Διαφήμιση

Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού 2016

  Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

  • Παγκόσμια Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού 2016


   Το Software Freedom Day είναι μια παγκόσμια ημέρα εορτασμού για το ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα). Σκοπός αυτής της ημέρας είναι η εκπαίδευση του κοινού στη χρήση υψηλής ποιότητας ΕΛ/ΛΑΚ, στη καθημερινότητα, στην εργασία, στον εκπαιδευτικό τομέα, στη δημόσια διοίκηση και γενικά — Παντού! Τη διοργάνωση του SFD έχει το Software Freedom International, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προσφέροντας υποστήριξη και βοήθεια σε διεθνές επίπεδο.
   Ομάδες εθελοντών ανά το κόσμο διοργανώνουν τοπικά τέτοιες εκδηλώσεις, προς ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σε ότι αφορά το ΕΛ/ΛΑΚ.
   Για φέτος, η ημέρα έχει καθοριστεί για το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου.

   Αξίζει να σημειώσουμε ότι στους Gold/Silver Sponsors αυτής της ημέρας συγκαταλέγονται η Google και η Canonial (Ubuntu).
   Στην Ελλάδα, ο GreekLUG ο οποίος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση και καλό είναι όσοι/ες βρίσκεστε εκεί κοντά να παρευρεθείτε.
   Η θεματολογία είναι ενδιαφέρουσα, ενώ είναι γνωστή η τεχνική κατάρτιση των διοργανωτών του GreekLUG και η προθυμία τους να απαντήσουν σε ότι απορία έχετε, σχετική με το ΕΛ/ΛΑΚ.

   Η κεντρική σελίδα του SFD:
   http://www.softwarefreedomday.org

   Η ανακοίνωση του GreekLUG:
   http://wiki.softwarefreedomday.org/2016/Greece

   Περισσότερες πληροφορίες:
   mathe.ellak.gr/