Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Οδηγός εγκατάστασης Xposed Framework σε System Mode στις Xiaomi συσκευές (Android 6.0)

  • Οδηγός εγκατάστασης Xposed Framework σε System Mode στις Xiaomi συσκευές (Android 6.0)

   Update 05/10/2017 (MIUI 9):

   05/10/2017: Όσοι έχουν περάσει σε MIUI 9, θα παρατηρήσουν ότι το φλασάρισμα του Xposed με τις "παραδοσιακές" μεθόδους (δηλαδή τους υπάρχοντες οδηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος) δεν έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του framework, άρα δεν μπορούν να δουλέψουν τα όποια modules. Η Xiaomi από την 7.9.14 έκδοση και μετά έκανε κάποιες αλλαγές στο Android runtime (ART) που "σπάνε" τις hooking μεθόδους του xposed καθώς έχουν προστεθεί κλάσεις στο ART. Παράλληλα ο Solarwarez, ο οποίος είχε αναλάβει την τροποποίηση της επίσημης έκδοσης του Xposed είναι άφαντος και ως εκ τούτου δεν ασχολείται με την ανάπτυξη της έκδοσης για το MIUI. Παρόλα αυτά έχουν κυκλοφορήσει κάποιες εκδόσεις του framework οι οποίες δουλεύουν σε MIUI 9, τις οποίες και παραθέτω παρακάτω:

   Για συσκευές με SnapDragon SoC:

   xposed-v87.1-sdk23-arm64--MIUI9-edition-by-SolarWarez-20170612-mod_by_us3r.zip: Το αρχείο αυτό αφορά εγκατάσταση του xposed framework σε system mode (με SuperSU root manager), δηλαδή θα χρησιμοποιήσετε αυτό το αρχείο, αντί αυτού που προσδιορίζεται στο βήμα 1) β) και στο 2) ε). Το αρχείο μπορείτε να το βρείτε στα συνημμένα αυτού του μηνύματος.

   Αν το framework δεν σας δουλέψει μετά το φλασάρισμα ή φάτε bootloop, τότε μπορείτε (αφού φλασάρετε το αρχείο Xposed-uninstaller*.zip για να απεγκατασταθεί το framework) να δοκιμάσετε το παρακάτω αρχείο για τα MTK. Αν δεν σας δουλέψει ούτε αυτό, τότε αναγκαστικά τηρείτε στάση αναμονής.

   Για συσκευές με MTK SoC:

   xposed-v87-sdk23-arm64-MIUI-edition-by-SolarWarez-fixed-by-VinhNTV-signed.zip: Το αρχείο αυτό αφορά εγκατάσταση του xposed framework σε system mode (με SuperSU root manager), δηλαδή θα χρησιμοποιήσετε αυτό το αρχείο, αντί αυτού που προσδιορίζεται στο βήμα 1) β) και στο 2) ε). Το αρχείο μπορείτε να το βρείτε σε αυτό το thread του XDA.


   Τέλος χρήσιμο είναι να αναφέρουμε, ότι γίνονται προσπάθειες από τον rovo89, τον βασικό developer του Xposed, ώστε να δουλέψει η επίσημη έκδοση κατευθείαν σε MIUI, χωρίς την ανάγκη τροποποιήσεων. Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο και εφόσον υπάρξει αξιόπιστη λύση θα ενημερώσουμε σχετικά.

   Για συσκευές με MIUI 8:

   Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα του MIUI.gr.

   Με αφορμή την (επί αρκετό καιρό τώρα) κυκλοφορία του Redmi Note 4 (Nikel), καθώς και 1-2 posts στα forums που ζητούν πληροφορίες επί του θέματος, θεώρησα σκόπιμο να δημοσιεύσω ένα μίνι-οδηγό για την εγκατάσταση του Xposed Framework στη συγκεκριμένη συσκευή, ο οποίος θα δουλέψει όμως και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή βασισμένη στο MIUI που τρέχει Android 6.0 (Marshmallow).

