Διαφήμιση

Προβλήματα Μπαταρίας

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Τρέχουσα ενημέρωση (26/01/2020 20:00)

  Έγινε η διανομή των νέων διορθωμένψν XTRV-20.1.21 ROM για 16 συσκευές.

  H ROM για το RedMI Note 7 Pro (Violet) θα παραδοθεί όταν έχουμε Source.

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου λόγω διακοπών στην Κίνα.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Επανέρχομαι στις υποψίες μου ότι η συσκευή κλείνει σε κάποια ποσοστά μπαταρίας μόνο όταν είναι σε 3G-4G:

   Σε συνέχεια ΑΥΤΟΥ έχω να αναφέρω ότι οι επόμενες 3 αποφορτίσεις (κάτω του 40%) έγιναν ενώ η συσκευή ήταν συνδεμένη σε wifi. Κατέβηκε κάτω από 10% χωρίς πρόβλημα και χωρίς φυσικά να κλείσει.

   Σήμερα ενώ ήταν με 30% (σε wifi) άρχισα να την σκαλίζω (την συσκευή ε... :D ). Την πήγα τραβώντας βίντεο και βγάζοντας φωτογραφίες μέχρι 14%. Κανένα κλείσιμο. Την έβαλα για φόρτιση. Στο 42% την έβγαλα και βγήκα εκτός σπιτιού. Η συσκευή αποσυνδέεται από το wifi και συνδέεται σε 4G κατευθείαν.

   Μετά από κάνα μισάωρο (και χωρίς να την έχω αγγίξει στο ενδιάμεσο διάστημα) βγάζω δύο φωτογραφίες και πάω να τραβήξω βίντεο. Μπαταρία 38-40% (δεν πρόλαβα να δώ ακριβώς). Κάνει λήψη για 20 δευτερόλεπτα και κλείνει!!
   Γυρίζω στο σπίτι. Την βάζω για φόρτιση. Ανοίγει με 71% (!!!!!) και κατευθείαν βγάζω τον φορτιστή από την πρίζα (δεν φόρτισε πάνω από 30 sec).

   Με τα 30 αυτά δευτερόλεπτα φόρτισης (αφού η συσκευή προηγουμένως είχε κλείσει ντε...!!!), τραβάω 5 φωτογραφίες και ένα 4λεπτο βίντεο. Την σκαλίζω και αρκετά. Η συσκευή ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ και είναι ακόμα ανοιχτή με 50% μπαταρία!!!!!!!!! :S

   Το δικό μου έως τώρα συμπέρασμα είναι ότι η συσκευή μου κλείνει με ποσοστό 30-40% ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ είναι εκτός WiFi.

   Θέτω τις παρακάτω ερωτήσεις λοιπόν σε εσάς που έχετε παρόμοιο πρόβλημα (αλλά και σε εσάς που δεν έχετε):
   1) Πόσες κάρτες SIM έχετε στην συσκευή;
   2) Χρησιμοποιείτε mobile data (3G-4G);
   3) Σε ποια θέση έχετε την κάρτα που έχει mobile data; Στην 1 ή στην 2;

   Εγώ χρησιμοποιώ 2 sim Cosmote. Η μία είναι μόνο φωνή και είναι στην θέση 1 και η δεύτερη είναι ΜΟΝΟ data (δεν χρησιμοποιεί φωνή...είναι αποκλειστικά κάρτα internet απο την μάνα της) και βρίσκεται στην θέση 2.

   Υ.Γ να θυμίσω οτι η συσκευή μου έχει κλείσει συνδεμένη σε 4G την ώρα που έστελνα μήνυμα με viber (άλλα πάλι χρήση data...)
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • Διαφήμιση
  • Εμένα μου κάνει εντύπωση πως σε 30 δεύτερα από 38-40℅ πήγε στο 71℅. Κάτι δεν πάει καλά νομίζω με τις ενδείξεις της μπαταρίας.

   RN2 Official Global 8.1.2.0
  • Ο/H chrdes έγραψε:

   Εμένα μου κάνει εντύπωση πως σε 30 δεύτερα από 38-40℅ πήγε στο 71℅. Κάτι δεν πάει καλά νομίζω με τις ενδείξεις της μπαταρίας.
   Αυτό είναι σίγουρα λάθος ένδειξη. Γιατί απο 71% σε 5 λεπτά κατέβηκε στο 50 και σε άλλα 5 στο 40% όπου και έχει κάτσει (γιατί αυτό ήταν εξ αρχής το σωστό ποσοστό του). Να σου πώ την αλήθεια, στην συγκεκριμένη περίπτωση...μικρό το κακό.

   Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι πώς μία συσκευή που έκλεισε και δεν άνοιγε (4G), μπήκε στην πρίζα ίσα ίσα για να ανοίξει, βρήκε wifi και ακόμα είναι ανοιχτή (και έχει τραβήξει ενδιάμεσα και βίντεο και έβγαλε και φωτό και έστειλε και αρχεία με FTP και ... και ... και ... και ακόμα είναι με 38% μπαταρία --- εκεί κοντά που το είχε αφήσει και η αρχική φόρτιση (42%) πρίν βγω απο το σπίτι....!

