Διαφήμιση

Παρουσίαση της ILIFE V1 ρομποτικής σκούπας

 • Review

>> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Πέμπτη 16/09/2021) !!! <<

Γίνεται η διανομή των νέων MIUI 12.Χ ROM 21.9.15 για 18 συσκευές (Σε εξέλιξη)

Άρχισε και πάλι η διανομή όλων των FastBoot ROM της κοινότητας!

Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

 • Παρουσίαση της ILIFE V1 ρομποτικής σκούπας


  Πρόσφατα απόκτησα μία ρομποτική σκούπα από το Gearbest. Συγκεκριμένα είναι η ILIFE V1. Έχω ήδη άλλη μία σκούπα από την Willeda που είναι με το πανάκι από κάτω, αλλά να πω την αλήθεια δεν μας έχει βολέψει, οπότε είναι σε κάποιο ντουλάπι αυτή την στιγμή. Έτσι ήμουν πολύ σκεπτικός στο εάν πραγματικά θα μου ήταν χρήσιμη η σκούπα. Βέβαια αυτή η σκούπα δουλεύει τελείως διαφορετικά, οπότε στο τέλος αποδείχθηκε πάρα πολύ χρήσιμη στην καθημερινή προσπάθεια να μείνει καθαρό το σπίτι. Ας δούμε όμως αναλυτικά την σκούπα.

  Συσκευασία

  Η σκούπα μου ήρθε μέσω chronopost. ΜΕ αυτόν το τρόπο έρχεται μέσω Γαλλίας χωρίς έξτρα "έξοδα". Αυτό είναι πολύ καλό, μιας και μιλάμε για ένα μεγάλο και βαρύ πακέτο! Η συσκευασία του πακέτου ήταν πολύ καλή μπορώ να πω. Μέσα ήταν το κουτί που βλέπετε παρακάτω, που αποτελείται από χοντρό χαρτόνι και προστατεύει πολύ καλά την σκούπα από χτυπήματα και ατυχήματα.


  Μέσα στο κουτί όταν το ανοίγεις είναι η συσκευασία της σκούπας, ένα όμορφο άσπρο κουτί με λαβή για εύκολη μεταφορά. Απ' έξω βλέπετε έχει εικόνες από την σκούπα, οδηγίες για την λειτουργία της και τα χαρακτηριστικά της. Ωραία πολυτελή συσκευασία έχω να πω.


  Ώρα όμως τώρα ν' ανοίξουμε το κουτί και να δούμε τι έχει μέσα. Μέσα λοιπόν εκτός από την σκούπα την ίδια, που βρίσκεται μέσα σ' ένα πλαστικό σακουλάκι για προστασία, βλέπουμε ότι έχει ακόμα ανταλλακτικά για τα βουρτσάκια που στριφογυρνάνε από κάτω, 4 HEPA φίλτρα, ένα εγχειρίδιο στα αγγλικά και ένα εγχειρίδιο άμεσης έναρξης. Τα εγχειρίδια είναι στα αγγλικά, καλό αυτό....


  Κατασκευή

  Η ILIFE V1 όπως φαίνεται από τις φωτό, είναι σαν μικρός κύλινδρος. Κατασκευασμένος από μέταλλο, είναι πολύ ανθεκτικός. Στην πάνω μεριά έχει το κουμπί λειτουργίας. Ανάβει πράσινο όταν δουλεύει ή όταν είναι πλήρως φορτισμένη η σκούπα μετά την φόρτιση. Πορτοκαλί ανάβει ενώ φορτίζει. Στο μπροστινό μέρος έχει τους "προφυλακτήρες" για όταν έρχεται σε επαφή με εμπόδια και αντικείμενα στο σπίτι. Εκεί επίσης έχει αισθητήρες laser όπου καταλαβαίνει εάν υπάρχει κενό μπροστά της και σταματάει. Στο πάνω μέρος επίσης είναι το πορτάκι για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κιβώτιο που μαζεύει η σκούπα τα σκουπίδια που ρουφάει. Γενικώς πάντως δίνει την αίσθηση μία πολύ καλής κατασκευής.


