROM)

  Αναστέλλεται η διανομή όλων των FastBoot ROM της κοινότητας, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με το super.img

  Για τους κατόχους του Mi 10 μπορείτε να κατεβάσετε το νέο TWRP Recovery που δουλεύει σωστά

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Samsung Galaxy S7 - Hands on Review

   Το πρώτο μου smartphone ήταν το 2012 ένα Turbo-X των 80€. Σιχάθηκα την ώρα που το πήρα. Μετά την απογοήτευση του πολύ φτηνού Turbo-X αλλά και την αδυναμία να αγοράσω ένα Flagship κινητό είχα ψάξει όλο το internet για ένα τίμιο budget smartphone, και κατέληξα τότε στο Xiaomi Redmi Note 4G. 180€ τότε, αλλά με χαρακτηριστικά κινητού των 400€+. Δίκαρτο, 4πύρηνο Snapdragon, 4G, 2GB RAM και Micro SD που να τα έβρισκες αυτά σε αυτή τη τιμή στην Ελλάδα;

   Αν και ήταν ένα πολύ καλό κινητό για τα λεφτά του στην εποχή του, το κρατούσε πίσω η μέτρια κάμερα, ο περιορισμένος εσωτερικός χώρος αλλά κυρίως τα θέματα υπερθέρμανσης του με απλή χρήση. Και λόγω της υπερθέρμανσης, το καλοκαίρι έκαψε την οθόνη του με αποτέλεσμα να γίνει πορτοκαλί η οθόνη δίπλα στα κουμπάκια του ήχου.

   Το πούλησα όταν πήρα το Redmi Note 2. 8πύρηνο MTK X10, 2GB RAM, 4G, Δίκαρτο, 32GB εσωτερικό χώρο στα 220€. Πολύ-πολύ καλύτερο του Redmi Note 4G, με μέτρια κάμερα πάλι χωρίς μεγάλα θέματα υπερθέρμανσης και άπλετο εσωτερικό χώρο αλλά ΑΘΛΙΑ μπαταρία, τόσο όσο χρειαζόμουν φορτιστή μόνιμα μαζί μου... Αλλά πάλι, το καλοκαίρι μια μέρα που το είχα 10 λεπτά ως GPS στο αυτοκίνητο, έκαψε την οθόνη του πάλι δίπλα στα κουμπάκια ήχου αλλά χάλασε και κάτι ακόμα το οποίο έκανε το κινητό μετά από 3 βδομάδες να καεί εντελώς.

   Εκεί πήρα με 100€ ένα Huawei P9 Lite 2GB Ram, 16GB εσωτερικό (8 ελεύθερα στη πραγματικότητα), αλλά πολύυυυ κακό software. 1000 φορές MIUI από EMUI. Αυτό μαζί με τον περιορισμένο χώρο, και τη πολύ κακή λήψη σήματος (Συνεχώς έριχνε τη Wi-Fi σύνδεση + κλήσεις) με έκανε να ψάχνω γρήγορα για άλλο κινητό.


   Και μετά όοοολη αυτή την εισαγωγή, φτάνουμε στο σημείο όπου έψαχνα κινητό από τον Σεπτέμβρη του 2016 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017 όπου πήρα το Samsung Galaxy S7.

   Αυτό που ήθελα ήταν ένα κινητό που θα έχει πάνω από 3GB RAM, Τουλάχιστον 32GB εσωτερικό χώρο (αν παίρνει SD) ή 128GB (αν δεν παίρνει SD), όχι MediaTek επεξεργαστή, οθόνη από 5" έως 5.7", 3000+ mAh μπαταρία, τουλάχιστον FHD οθόνη και 4K Video με όσο το δυνατόν καλύτερη κάμερα.