   ΠΡΟΣΟΧΗ/Disclaimer: Ο συγγραφέας του παρόντος οδηγού δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα κολλήματα συσκευής, bootloops, κάψιμο/ανατίναξη, ανεπανόρθωτες βλάβες στη συσκευή, μόνιμη απώλεια δεδομένων, πυρηνικό πόλεμο ή/και άλλου είδους καταστροφές και θεομηνίες. Σε κάθε περίπτωση ότι κάνετε το κάνετε αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το ρίσκο των ενεργειών σας.

   Τι είναι το Xposed:
   Το Xposed framework με πολύ απλά λόγια, αποτελεί ένα σύνολο από εντολές/ρουτίνες (API) οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πρόσθετων εφαρμογών (modules), με σκοπό την αλλαγή της συμπεριφοράς του λειτουργικού συστήματος για συγκεκριμένες ενέργειες, διαμόρφωση της συσκευής με βάση τις απαιτήσεις μας ή αλλαγή συμπεριφοράς συγκεκριμένων εφαρμογών αυτού. Το μεγάλο ατού του Xposed είναι ότι δεν περιορίζει/εξαναγκάζει το χρήστη στην εγκατάσταση μιας συγκεκριμένης custom ROM, προκειμένου να πετύχει το επίπεδο διαμόρφωσης (customization) της συσκευής που επιθυμεί αλλά μέσω της ενεργοποίησης/απενεργοποίησης modules, του παρέχει τη δυνατότητα να έχει (σχεδόν) πλήρη ελέγχο στο τι παραμετροποιεί και για ποιο λόγο/διαδικασία το κάνει αυτό.

   Τι θα χρειαστούμε:
   Για έναν νέο/αρχάριο χρήστη είναι ομολογουμένως λιγάκι στρυφνό να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για τη συσκευή του όπως πχ την έκδοση του Android ή τον τύπο του επεξεργαστή προκειμένου να κάνει τη σωστή επιλογή των αρχείων εγκατάστασης του Framework. Ο οδηγός αυτός έχει σκοπό να απλοποιήσει τη διαδικασία όσο γίνεται περισσότερο.

   Καταρχήν, υπάρχουν ορισμένα προααπαιτούμενα που θα πρέπει να πληρούνται προκειμένου να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του Framework.

   Στην περίπτωσή μας το μόνο βασικό προαπαιτούμενο είναι να έχουμε αποκτήσει root access στη συσκευή μας και να έχουμε εγκαταστήσει σε αυτό ένα custom recovery, πάλι στην περίπτωσή μας μιλάμε για το TWRP. Επίσης υποθέτουμε ότι η ROM στην οποία πάμε να εγκαταστήσουμε το Xposed Framework τρέχει Android με έκδοση 6.0. Το τελευταίο μπορούμε να το ελέγξουμε εύκολα από το μενού των Ρυθμίσεων -> Πληροφορίες/Σχετικά για το τηλέφωνο (About Phone) -> Έκδοση Android (Android version). Αν εκεί λέει 6.0 (μαζί με κάποιο κωδικό δίπλα συνήθως) τότε είμαστε ok.

   Αν δεν έχουμε root access στη συσκευή σταματάμε εδώ το διάβασμα και εξασφαλίζουμε (μέσω κάποιου άλλου οδηγού ή διαδικασίας) ότι διαθέτουμε αυτού του είδους την (αυξημένη) πρόσβαση. Μετά συνεχίζουμε από αυτό το σημείο.

   Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν 2 παραλλαγές εκδόσεων για το Xposed Framework:

   1) Η επίσημη έκδοση από τον rovo89, η οποία λειτουργεί άψογα για ROMs όπως η απλή Android AOSP, το γνωστό CyanogenMod (CM) καθώς και άλλες βασισμένες σε αυτές.
   2) Η ανεπίσημη έκδοση από τον γνωστό και μη εξαιρετέο SolarWarez η οποία είναι πειραγμένη/βελτιστοποιημένη προκειμένου να λειτουργεί σωστά για συσκευές που τρέχουν το MIUI. Αυτή είναι και η έκδοση που στην προκειμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει. Ξεκινάμε λοιπόν ένα ένα τα βήματα.

