Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick για το Redmi 3s (Land)

  • Οδηγός
  • Redmi 3S

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.5.21/22 (25/05/2020 16:45)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.5.22 ROM για τις παρακάτω συσκευές...

  HMK30Pro_20.5.22_v12-10 (Lmi)
  MI10_20.5.22_v12-10 (Umi)
  MI10Pro_20.5.22_v12-10 (Cmi)

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick για το Redmi 3s (Land)

   Αγαπητοί MIUI Lovers και Redmi 3s Χρήστες
   έφτασε και για σας η ώρα να παραλάβετε έναν Ελληνικό οδηγό ώστε να μπορέσετε να φλασάρετε Official rom στο κινητό σας ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader. Με τον ίδιο οδηγό μπορείτε να επαναφέρετε εν ζωή το κινητό αν είναι σε κατάσταση brick (δεν ανοίγει δηλαδή). Πάμε λοιπόν να δούμε την διαδικασία.   Ο Συγκεκριμένος οδηγός δουλεύει σε όλα τα Redmi 3s ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader. Μπορείτε να φλασάρετε οποιαδήποτε official rom (Stable και Developer)


   Επειδή δεν έχω στην κατοχή μου το συγκεκριμένο κινητό θα παρακαλέσω όλους τους κατόχους της συσκευής διαβάζοντας τον συγκεκριμένο οδηγό να με βοηθήσουν να τον βελτιώσω στο έπακρο και να με διορθώσουν σε τυχόν λάθη που θα κάνω. Η βασική δουλειά που κάνω είναι η μετάφραση του αγγλικού οδηγού βήμα βήμα προσπαθώντας να τον παρουσιάσω όσο πιο απλά και αναλυτικά γίνεται. Μη έχοντας όμως στην κατοχή μου το συγκεκριμένο κινητό δεν έχω κάνει ο ίδιος στην πράξη αυτά τα βήματα οπότε δεν είναι παράλογο να μου ξεφύγει κάτι.


   Πρώτα από όλα (χωρίς πλάκα) κάθισε και διάβασε 3-4 φορές τον οδηγό να τον εμπεδώσεις και μετά ξεκίνα ένα ένα τα βήματα ευλαβικά και με τεράστια προσοχή. Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω δεν είναι αστεία και μπορεί με ένα λάθος που θα κάνεις να brickάρει η συσκευή και να τραβάς τα μαλλιά σου.

   Ξεκινάμε λοιπόν:

   1) Τσέκαρε ότι στον υπολογιστή σου είναι εγκατεστημένα Windows x64 (δεν έχει σημασία αν είναι 7,8,10 αρκεί να είναι x64)
   Για να το τσεκάρεις αυτό πρέπει να πας στο System και να δεις ότι γράφει αυτό που φαίνεται και στην φωτογραφία:
   Αν όντως έχεις x64 λειτουργικό τότε μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω. Αν όχι απλά βρες έναν υπολογιστή που έχει.

   2) Βεβαιώσου ότι έχεις πάρει backup της συσκευής γιατί θα χαθούν τα πάντα κατά τη διάρκεια του φλασαρίσματος. Επίσης βεβαιώσου ότι η μπαταρία στο κινητό είναι αρκετά φορτισμένη 75% και πάνω για να ξεκινήσεις τη διαδικασία.


   3) Τώρα ένα πολύ σημαντικό βήμα. Πρέπει να απενεργοποιήσεις τους Driver Signature Enforcement in Windows 7/8/10 64-Bit. Αυτό μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στο παρακάτω θέμα.


   Απενεργοποίηση του ελέγχου της ψηφιακής υπογραφής για όλα τα Windows x64

   Για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάνει σωστά τη διαδικασία της απενεργοποίησης των Drivers πρέπει κάτω δεξιά να φάινεται ένα μήνυμα για Testmode όπως στην παρακάτω εικόνα. Ναι το spoiler εννοώ.


   Αν δεν ολοκληρωθεί αυτό το βήμα σωστά μην προχωρήσεις στα παρακάτω βήματα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να Brickάρεις το κινητό. Οπότε σιγουρέψου ότι βλέπεις κάτω δεξιά το Test Mode και μετά προχώρα

   4) Τώρα αφού είσαι κομπλέ με τα παραπάνω πάμε να εγκαταστήσουμε τα προγράμματα που θα χρειαστούμε καθώς και τους Drivers (πολύ σημαντικό βήμα αυτό)


   Πρώτα από όλα κατέβασε το MiPhone (MI Flash Tool Beta) από
   εδώ και εγκατέστησέ το.