   Μέσα σε αυτά τα χαρακτηριστικά έπεφταν τα:
   Xiaomi Redmi 4 Prime 32GB 160€
   Xiaomi Redmi Note 3 Pro 32GB 170€
   Xiaomi Mi 5 128GB 390€
   Xiaomi Mi5S 128GB 395€
   Xiaomi Mi5S Plus 128GB 450€
   Xiaomi Note 2 128GB 630€

   Ήθελα να πάρω ένα κινητό που μέσα σε ένα χρόνο δε θα ένιωθα πως χρειάζεται αναβάθμιση, οπότε έψαχνα για έναν καλό επεξεργαστή οπότε και κατέληξα στα Snapdragon 820/821 κινητά. Το Note 2 αν και κινητάρα, ήταν too much για το budget μου και το Mi5 128GB δε το έβρισκα τότε σε ευρωπαϊκή αποθήκη άρα μένουμε με τα εξής:

   Xiaomi Mi 5 128GB 390€
   Xiaomi Mi5S 128GB 395€
   Xiaomi Mi5S Plus 128GB 450€

   Με μέσο όρο τα 400€ έψαξα λιγάκι στο Skroutz τι άλλο μπορώ να βρω, και βρήκα κινητά όπως το HTC 10, LG G5 αλλά και το Samsung Galaxy S7.
   Με λίγα λόγια πήρα το Galaxy S7 στα 410€ για την τέλεια κάμερα, το αδιάβροχο rating, την AMOLED οθόνη, αλλά και τις δυνατότητες multitasking του TouchWiz όπου μπορείς να έχεις εφαρμογές πλαι-πλαι και να δουλεύεις ταυτόχρονα. Ναι θα βγει σε λίγο το S8, αλλά αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι το S7 ήταν το καλύτερο Value For Money Flagship για τις δικές μου ανάγκες.

   Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πάμε στο Review.

   Το κινητό φοράει BTU Software στην Android Nougat 7.0.

   Με το καλημέρα ανοίγοντας το κουτί βλέπεις ένα πανέμορφο κινητό, με καμπύλες σε όλα τα σωστά σημεία. Τα υλικά είναι φοβερά και τέλεια δεμένα, και το βάψιμο κάνει κάτι πανέμορφες αντανακλάσεις στο φως. Άλλααααα, είναι μαγνήτης για δακτυλιές, και είναι τζάμι οπότε ένα ωραίο skin από τα dbrands για το πίσω ήταν must. Μέσα στο κουτί βρίσκουμε έναν Quick Charger, ένα Micro-USB καλώδιο, ένα OTG αντάπτορα και τα Hands-Free.

   Κλικ στο κουμπί του On και βλέπουμε την μαγεία της OLED τεχνολογίας στην οθόνη. Πίσα μαύρο. εκτυφλωτικά λευκά και δυνατά χρώματα. Το White Balance της οθόνης είναι λίγο προς το πρασινο-μπλέ αλλά υπάρχει η δυνατότητα μέσα από τις ρυθμίσεις να το φτιάξεις ακριβώς όπως θες. Η minimum φωτεινότητα είναι πολύ καλή για να διαβάζεις στο σκοτάδι ή να μη τυφλώνεσαι όταν ανοίγεις τα μάτια σου μετά από ύπνο.

   Ένα από τα πρώτα πράγματα που είδα, έχοντας ακούσει τόσα για αυτή τη κάμερα, ήταν να τεστάρω τη κάμερα.
   Η κάμερα απλά δε παίζεται. Σίγουρα δεν μπορείς να πετύχεις το Bokeh της DSLR σε γενικές γραμμές πέρα από τα κοντινά, αλλά οι φωτογραφίες στη μέρα βγαίνουν με τέλεια λεπτομέρεια, και τρομερό δυναμικό εύρος, και το δυναμικό εύρος γίνεται ακόμα πιο μεγάλο όταν βάζεις το HDR χωρίς όμως τα κλασικά σημάδια που προδίδουν ότι έχεις βάλει HDR. Επιπλέον τόσο στο 4K βίντεο όσο και στα Slow-Motion υπάρχει όλη η λεπτομέρεια που θα μπορούσε να υπάρχει, χωρίς moire και με μηδαμινό motion blur. Η Manual δυνατότητες της κάμερας αφήνουν ανοιχτό το πεδίο για 3rd Party επαγγελματικές εφαρμογές για κάμερα αλλά δυστυχώς σε καμία εφαρμογή δε δουλεύει το AutoFocus όπως δουλεύει στην stock εφαρμογή. Το AutoFocus στην stock γίνεται σε κλάσμα του δευτερολέπτου, χωρίς καθόλου focus hunting στο 99.99999999% των περιπτώσεων. Άλλο ένα τεράστιο + της κάμερας είναι η τρομακτικές επιδόσεις της στον χαμηλό φωτισμό.   youtube.com/watch?v=dYcBxmR3WZM