   Μάλλον θα ξηλώσω τελείως την κάρτα με τα data και θα αφήσω την συσκευή με μία sim και χωρίς data να δώ πώς θα συμπεριφερθεί...
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • Άσε τις σιμς και κλείσε τα data. Επίσης αν χωρίς να το βάλεις για φόρτιση πατούσες το power button και ενω ήσουν κοντά σε δίκτυο WiFi για να συνδεθεί θα άνοιγε;

   RN2 Official Global 8.1.2.0
  • Διαφήμιση
  • Ο/H chrdes έγραψε:

   Επίσης αν χωρίς να το βάλεις για φόρτιση πατούσες το power button και ενω ήσουν κοντά σε δίκτυο WiFi για να συνδεθεί θα άνοιγε;
   Μόλις μπήκα να γράψω αυτό!!!!! Ότι έπρεπε μόλις μπήκα σπίτι (δίκτυο wifi) να προσπαθήσω να το ανοίξω...πρίν το βάλω στην πρίζα...αλλά με πρόλαβες... :D
   Δεν το έκανα δυστυχώς. Δεν το σκέφτηκα εκείνη την ώρα.

   Έβγαλα την data SIM 2. Έκλεισα και τα data στην SIM 1 . Έβαλα και 2G! Παντελής αποκλεισμός από mobile data. Τώρα είμαι δηλαδή με μία SIM στην θέση 1 (Cosmote), Δίκτυο 2G και Δεδομένα κλειστά.Άντε να δούμε...
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • Να πω μερικά γενικά πράγματα εδώ που μάλλον δεν θα βοηθήσουν με το (απ' ότι φαίνεται) γενικευμένο πρόβλημα αλλά καλό είναι να τα γνωρίζουμε. Καταρχήν όπως σωστά ανέφερε ο GnF στην αρχή του thread, το θέμα του calibration της μπαταρίας είναι κατά μεγάλο ποσοστό αστικός μύθος. Ας δούμε όμως μερικά facts για τις μπαταρίες Li-Ion που χρησιμοποιούν πλέον σχεδόν όλες οι συσκευές κινητών

   Οι Li-Ion μπαταρίες λοιπόν:

   - Έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν το φορτίο τους (προφανώς) αλλά από τι στιγμή που παράγονται και φεύγουν από το εργοστάσιο ξεκινάει το σταδιακό degradation τους, είτε χρησιμοποιούνται, είτε είναι παρατημένες σε κάποιο ράφι. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν ένα self-discharge rate σε αυτού του τύπου μπαταρίας που κυμαίνεται από 1.5-2% το μήνα. Αυτό το rate μπορεί και να αυξηθεί όσο η μπαταρία "γερνάει" (σίγουρα επηρεάζεται αρνητικά από την υψηλή θερμοκρασία). Παρόλο που οι περισσότερες έρευνες δεν συμφωνούν 100% στο γενικότερο discharge rate και στα πόσα cycles κυμαίνεται η ζωή της μπαταρίας, σε γενικές γραμμές δεν αναμένεται να κρατήσουν για περισσότερα από 3 (τρία) χρόνια. Καταλαβαίνετε πιστεύω τι σημαίνει αυτό για τον πολύ τον κόσμο που χρησιμοποιεί μια συσκευή που φοράει μη αποσπώμενη Li-Ion μπαταρία όπως τείνει να γίνει πλέον η μόδα στα κινητά (τουλάχιστον μη αποσπώμενη με φυσιολογικά μέσα, δεν μιλάω να ξεβιδώσουμε καπάκια κτλ).

   - ΔΕΝ έχουν memory effect, κοινώς δεν έχει σημασία αν τις κάνεις full discharge πριν ξεκινήσεις να τις φορτίζεις. Επίσης, η συνεχής φόρτιση αυτή καθεαυτή ως ενέργεια δεν τις καταπονεί περισσότερο απ' ότι θα καταπονούνταν από την φυσική τους γήρανση/χρήση. Διαθέτουν τυπωμένο κύκλωμα που όταν η τάση τους πέσει κάτω από ένα χαμηλό όριο (εξαρτάται από την μπαταρία και τον κατασκευαστή, συνήθως κυμαίνεται από 2.4-2.9V, ίσως λίγο παραπάνω) διατηρούν κάποιο φορτίο ώστε να μην αποφορτίσουν πλήρως. Η πλήρης αποφόρτιση επίσης τις καταπονεί και μάλιστα μπορεί υπό extreme συνθήκες να τους προκαλέσει μόνιμη βλάβη (σπάνιο γενικά).

   - Είναι απίστευτα ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες και αποφορτίζονται πολύ πιο γρήγορα σε τέτοιες. Βασικά η θερμοκρασία φόρτισής τους πρέπει να είναι ανάμεσα στους 0 και 45C για λόγους ασφαλείας καθώς μεγαλύτερη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει μέχρι ανάφλεξη του ηλεκτρολύτη.