   Βήμα 1ο:

   α) Κατεβάζουμε το XposedInstaller_3.1.5.apk από εδώ.

   β) Κατεβάζουμε το Xposed SDK23 ver87, 20161126 by SolarWarez, που είναι και το κατάλληλο αρχείο για το Redmi Note 4 (Nikel) από εδώ: SDK23 for MIUI based on Android v6.0 (Marshmallow).

   γ) Κατεβάζουμε το Xposed-uninstaller*.zip από εδώ, ώστε να μπορούμε να απεγκαταστήσουμε σωστά το Xposed Framework, εφόσον το θελήσουμε για οποιονδήποτε λόγο κάποια στιγμή στο μέλλον.

   δ) Αντιγράφουμε τα 3 παραπάνω αρχεία χύμα, είτε στον αποθηκευτικό χώρο του Redmi Note 4 (internal storage), είτε σε εξωτερική SD Card που έχουμε τοποθετήσει στο τηλέφωνο. Καλό θα είναι να είναι και τα 3 αρχεία μαζί στον ίδιο αποθηκευτικό χώρο.

   ε) Βεβαιωνόμαστε ότι η συσκευή μας έχει τουλάχιστον 50%+ διαθέσιμη μπαταρία (θα πρότεινα πάνω από 75% για ασφάλεια).


   Βήμα 2ο:

   α) Εγκαθιστούμε το Xposed Installer apk, εντοπίζοντάς το, επιλέγοντάς το και πατώντας πάνω σε αυτό, με τον εσωτερικό file explorer του MIUI, ή όποιον άλλον έχουμε εγκαταστήσει και μας αρέσει.

   β) Από την εφαρμογή Updater της συσκευής, πατάμε πάνω δεξιά στις 3 κάθετες τελείες και επιλέγουμε επανεκκίνηση σε recovery mode (Reboot to recovery mode).

   γ) Η συσκευή μας θα κάνει reboot αυτόματα, θα δούμε το γνωστό logo του TWRP και θα βγούμε στο κεντρικό μενού του.

   δ) Κάνουμε ένα Nandroid backup, μέσω του TWRP. Προσοχή, μην παραλείψετε αυτό το βήμα, μιας και μας εξασφαλίζει λειτουργική συσκευή σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στο φλασάρισμα αμέσως μετά. Στα partitions που θα μας εμφανίσει το TWRP για backup, αφήνουμε επιλεγμένα το Boot, System και Data. Προαιρετικά μπορούμε να τσεκάρουμε και τα υπόλοιπα, ειδικά αν δεν έχουμε ξαναπάρει ποτέ backup με αυτή τη μέθοδο.

   ε) Φλασάρουμε το Xposed SDK23 ver87, 20161126 by SolarWarez (αρχείο: xposed-v87-sdk23-arm64-MIUI-edition-by-SolarWarez-20161126.zip) που κατεβάσαμε από το βήμα 1β, επιλέγοντας από το κεντρικό μενού του TWRP "Install", εντοπίζοντάς το στον αποθηκευτικό χώρο που το αντιγράψαμε και πατώντας σε αυτό και εν συνεχεία κάνοντας long swipe to install.

   στ) Εφόσον τελειώσει επιτυχώς η διαδικασία του φλασαρίσματος, χωρίς σφάλματα (errors), επιλέγουμε Reboot (System) από το TWRP. Περιμένουμε υπομονετικά τη συσκευή μας να κάνει reboot στο MIUI. Μπορεί να κάνει 1-2 reboot από μόνη της στην αρχή. Μην φρικάρετε, είναι normal συμπεριφορά. Σε κάποια φάση θα δούμε μια μπάρα να έχει αντικαταστήσει το γνωστό "Powered by Android" logo, κάτω από το Mi logo, στη διαδικασία του boot. Αν δούμε τη μπάρα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε τη μπάρα να γεμίσει με υπομονή και δεν διακόπτουμε τη διαδικασία.