   Οι επιδόσεις του κινητού απλά δεν υπάρχουν και δεν έχω βρει ούτε ένα παιχνίδι, και ούτε μια εφαρμογή που να το ζορίζει ή να το ζεσταίνει. Ειδικά για εμάς τους τυχερούς που έχουμε την Exynos έκδοση και όχι την Qualcomm που έχει βγει στην Αμερική, το Multitasking είναι άπαιχτο, και μπορούν πολλές εφαρμογές να μείνουν στη μνήμη και να ξανά ανοίξουν χωρίς να ξαναφορτωθούν ενώ η έκδοση με τον Qualcomm κρατούσε 2-3 και με το ζόρι.

   youtu.be/233f0ewFWGk?t=58s   Η συνδεσιμότητα του κινητού είναι υπέροχη, και δεν μου έχει κοπεί ποτέ γραμμή ούτε καν στο ασανσέρ της πολυκατοικίας μου που κόβεται το σήμα σε όλα τα κινητά που είχα. Το Wi-Fi σφαίρα και δυνατό, το 4G πολύ αξιόπιστο όπως και το Bluetooth. Πίσω στις κλήσεις, το ακουστικό είναι δυνατό και καθαρό και δεν είχα από κανέναν ποτέ παράπονο ότι δε με ακούει ακόμα και όταν μιλούσα χαμηλόφωνα.

   Στον ήχο, επιτέλους βρήκα ένα κινητό να μπορεί να ανταγωνιστεί τον Wolfson DAC του iPod Touch 5th Generation μου. Η απόκριση, η φάση, τα transients, όλα μα όλα φωνάζουν επαγγελματικό ήχο. Υστερεί μόνο στην ένταση σε σχέση με το iPod αλλά αυτό γιατί το iPod ήταν αγορασμένο από USA όπου δεν υπάρχει το όριο της ΕΕ στη Maximum ένταση που μπορεί να βγάλει μια φορητή συσκευή. Το ηχείο δεν είναι το καλύτερο για να ακούς μουσική αλλά είναι μια χαρά για ανοικτή ακρόαση και για να ακούς το ringtone όταν χτυπάει.

   Το μόνο μέρος όπου ίσως θα ήθελα κάτι καλύτερο είναι η μπαταρία. Φτάνει τις 5 ώρες Screen On Time, και με απλή χρήση βγάζει 1,5-2 μέρες αλλά θα ήθελα κάτι πιο κοντά στην απόδοση του Redmi 4 Prime στη μπαταρία. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δυστυχώς, αλλά ευτυχώς αν και η μπαταρία του είναι μέτρια προς καλή το κινητό έχει τόσο Fast Charging εάν χρειάζεσαι γρήγορα μπαταρία, αλλά και Wireless Charging έτσι ώστε όταν πχ κάθεσαι στο γραφείο, αντί να το παρατάς όπου να'ναι το ακουμπάς στο dock του και φορτίζει όσο δε το χρησιμοποιείς.

   Day to Day είμαι πολύ ευχαριστημένος, ο αισθητήρας του δακτυλικού αποτυπώματος είναι βολίδα (ειδικά με την Nougat) και δεν έχω κανένα παράπονο πέρα της μικρής αίσθησης ότι η μπαταρία ίσως να μπορούσε να είναι καλύτερη. Υπόψιν όμως ότι έχω εγκατεστημένες 137 εφαρμογές εκ των οποίων πολλές είναι social και λειτουργούν συνεχώς ώστε να υπάρχουν τα notifications τους.