   Με τα παραπάνω υπόψη πάμε στο batterystats.bin. Τεχνικός της Google δήλωσε πεντακάθαρα το 2012, ότι στο αρχείο αυτό (το οποίο παρεμπιπτόντως φυλάσσεται στο /data/system, κοινώς σε κάθε wipe/ROM flash χαιρετάει) διατηρούνται στοιχεία χρήσης της μπαταρίας από τις διάφορες εφαρμογές (οι πληροφορίες του Settings -> Battery με απλά λόγια), όταν αυτή δεν φορτίζει. Το αρχείο αυτό διαγράφεται αυτόματα από το Android μετά από πλήρη φόρτιση, όταν βγάλουμε το καλώδιο (αν είναι κλειστή η συσκευή θα διαγραφεί στο boot) και επαναδημιουργείται ώστε να κρατήσει τις νέες πλέον πληροφορίες για το καινούργιο charge cycle. Το τελευταίο, όσοι έχετε root access μπορείτε άνετα να το επιβεβαιώσετε, κοιτώντας το μέγεθος του αρχείου πριν και μετά, καθώς και το timestamp αυτού. Το αρχείο δεν έχει καμία επίδραση στην ένδειξη του επιπέδου της μπαταρίας και δεν επιδρά είτε θετικά, είτε αρνητικά στην ζωή της μπαταρίας. Η διαχείριση ενέργειας στο Android γίνεται με διάφορους τρόπους από τον πυρήνα (kernel), σε συνδυασμό φυσικά με το hardware.
  • Ο/H Pro23 έγραψε:

   δεν ξερω αν σε βοηθαω με αυτο...
   Ο οδηγός όχι

   Η φωτογραφία ναι
   Μπαίνει εκεί δηλαδή?
   Ανοίγει στο TWRP?
   Αν ναι δώσε του ένα factory reset (wipe Data, Dalvik, Cache -ΑΥΤΑ ΤΑ 3) και μετά από το install πέρασε την ρομ που θέλεις και δώσε του reboot to system
  • Διαφήμιση
  • Καλησπερα στην πολυ ωραια παρεα σας,εχω στην κατοχη μου ενα Mi4C 3/32 και του εχω βαλει την XTRVbeta1 8..1.3.0 και εκανα δοκιμη με χαμηλη μπαταρια να δω αν θα μου κλεισει.Λοιπον το κινητο ειναι 2 μηνων και σημερα ασχοληθηκα σοβαρα με το θεμα του κλεισιματος....ειχα ενεργοποιημενα τα data εναλλαξ και στις 2 sim (sim1 cosmote/sim2 vodafone) με μπαταρια απο 35% εως και 9%...δεν παρουσιασε κανενα προβλημα και κανενα σβησιμο.Ειναι νωρις δεν ξερω απλα το αναφερω.
  • Προφανώς δεν έχεις πρόβλημα. Εμείς που έχουμε να δούμε τί θα κάνουμε.

   2 φορτίσεις με data κλειστά και μια SIM στην θέση 1. Προς το παρόν δεν έχει κλείσει (πρώτη φορά από τότε που το αγόρασα). Βγήκα από το σπίτι με 24%, πήρα 2 τηλέφωνα, τράβηξα 2-3 φωτογραφίες, 2 2λεπτα βίντεο...γύρισα μετά απο 2 ώρες με μπαταρία 19% και την συσκευή ΑΝΟΙΧΤΗ! Άντε να δούμε...μπάς και βγάλουμε καμία άκρη.

   Επαναλαμβάνω οτι η συσκευή δεν μου έχει κλείσει ΠΟΤΕ όντας συνδεμένη σε wifi.

   Φυσικά και το κλείσιμο των data σε ένα smartphone ΔΕΝ είναι λύση...αλλά κάπου να βρούμε να στηριχτούμε ρε παιδί μου. :/

   Εάν δώ ότι πραγματικά δεν κλείνει πλέον με data κλειστά, το επόμενο βήμα θα είναι να ανοίξω τα data κρατώντας την μία SIM (που ήδη έχω στην θέση 1) να δώ πώς θα πάει.

   Υ.Γ...βασικά πρέπει να χώσω και την 8.1.3 κάποια στιγμή...
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
  • Διαφήμιση
   Διαφήμιση
  • Ο/H chrdes έγραψε:

   Και γιατί δεν τη χώνεις, μπας και λυθεί έτσι;
   Γιατί φοβάμαι ότι δεν θα λυθεί...και το αφήνω για να έχω μία καβάντζα... :mrgreen:
   Ναι...Ναι...πρέπει να την βάλω.

   Υ.Γ Εντωμεταξύ, η 8.1.2 μου έχει κάνει και 2 επανεκκινήσεις στα καλά καθούμενα...αλλά αυτό είναι δευτερεύον πρόβλημα...
   Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.