   ζ) Όταν το τηλέφωνο μπει τελικά στο MIUI προχωράμε στο βήμα 3.

   Αν για τον οποιονδήποτε λόγο το τηλέφωνο δεν μπει στο λειτουργικό και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία boot μετά από 10-15 λεπτά, το κλείνουμε (κρατώντας παρατεταμένα το power button) και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Volume + και το power μέχρι να ακούσουμε τη δόνηση, μπαίνουμε ξανά σε περιβάλλον recovery, δηλαδή TWRP. Εκεί είτε κάνουμε restore το Nandroid backup που πήραμε πριν (οδηγός για restore υπάρχει στο ίδιο link του βήματος 2δ), είτε κάνουμε Install και επιλέγουμε το αρχείο Xposed-uninstaller*.zip. Έτσι έχουμε ξανά τη συσκευή μας όπως την αφήσαμε (χωρίς Xposed μεν αλλά κατά τα άλλα λειτουργική).


   Βήμα 3ο:

   Ανοίγουμε την εφαρμογή του Xposed Installer που είναι εγκατεστημένη στην συσκευή μας. Επιλέγουμε από το menu την επιλογή "Framework". Εκεί βεβαιωνόμαστε ότι βλέπουμε το εξής κείμενο πληροφορίας: "Xposed Framework version 87 (MIUI edition by SolarWarez / 20161126) is active." Πατάμε την επιλογή reboot. Κανονικά πρέπει να μας βγει μια ειδοποίηση από την εφαρμογή root της συσκευής (συνήθως το SuperSU), αν θέλουμε να παρέχουμε root πρόσβαση στην εφαρμογή εγκατάστασης (Xposed Installer). Απαντάμε θετικά και χορηγούμε την απαιτούμενη άδεια. Αν το σύστημα εκτελέσει reboot από μόνο του, περιμένουμε μέχρι αυτό να συμβεί. Αν πάρουμε κάποιου είδους error περί "busybox" και το σύστημα ΔΕΝ κάνει reboot, κάνουμε από μόνοι μας, με τον γνωστό τρόπο (long press power button -> reboot).

   Μετά και το 2ο reboot είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε πρόσθετες εφαρμογές (modules) που δουλεύουν με το Xposed framework πλέον εγκατεστημένο και πλήρως λειτουργικό. Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι το Amplify, xMIUI κτλ.


   Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε το εξής: Όταν κάνουμε εγκατάσταση κάποιο Xposed module, θα πρέπει, πρωτού είμαστε σε θέση να το χρησιμοποιήσουμε, να πηγαίνουμε μέσα από την εφαρμογή του Xposed Installer -> Modules -> (επιλογή module της αρεσκείας μας και τσεκάρισμα) -> Reboot τη συσκευή. Μετά και μόνο μετά από το reboot (το module εμφανίζεται ως επιλεγμένο στον Xposed Installer -> Modules), μπορούμε να ανοίξουμε τη σχετική εφαρμογή αυτού και να τη χρησιμοποιήσουμε. Παρόμοια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουμε και στην περίπτωση που θέλουμε, να απενεργοποιήσουμε ένα module. Πρώτα το απο-επιλέγουμε από τον Xposed Installer, κάνουμε reboot και συνεχίζουμε την εργασία μας απρόσκοπτα.


   Credits/Sources για τον οδηγό:

   Ο επίσημος αγγλικός οδηγός για το Xposed Framework σε διάφορες ROM (MIUI/Custom/LL/MM)

   Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους @rovo89 και @SolarWarez.
  • Διαφήμιση
  • Διαφήμιση
  • Πολύ καλος οδηγός. Ευχαριστούμεεεεεε Πολύ. :thumbsup:

   Ερώτηση 1 .

   Αφού όλα πάνε καλα και εχω στην συσκευή μου εγκατεστημένο το Xposed κάποια στιγμή θα βγεί νεο update για την ROM τότε τι γίνεται? Θα έχω κάποιο πρόβλημα ?
   Εαν γνωρίζεις δώσε μας κάποια πληροφορία.