   Κλείνω με υπόσχεση πως μέσα στην εβδομάδα θα προσθέσω φωτογραφίες και βίντεο, και με μια μου σκέψη.
   Ο λόγος που έκανα όλη την εισαγωγή για το review, είναι πως στεναχωρέθηκα λιγάκι που έφυγα από Xiaomi κινητό. Έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο με τα Xiaomi και τη MIUI αλλά όσο περνάει ο καιρός βλέπω πως ναι μεν συμβαδίζουν και ανανεώνουν τα κινητά τους αλλά σταδιακά όλο και μικραίνει το κενό μεταξύ των καλών κινητών της Xiaomi και των καλών κινητών γενικά, και νομίζω πως πλέον αξίζουν τα Xiaomi μόνο σε αυτούς που θέλουν ένα κινητό έως 200€. Πχ το Redmi 4 Prime είναι υπέροχο κινητό για τα 200€, σίγουρα δε βρίσκεις καλύτερο στα λεφτά. Αλλά δεν βρήκα έναν λόγο να προτιμήσω να δώσω 50€ λιγότερα να πάρω το Mi5S αντί του Galaxy S7. Σίγουρα μετράει το γεγονός πως έχει πέσει η τιμή του, αλλά υπήρχαν και άλλα κινητά καλύτερα του Mi5S σε εκείνο το price range, όπως είπα και πριν, το HTC 10, LG G5, Huawei P9, Huawei Honor 8 κλπ κλπ.

   Εάν έχετε ερωτήσεις για το κινητό, ή εάν έχετε κάτι να προσθέσετε στις σκέψεις μου, ελεύθερα ο,τι θέλετε στα comments! :)
  • Ο/H zisistil έγραψε:

   Μάλιστα. Είχα διαβάσει καλά πράγματα για αυτό το κινητό. Σου εύχομαι ολόψυχα να το χαρείς!
   Να'σαι καλά! Ειλικρινά το έχω ένα μήνα και είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Στη πορεία θα το δούμε 100% πως θα βγει, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω κανένα παράπονο. Εδώ και 2 μέρες χρησιμοποιώ και το Wireless Charger όσο είμαι στο γραφείο οπότε ακυρώνεται λιγάκι και το θέμα της μπαταρίας γιατί με το που σηκώνομαι να φύγω το κινητό είναι πάντα γεμάτο και έτοιμο για δράση!

   Άλλο ένα πράγμα που δεν ανέφερα στο review, είναι το Galaxy Store. Το οποίο σου δίνει εφαρμογές γενικά όπως και το Android Store, αλλά σου δίνει και έξτρα modes για τη κάμερα, έξτρα φίλτρα για τη κάμερα και προσωπικά το αγαπημένο μου ένα DAW (Digital Audio Workstation)! Στα Android πέρα ενός περιορισμένου Fruity Loops στα 30€, δεν υπήρχε δυνατότητα να έχεις ένα φορητό στούντιο μουσικής μαζί σου. Υπήρχε ένα πιανάκι εδώ, ένα ψευτοσύνθ εκεί, αλλά τίποτα όπου να μπορείς να γράψεις μια ιδέα όσο είσαι έξω. Ήταν κάτι που έχει μόνο η Apple, αλλά το βρήκα - χωρίς να το περιμένω - και στο S7 και μάλιστα πλήρως λειτουργικό και με έξτρα plugins από το Galaxy Store!
  • Διαφήμιση
  • Ο/H zisistil έγραψε:

   Ωραία. Vfm πιστεύεις:
   Ναι! Δεν θα έδινα τα 700€ που έκανε όταν βγήκε, ούτε θα πήγαινα σε Public ή άλλα τέτοια μαγαζιά που το έχουν ακόμα ακριβά αλλά ειδικά τώρα που μπορείς να το βρεις από Skroutzομάγαζα τόσο φτηνά αξίζει και με το παραπάνω! Δεν είναι ότι στα χαρτιά είναι πολύ καλύτερο του Mi5S ή κάτι τέτοιο, αλλά έχει μικρές λεπτομέρειες που για τα 50€ παραπάνω που θα δώσεις αξίζουν άπειρα. Φοβερό Image Stabilization στη κάμερα, πεντακάθαρο slow motion, Multitasking σε άλλο επίπεδο, Αδιάβροχο, ασύρματη φόρτιση, τέλειο ήχο στα ακουστικά (ενώ για το Snapdragon S7 λένε ότι έχει άθλιο ήχο γιατί χρησιμοποιεί τον DAC του Snapdragon), τέλειο reception στις κλήσεις, στο Wi-Fi και στο Bluetooth, υποστηρίζει και micro SD έως 256GB.