   Κατέβασε επίσης και τους Minimal Adb and Fastboot από εδώ για να αναγνωρίζεται σίγουρα το κινητό και το τρέχεις για να εγκατασταθεί


   Μετά πρέπει να ξεκινήσεις το κινητό σου σε Download Mode (Όχι Fastboot mode)


   Για να το πετύχεις αυτό απλά πάτα στο κινητό το Volume+ (πάνω) και το Power Button ταυτόχρονα και όταν δεις το Mi Logo τα αφήνεις και αυτό θα φορτώσει μια εικόνα σαν την παρακάτω.

   Αφού μπεις στο Recovery πατάς επάνω στο download όπως βλέπεις και στην εικόνα.

   Σύνδεσε τώρα το κινητό με το USB στον υπολογιστή.

   Και ο υπολογιστής θα κάνει εγκατάσταση τους drivers, άστο μέχρι να τελειώσει και να κάνει σωστά τη δουλειά του.   5) Στον υπολογιστή τώρα πηγαίνοντας στο Device Manager(Διαχείριση Συσκευών) θα πρέπει το κινητό να έχει αναγνωριστεί όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία ή να γράφει RELINK HS-USB QDLoader 9008:


   Σε περίπτωση που δεν βλέπουμε την παρακάνω εικόνα ακριβώς όπως είναι αλλά βλέπουμε στη θέση του 9008 να γράφει QHSUSB_BULK τότε ακολουθούμε τα βήματα στο παρακάτω spoiler για να εγκαταστήσουμε σωστά τους Drivers:
   Display Spoiler
   Κάνε δεξί κλικ επάνω (Right Click) και επέλεξε αναβάθμιση drivers (Update Drivers)
   Display Spoiler

   Επέλεξε Browse My Computer for Driver Software.

   Επέλεξε το παρακάτω Path με τον Xiaomi φάκελο (Συνήθως είναι κάπως έτσι):
   Win 64 bit C: \ Program Files (x86) \ Xiaomi \ MiPhone \ Qualcomm \ Driver

   Επέλεξε Install this Driver Sofware anyway όσες φορές και να σε ρωτήσει.

   Περίμενε μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση των drivers.

   Αφού τελειώσει η εγκατάσταση των drivers θα πρέπει στο device manager (διαχείριση συσκευών) πλέον να βλέπεις το ίδιο όνομα με την παρακάτω εικόνα (δεν παίζει ρόλο αν σου δείχνει διαφορετική COM Port).   Τώρα είσαι έτοιμος να φλασάρεις:

   6) Οπότε τώρα κατέβασε τη ρομ που θες να περάσεις. Για αυτό έχεις δύο επιλογές:

   α) China Stable (V7.5.1.0) : Download Here
   (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)

   β) China Developer(V6.8.25): Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)

   (Αν σκοπεύεις να ξεκλειδώσει και να περάσεις την Ελληνική ρομ, που τα σπάει κιόλας, πας για αυτή τη ρομ)

   [b]γ) Global Stable (V7.5.9.0) : Download Here (Αυτή η ρομ δεν έχει κινέζικες εφαρμογές μέσα και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)[/b]

   Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία rom που κυκλοφορεί από αυτό εδώ το λινκ.


   Μην κατεβάσετε Global Developer Rom γιατί έχει αναφερθεί ότι δεν ολοκληρώνεται σωστά η διαδικασία και το κινητό brickάρει


   Αφού κατέβει η ρομ που επέλεξες κάνε την extract με τη χρήση του winrar στο C:\

   Αφού τελειώσει το extract πήγαινε και μετονόμασε τον φάκελο σε ido όπως φαίνεται στο παρακάτω spoiler   Για να σιγουρευτείς ότι είναι σωστά ο φάκελος σεταρισμένος θα πρέπει να μοιάζει πάνω κάτω σαν την εικόνα στο παρακάτω spoiler:

   7) Αφού όλα έχουν πάει καλά μέχρι εδώ είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το πέρασμα της official rom.
   Οπότε τρέχεις το XiaoMiFlash.exe


   Αφού ανοίξει το XiaomiMiFlash πατάς το κουμπί select και επιλέγεις τον φάκελο της ρομ που δημιουργήσαμε νωρίτερα όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Προσοχή να επιλέξεις τον σωστό φάκελο που περιέχει μέσα τον φάκελο image και τα υπόλοιπα αρχεία.   Τώρα πατάς το κουμπί refresh και βλέπεις ότι φορτώνει το κινητό και το βλέπει σε κάποια COM Port


   Αφού έχει φορτωθεί πλέον ο φάκελος και φαίνεται και η συσκευή σου στο Mi Flash κάτω από το Device τίκαρε το clean all όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και τέλος πατάς το κουμπί flash:


   Αν όλα έχουν σεταριστεί σωστά τότε μετά από 130-350sec (δευτερόλεπτα) θα πρέπει να δεις ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:
   Αφού δεις την παραπάνω εικόνα τότε και μόνο τότε αποσυνδέεις το κινητό από τον υπολογιστή και κάνεις restart στο κινητό κρατώντας το power button μέχρι να δεις Mi Logo και το αφήνεις. Μετά από λίγο θα εμφανιστεί το android κάτω από το Mi Logo και θα ξες ότι όλα έχουν πάει καλά .