   Ερώτηση 2 .

   Γιατί στο βήμα 1 να κατεβάσω το XposedInstaller_3.0-alpha4.apk και όχι το [b]XposedInstaller_3.1.1 ?
   Εχουν κάποια διαφορά ?
   Ευχαριστώ πολύ.


   Proud Member of: Xiaomi-Miui.gr


  • 1. κρατάς το sdk 23 for miui και όταν κάνεις αναβάθμιση το ξαναφλασαρεις και είναι οκ

   2. καμία διαφορά ή μάλλον το δεύτερο είναι ποιο καινούργιο με άλλο σχεδιασμό.
  • Οδηγός εγκατάστασης Xposed Framework σε Systemless Mode σε Xiaomi συσκευές (υποστηρίζει συσκευές με εγκατεστημένο το Magisk framework)

   Update 05/10/2017 (MIUI 9):

   05/10/2017: Όσοι έχουν περάσει σε MIUI 9, θα παρατηρήσουν ότι το φλασάρισμα του Xposed με τις "παραδοσιακές" μεθόδους (δηλαδή τους υπάρχοντες οδηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος) δεν έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του framework, άρα δεν μπορούν να δουλέψουν τα όποια modules. Η Xiaomi από την 7.9.14 έκδοση και μετά έκανε κάποιες αλλαγές στο Android runtime (ART) που "σπάνε" τις hooking μεθόδους του xposed καθώς έχουν προστεθεί κλάσεις στο ART. Παράλληλα ο Solarwarez, ο οποίος είχε αναλάβει την τροποποίηση της επίσημης έκδοσης του Xposed είναι άφαντος και ως εκ τούτου δεν ασχολείται με την ανάπτυξη της έκδοσης για το MIUI. Παρόλα αυτά έχουν κυκλοφορήσει κάποιες εκδόσεις του framework οι οποίες δουλεύουν σε MIUI 9, τις οποίες και παραθέτω παρακάτω:

   Για συσκευές με SnapDragon SoC:

   xposed-v87.1-sdk23-Magisk-MIUI-edition-by-SolarWarez-20170612_mod us3r.zip: Το αρχείο αυτό αφορά εγκατάσταση του xposed framework σε systemless mode (με Magisk root manager), δηλαδή θα χρησιμοποιήσετε αυτό το αρχείο, αντί αυτού που προσδιορίζεται στο βήμα 3 κάτω από το "Τι θα χρειαστούμε" και στο βήμα δ) της διαδικασίας εγκατάστασης. Το αρχείο μπορείτε να το βρείτε στα συνημμένα αυτού του μηνύματος.

   Αν το framework δεν σας δουλέψει μετά το φλασάρισμα ή φάτε bootloop, τότε μπορείτε (αφού φλασάρετε το αρχείο Xposed-uninstaller*.zip για να απεγκατασταθεί το framework) να δοκιμάσετε το παρακάτω αρχείο για τα MTK. Αν δεν σας δουλέψει ούτε αυτό, τότε αναγκαστικά τηρείτε στάση αναμονής.

   Για συσκευές με MTK SoC:

   xposed-v87-sdk23-Magisk-MIUI-edition-by-SolarWarez-fixed-and-updated-to-t14-by-VinhNTV-signed.zip: Το αρχείο αυτό αφορά εγκατάσταση του xposed framework σε systemless mode (με Magisk root manager), δηλαδή θα χρησιμοποιήσετε αυτό το αρχείο, αντί αυτού που προσδιορίζεται στο βήμα 3 κάτω από το "Τι θα χρειαστούμε" και στο βήμα δ) της διαδικασίας εγκατάστασης. Το αρχείο μπορείτε να το βρείτε σε αυτό το thread του XDA.

   Τέλος χρήσιμο είναι να αναφέρουμε, ότι γίνονται προσπάθειες από τον rovo89, τον βασικό developer του Xposed, ώστε να δουλέψει η επίσημη έκδοση κατευθείαν σε MIUI, χωρίς την ανάγκη τροποποιήσεων. Μέχρι στιγμής οι προσπάθειες βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο και εφόσον υπάρξει αξιόπιστη λύση θα ενημερώσουμε σχετικά.