   Και μια μικρή λεπτομέρεια ώστε να έχεις πάντα το τελευταίο Firmware πρώτος με OTA, επειδή τα σκρουτζομάγαζα τα εισάγουν από άλλες χώρες που είναι πιο φτηνά (το δικό μου ήταν από Τσεχία) και έχουν Firmware ανάλογα της χώρας, τους περνάς μια έκδοση από UK Unlocked (BTU) και είσαι πανέτοιμος! Αν ενδιαφέρεσαι απέφυγε branded Samsung Galaxy S7 (πχ από Vodaphone).

   Το μόνο παράπονο που έχω είναι πως επειδή έχει ένα πολύ μικρό curve η οθόνη στις γωνίες, δεν μπορώ να βρω τζαμάκι από άκρη έως άκρη. Αλλά πραγματικά δεν έχω άλλο παράπονο. Η μπαταρία που ανέφερα πιο πάνω δεν είναι ότι δεν με έχει βγάλει κάποια μέρα, απλά νιώθω πως θα μπορούσε με αυτήν που έχει να τα πάει και καλύτερα - ίσως με software optimization!
  • Πώ ρε φίλε!!!! Λές και διάβασες την σκέψη μου και την έγραψες εδώ!!!!
   Για όλα αυτά που είπες...και έχεις κατ εμέ απόλυτο δίκιο...θα αφήσω και εγώ την Xiaomi. Με μισή καρδιά...αλλά θα την αφήσω...
   Όταν φτάνεις κοντά στα 350 ευρώ για το mi5s...ε το S7 είναι πολύ κοντά πλέον ;)

   Να το χαρείς φίλε μου...νομίζω ότι την συγκεκριμένη στιγμή και με την τιμή που έχει το S7, έκανες την ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογή.
   Έρχομαι και εγώ σε λίγο :)
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H zisistil έγραψε:

   Η έκδοση με τον exynos είναι μόνο για Κίνα;
   Όχι ο Exynos είναι Global εκτός από USA και Κίνα που παίρνουν τον SD.

   techwalls.com/samsung-galaxy-s…odel-numbers-differences/
  • Ο/H pavlidisc έγραψε:

   Πώ ρε φίλε!!!! Λές και διάβασες την σκέψη μου και την έγραψες εδώ!!!!
   Για όλα αυτά που είπες...και έχεις κατ εμέ απόλυτο δίκιο...θα αφήσω και εγώ την Xiaomi. Με μισή καρδιά...αλλά θα την αφήσω...
   Όταν φτάνεις κοντά στα 350 ευρώ για το mi5s...ε το S7 είναι πολύ κοντά πλέον ;)

   Να το χαρείς φίλε μου...νομίζω ότι την συγκεκριμένη στιγμή και με την τιμή που έχει το S7, έκανες την ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογή.
   Έρχομαι και εγώ σε λίγο :)
   Νομίζω πως δεν είμαστε οι μόνοι που σκεφτόμαστε έτσι... Δεν είναι τυχαίο που έχει αρχίσει και χάνει σε πωλήσεις.
   Επίσης για εμένα τεράστιο θέμα είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Τα 350€ που είπες είναι νομίζω για το 64ρι που εμένα δε μου φτάνει με τίποτα και με το 128ρι θα ήμουν ευχαριστημένος που από αποθήκη ΕΕ το βρήκα 390€ (Honorbuy.com). Αυτό το μαγαζί έχει και 30€ μεταφορικά και πάμε στα 420€. Το S7 το πήρα 411€ και του έβαλα μια 64 UH3 microSD στα 30€ Άρα 440€. Έχει και 2 χρόνια εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπία.Και μπορώ να βάλω 256 όταν μου χρειαστεί παραπάνω χώρος... Εκτός από το 3D Touch που έχει το Mi5 (το 128ρι μόνο) δε ξέρω να έχει κάτι που δεν έχει το S7.