   --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Bricked or Bootloop


   (Η παρακάτω διαδικασία δουλεύει σε Redmi 3/Pro και πιστεύω/ελπίζω ότι θα δουλεύει σωστά και σε Redmi 3s. Επειδή όμως δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά μιας και δεν έχω το κινητό στα χέρια μου δοκιμάστε το μόνοι σας)   Σε περίπτωση που το κινητό σου είναι ήδη Brickaρισμένο και δεν φορτώνει στο λειτουργικό παρά μόνο σε fastboot mode τότε ακολούθα τα παρακάτω βήματα και αφού τα ολοκληρώσεις μπορείς να φλασάρεις με το Mi Flash κανονικά:   1. Βάλε το κινητό σου σε fastboot mode (Volume- και Power)

   2. Εγκατέστησε στον υπολογιστή σου αυτό το Tool: εδώ

   3. Σύνδεσε το κινητό στον υπολογιστή

   4. Τρέξε το εργαλείο που μόλις εγκατέστησες

   5. Πληκτρολόγησε αυτή την εντολή στο CMD παράθυρο που θα ανοίξει: fastboot devices

   6. Αν δεις αριθμούς από κάτω αυτό σημαίνει ότι το κινητό είναι συνδεδεμένο σωστά στον υπολογιστή

   7. Πληκτρολόγησε: fastboot reboot , όμως μην πατήσεις enter

   8. Κράτα πατημένα τα κουμπιά [Volume Up] και [Volume Down] ταυτόχρονα

   9.
   Ενώ τα έχεις πατημένα πάτα τώρα enter

   Τώρα το κινητό θα κάνει restart και λογικά θα βλέπεις μια μαύρη οθόνη, αν συμβεί αυτό είσαι σε download mode και μπορείς πλέον να φλασάρεις ρομ με την παραπάνω μέδογο του Mi Flash.   Καλή τύχη σε όλους και να ξέρετε:


   Τα Xiaomi είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν!!!!

   Πηγή: Original Οδηγός
  • Διαφήμιση
  • Μπράβο @lallasgr για ακόμη μια φορά άψογος..


  • Διαφήμιση
  • Έξοχη δουλειά!!
   Μια και περιμένω σύντομα το επόμενο θα εφαρμοστεί ο οδηγός σου για την εγκατάσταση της Ελληνικής.
  • Σκεφτόμουν να το πάρω αυτό και να το κάνω δώρο κάπου, αλλά αυτό που βλέπω και με ζορίζει, είναι ότι κάθε κινητό έχει και διαφορετική διαδικασία. ουφ !
   Παίδεμα σκέτο !
  • Διαφήμιση
  • Μέχρι να τις μάθεις και να τις παίζεις στα δάχτυλα..


  • Ο/H geoanto555 έγραψε:

   Μέχρι να τις μάθεις και να τις παίζεις στα δάχτυλα..
   Εντάξει με το 4c το έχω. Αφού το τέσταρα και μου άρεσε το 2/16 μένει να παραγγείλω και για τον εαυτό μου το 3/32, όποτε θα τα φρεσκάρω. Το redmi3s έχει σειρά τώρα :p
  • Ο/H gto έγραψε:

   Εντάξει με το 4c το έχω.
   Αν το χεις με το 4c ... το χεις και με το 3s... ίδιο είναι,


  • Διαφήμιση
  • Ο/H geoanto555 έγραψε:

   Ο/H gto έγραψε:

   Εντάξει με το 4c το έχω.
   Αν το χεις με το 4c ... το χεις και με το 3s... ίδιο είναι,
   latest developer με το pc suite, unlock με το flash unlock, εγκατάσταση το recovery και μετά όλα τα ίδια ε ; Εδώ τουλάχιστον το unlock γίνεται σωστά ή σκαλώνει πάλι ;
  • Ναι είναι ίδια.. Τα αρχεία αλλάζουν,
   Αυτό ξεκλειδώνει πιο εύκολα από το mi4c