   13/6/2017: H Google αποφάσισε να αποκλείσει την εφαρμογή (apk) του Magisk Manager από το Play Store, κατά πάσα πιθανότητα λόγω του online repository που προσφέρει (αλλά στην ουσία μάλλον ενοχλούσε το hide function που υπό συνθήκες μπορεί να περάσει το SafetyNet validation). Περισσότερες πληροφορίες παρέχει ο ίδιος ο developer του Magisk, εδώ.

   Σημαντική σημείωση: Το αρχικό post του οδηγού καλύπτει τα βήματα της κανονικής εγκατάστασης του Xposed (δηλαδή της εγκατάστασης σε System Mode). Στην αρχική αυτή περίπτωση υποθέτουμε ότι έχουμε αποκτήσει πρόσβαση root, μέσω του κλασσικού superSU λογισμικού (flashable zip). Πάμε να δούμε τώρα μια άλλη περίπτωση.

   Οδηγός εγκατάστασης Xposed Framework σε Systemless Mode σε Xiaomi συσκευές με MIUI 8 (υποστηρίζει συσκευές με εγκατεστημένο το Magisk framework)

   ΠΡΟΣΟΧΗ/Disclaimer: Ο συγγραφέας του παρόντος οδηγού δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσμα κολλήματα συσκευής, bootloops, κάψιμο/ανατίναξη, ανεπανόρθωτες βλάβες στη συσκευή, μόνιμη απώλεια δεδομένων, πυρηνικό πόλεμο ή/και άλλου είδους καταστροφές και θεομηνίες. Σε κάθε περίπτωση ότι κάνετε το κάνετε αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το ρίσκο των ενεργειών σας.


   Προαπαιτούμενα:

   Το βασικό προαπαιτούμενο είναι να έχουμε ξεκλειδώσει τον booloader της συσκευής και να έχουμε εγκαταστήσει σε αυτή ένα custom recovery, συνήθως το TWRP.
   Επίσης υποθέτουμε ότι η ROM στην οποία πάμε να εγκαταστήσουμε το Xposed Framework τρέχει MIUI Android με έκδοση 6.0.
   Αν δεν ισχύουν αυτές οι βασικές προϋποθέσεις, δεν συνεχίζουμε τον οδηγό, καθώς το πιθανότερο είναι να brick-αρουμε τη συσκευή μας.


   Τι θα χρειαστούμε:

   1) Εφόσον δεν διαθέτουμε την τελευταία έκδοση του Magisk Framework, την κατεβάζουμε από εδώ.
   2) Κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του προγράμματος απεγκατάστασης του Magisk (Magisk uninstaller) από εδώ.
   3) Κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του Systemless Xposed for MIUI από εδώ. Τι στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η σωστή έκδοση είναι η xposed-v87-sdk23-Magisk-MIUI-edition-by-SolarWarez-20161127. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να τσεκάρουμε αυτό το thread στο XDA developers για την τελευταία έκδοση.
   4) Κατεβάζουμε το πρόγραμμα απεγκατάστασης του Xposed Framework (Xposed uninstaller) από εδώ.
   5) Κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του Material Design Xposed Installer από εδώ.


   Διαδικασία εγκατάστασης (για πρώτη φορά):

   Αρχικά θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στη συσκευή μας είναι εγκατεστημένο σωστά το Magisk Framework και διαθέτουμε root πρόσβαση μέσω αυτού (MagiskSU). Αυτό μπορεί να έχει γίνει αυτόματα μέσω της ROM που εγκαταστήσαμε στη συσκευή μας αλλά μπορεί και όχι. Στην πρώτη περίπτωση ξεκινάμε από το βήμα γ), σε διαφορετική περίπτωση κανονικά από το βήμα α).