   Και τα γράφω όλα αυτά εδώ, όχι γιατί η Samsung είναι καλύτερη από τη Xiaomi γενικά. Αλλά επειδή είμαι fan της Xiaomi και βλέπω πως αρχίζει να μην έχει νόημα στα "Flagships"... Γιατί κακά τα ψέματα αν είσαι κάποιος που θέλει ένα midrange κινητό το Redmi 4 Prime είναι ο,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις στα 200€ από ΕΕ αποθήκη και με μεταφορικά.


   Ο/H zisistil έγραψε:

   Κάπου είδα ότι είναι πιο γρήγορος από Snapdragon.
   Ναι σε γενική-καθημερινή χρήση είναι, δες και το βιντεάκι που έχω λινκάρει μετά το κειμενάκι που έγραψα για τις επιδόσεις. Έχει καλύτερη διαχείριση της RAM, καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, και καλύτερο ήχο.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H John Baron έγραψε:

   Νομίζω πως δεν είμαστε οι μόνοι που σκεφτόμαστε έτσι... Δεν είναι τυχαίο που έχει αρχίσει και χάνει σε πωλήσεις.Επίσης για εμένα τεράστιο θέμα είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Τα 350€ που είπες είναι νομίζω για το 64ρι που εμένα δε μου φτάνει με τίποτα και με το 128ρι θα ήμουν ευχαριστημένος που από αποθήκη ΕΕ το βρήκα 390€ (Honorbuy.com). Αυτό το μαγαζί έχει και 30€ μεταφορικά και πάμε στα 420€. Το S7 το πήρα 411€ και του έβαλα μια 64 UH3 microSD στα 30€ Άρα 440€. Έχει και 2 χρόνια εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπία.Και μπορώ να βάλω 256 όταν μου χρειαστεί παραπάνω χώρος... Εκτός από το 3D Touch που έχει το Mi5 (το 128ρι μόνο) δε ξέρω να έχει κάτι που δεν έχει το S7.

   Και τα γράφω όλα αυτά εδώ, όχι γιατί η Samsung είναι καλύτερη από τη Xiaomi γενικά. Αλλά επειδή είμαι fan της Xiaomi και βλέπω πως αρχίζει να μην έχει νόημα στα "Flagships"... Γιατί κακά τα ψέματα αν είσαι κάποιος που θέλει ένα midrange κινητό το Redmi 4 Prime είναι ο,τι καλύτερο μπορείς να πάρεις στα 200€ από ΕΕ αποθήκη και με μεταφορικά.

   Βρε σύ...μήπως παρακολουθείς τον εγκέφαλο μου;;;; :lol:

   Το 3D touch στα Android είναι ανέκδοτο προς το παρόν γιατί ακόμη δεν υπάρχουν εφαρμογές να το υποστηρίξουν. Θα πρέπει να υιοθετήσουν την ιδέα και άλλες εταιρίες για να ασχοληθούν οι developers με το 3d touch. Εδώ η Apple που εδώ και χρόνια το προωθεί τόσο έντονα...και το μαγαζί της στήνεται για 2-3 συσκευές...ακόμα το 50% των βασικών εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι χρήστες δεν υποστηρίζουν την δυνατότητα.

   ΟΧΙ. Το Mi5s ΔΕΝ έχει κάτι παραπάνω απο το S7. Το αντίθετο σίγουρα συμβαίνει ειδικά όταν μιλάμε για κάμερες.

   Στα υπόλοιπα δεν έχω να συμπληρώσω κάτι...και πάλι σου λέω ότι όταν διαβάζω αυτά που γράφεις...νομίζω οτι τα έγραψα εγώ 8|
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.