  Χρήση

  Πρώτα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η σκούπα είναι πλήρως φορτισμένη. Θέλει περίπου 2-3 ώρες για να φορτιστεί πλήρως. Μόλις την συνδέσετε με την πρίζα, θα δείτε ότι θα αναβοσβύνει ο διακόπτης στο πορτοκαλί. Μόλις γίνει μόνιμα πράσινο, είναι πλήρως φορτισμένη η σκούπα. Από εκεί και πέρα η διαδικασία είναι πολύ απλή. Απλώς πατήστε το κουμπί power δύο φορές και η σκούπα θα "ζωντανέψει". Θα ξεκινήσει να καθαρίζει το σπίτι για τις επόμενες 2 ώρες. Όταν θα τελειώσει το καθάρισμα θα σας ειδοποιήσει με ήχο ότι τελείωσε. Το ίδιο θα κάνει εάν κολλήσει κάπου. Γενικώς η σκούπα, όπως θα δείτε και στο βίντεο στο τέλος της παρουσίασης, καθαρίζει κάθε περιοχή, μάρμαρο, χαλί, παρκέ, πλακάκι, μάρμαρο. Δεν την σταματάει τίποτα! Καλό είναι όταν την αφήσετε σ' ένα δωμάτιο, να έχετε μαζέψει τις κουρτίνες. Έτσι όπως θα καθαρίζει θα τις ρουφήξει και θα κολλήσει. Επίσης μέρη όπου μπορεί να σκαρφαλώσει και να σκαλώσει. Δεν κολλάει πάντα όπως θα δείτε στο βίντεο, αλλά μπορεί να γίνει. Εάν καταλάβει ότι κόλλησε, βγάζει ένα ήχο και σταματάει την λειτουργία της περιμένοντας να την βοηθήσετε. Η σκούπα έχει αισθητήρες ανίχνευσης της περιοχής μπροστά. Ουσιαστικά έχει ένα OBS All Terrain Detection System, όπως το αναφέρει η εταιρεία. Επίσης έχει anti-bump και anti-drop αισθητήρες. ΜΕ πλήρως φορτισμένη την μπαταρία, εμένα καθαρίζει όλο το σπίτι και εάν θέλετε να να την χρησιμοποιήσετε πάλι, έχει αρκετή μπαταρία.


  Αφαίρεση σκουπιδιών

  Αφού τελειώσει με τον καθαρισμό του σπιτιού, είναι ώρα για να καθαρίσουμε την ίδια την σκούπα. Η πρόσβαση είναι από το πάνω μέρος της σκούπας. Πατάμε το πορτάκι και ανοίγει εύκολα. Μέσα βλέπουμε ένα κουτάκι που το τραβάμε έξω από την λαβή. Ανοίγουμε το πορτάκι και μέσα βλέπουμε τα διάφορα φίλτρα. Βγάζουμε το πάνω φίλτρο με το μπλε πλαίσιο και βλέπουμε τα σκουπίδια που μάζεψε η σκούπα. Τα πετάμε, συναρμολογούμε το κουτάκι και η σκούπα είναι έτοιμη για χρήση. Τα φίλτρα όπως τα είδα, μπορείτε να τα πλύνετε με νεράκι, να τα στεγνώσετε καλά αμέσως και να είναι σαν καινούργια! Η σκούπα όπως είπα έχει φίλτρα HEPA που και αυτά πλένονται, αν και έχει 4 ανταλλακτικά. Αυτά μπαίνουν στο μπροστινό μέρος. Στο βίντεο δείχνω που βρίσκονται. Μου άρεσε που έχει εύκολο και γρήγορο καθαρισμό.


  Video (Με ήχο στα αγγλικά)


  Συμπέρασμα

  Η LILFE V1 τελικά αποδείχτηκε μία πολύ χρήσιμη και καλή απόκτηση. Να μην έχω μόνο δικά μου gadget.... Μπορείτε να την φορτίζετε το βράδυ και το πρωί πριν φύγετε να την βάζετε να σας καθαρίζει το σπίτι, οπότε να το βρίσκετε καθαρό όταν γυρνάτε. Η σκούπα ρουφάει τα πάντα και υγρά. Αυτή την στιγμή βλέπω ότι το Gearbest την έχει σε flash sales για άλλες 10 ημέρες στα 87€. Πολύ καλή τιμή.

  Περισσότερα στον νέο χώρο των review εδώ: xiaomi-miui.gr/community/easyr…%CF%8D%CF%80%CE%B1%CF%82/