   α) Εγκαθιστούμε στη συσκευή μας την τελευταία έκδοση του Magisk Manager κατεβάζοντας την από εδώ. Αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, αντιγράφουμε στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, το zip της τελευταίας έκδοσης του Magisk Framework, που κατεβάσαμε πριν στο βήμα 1.

   β) Κάνουμε reboot σε recovery (TWRP) και εντοπίζουμε στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής το zip της τελευταίας έκδοσης του Magisk Framework και το φλασάρουμε (install το αντίστοιχο zip). Κάνουμε reboot system και εφόσον ανοίξει η συσκευή επιβεβαιώνουμε, μέσω του Magisk Manager ότι διαθέτουμε σωστά root πρόσβαση και ότι το Framework έχει εγκατασταθεί και είναι ενεργό. Αν ΔΕΝ ανοίξει η συσκευή, κάνουμε ξανά reboot σε recovery και φλασάρουμε/κάνουμε install το zip του Magisk uninstaller, ώστε στο επόμενο reboot να έχουμε τουλάχιστον λειτουργική τη συσκευή μας.

   γ) Αντιγράφουμε στη συσκευή (πχ στον εσωτερικό αποθηκευτικό της χώρο) και εγκαθιστούμε την τελευταία έκδοση του Material Design Xposed Installer (δηλαδή το apk που κατεβάσαμε στο βήμα 5, πριν). Επίσης αντιγράφουμε στη συσκευή το zip αρχείο που κατεβάσαμε στο βήμα 3 πριν, δηλαδή το zip της τελευταίας έκδοσης του Systemless Xposed for MIUI. Προφανώς αν έχουμε ήδη εγκαταστήσει τον Installer και έχουμε ήδη αντιγράψει τα αρχεία και δεν έχει βγει νέα έκδοση είτε του installer, είτε του Xposed δεν χρειάζεται σε αυτό το βήμα να κάνουμε κάτι άλλο.

   δ) Κάνουμε reboot σε recovery (TWRP) και εντοπίζουμε στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής το zip της τελευταίας έκδοσης του Systemless Xposed for MIUI και το φλασάρουμε (install το αντίστοιχο zip, πχ το xposed-v87-sdk23-Magisk-MIUI-edition-by-SolarWarez-20161127.zip).

   ε) Κάνουμε reboot system. Περιμένουμε υπομονετικά τη συσκευή μας να κάνει reboot στο MIUI. Σε κάποια φάση ενδέχεται να δούμε μια μπάρα να έχει αντικαταστήσει το γνωστό "Powered by Android" logo, κάτω από το Mi logo, στη διαδικασία του boot. Δεν διακόπτουμε τη διαδικασία.

   Αν για τον οποιονδήποτε λόγο το τηλέφωνο ΔΕΝ μπει στο λειτουργικό και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία boot μετά από 10-15 λεπτά, το κλείνουμε (κρατώντας παρατεταμένα το power button) και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Volume + και το power μέχρι να ακούσουμε τη δόνηση, μπαίνουμε ξανά σε περιβάλλον recovery, δηλαδή TWRP. Κάνουμε Install και επιλέγουμε το αρχείο Xposed-uninstaller*.zip που κατεβάσαμε στο βήμα 4 πριν και το φλασάρουμε. Κάνουμε reboot system και έτσι έχουμε ξανά τη συσκευή μας όπως την αφήσαμε (χωρίς Xposed μεν αλλά κατά τα άλλα λειτουργική).


   στ) Όταν η συσκευή μπει στο MIUI, ανοίγουμε την εφαρμογή του Material Design Xposed Installer που είναι εγκατεστημένη στην συσκευή μας. Εκεί βεβαιωνόμαστε ότι βλέπουμε (κάτω από τον τίτλο 'Xposed Status'), το κείμενο πληροφορίας που μας ενημερώνει ότι η τελευταία έκδοση του Xposed Framework είναι εγκατεστημένη και ενεργή. Πατάμε (από τις 3 τελίτσες πάνω δεξιά και στο menu που θα εμφανιστεί) την επιλογή reboot. Ενδέχεται να μας βγει μια ειδοποίηση από την εφαρμογή root της συσκευής, αν θέλουμε να παρέχουμε root πρόσβαση στην εφαρμογή εγκατάστασης (Xposed Installer). Απαντάμε θετικά και χορηγούμε την απαιτούμενη άδεια. Αν το σύστημα εκτελέσει reboot από μόνο του, περιμένουμε μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί. Αν δεν εκτελέσει reboot, κάνουμε μόνοι μας reboot (κανονικό reboot, όχι δηλαδή reboot σε recovery).

   Μετά και το 2ο reboot είμαστε πλέον έτοιμοι να εγκαταστήσουμε πρόσθετες εφαρμογές (modules) που δουλεύουν με το Xposed framework πλέον εγκατεστημένο και πλήρως λειτουργικό.


   Διαδικασία εγκατάστασης, μετά από αναβάθμιση ROM:

   Μετά από αναβάθμιση της ROM μας, υπάρχει σοβαρή περίπτωση, να έχουμε "χάσει" την εγκατάσταση του Xposed Framework.

   Σε περίπτωση που μόλις αναβαθμίσαμε τη ROM μας και η ROM εγκατέστησε αυτόματα για εμάς το Magisk Framework καθώς και τον manager αυτού, τότε ακολουθούμε την προηγούμενη διαδικασία από το βήμα γ) και μετά, στο δε βήμα στ) δεν χρειάζεται reboot αλλά μόνο ένας τυπικός έλεγχος ότι φαίνεται ενεργό το Xposed.

   Σε περίπτωση που μόλις αναβαθμίσαμε τη ROM μας και η ROM ΔΕΝ εγκατέστησε αυτόματα για εμάς το Magisk Framework (θα το καταλάβουμε γιατί δεν θα έχουμε root πρόσβαση σε τίποτα), τότε ακολουθούμε την προηγούμενη διαδικασία από το βήμα β) αν έχει παραμείνει εγκατεστημένη η εφαρμογή του Magisk Manager από παλιά ή το βήμα α) αν δεν υπάρχει εγκατεστημένος ο Magisk manager. Επίσης, εφόσον η ROM δεν πέρασε το Magisk, μπορούμε να αποκτήσουμε root πρόσβαση μέσω του superSU και να εγκαταστήσουμε το Xposed με τον κλασσικό τρόπο, από το αρχικό post του οδηγού. Η επιλογή είναι καθαρά δική μας, ανάλογα με τις ανάγκες μας.
  • Διαφήμιση
  • εχω την τελευταία official global stable root kai TWRP σε MI5
   Μπορώ να κάνω την διαδικασία όπως την αναφέρετε ?
   Xiaomi Mi5 64gb Prime
   Xiaomi Redmi Note 4 Pro
  • Εφόσον τρέχετε MIUI με Android 6.0, ναι βεβαίως. Ο οδηγός που θα χρησιμοποιήσετε, εξαρτάται από το πως έχετε αποκτήσει root πρόσβαση. Αν αυτό έχει γίνει μέσω του κλασσικού supersu.zip, κοιτάτε το αρχικό μήνυμα του νήματος. Αν έχετε αποκτήσει root πρόσβαση μέσω του Magisk, τότε θα ακολουθήσετε τις οδηγίες του μηνύματος 7, στο νήμα.
  • Διαφήμιση
   Διαφήμιση
  • Εξαιρετικός οδηγός και αναλυτικότατος, συγχαρητήρια. Να συμπληρώσω μόνο (μιας και ο τίτλος γράφει Nikel) ότι ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για το Mido (Note 4 με Snapdragon :) )
  • Βασικά σε όλα σχεδόν τα Xiaomi ισχύουν τα ίδια, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που έχει κάποιο bug η ROM.Το αναφέρω άλλωστε στο τέλος του αρχικού μηνύματός (δυστυχώς δεν μπορούσε να μπει σε πιο ευκρινες σημείο, καθώς το αρχικό post έχει ήδη ξεπεράσει τους 10000 χαρακτήρες και δεν μπορώ πλέον να το τροποποιήσω).