Διαφήμιση

Παρουσίαση του Mi Band 2

  • Review

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 03/12/2021) !!! <<

  Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12.Χ ROM 21.11.30/12.1 για 16 συσκευές

  Τα Mi 10 & Mi 10 Pro έλαβαν Android 12 ROM (fastboot)

  Σταμάτησε η διανομή των Developer ROM για τις ακόλουθες συσκευές : Mi 9, Mi 9 SE, Mi 9T/Redmi K20, Mi 9T Pro/Redmi K20 Pro, Mi 9 Lite/Mi CC9, Mi 9 Pro 5G, Redmi Note 8, και θα πρέπει να μεταβείτε σε STABLE XTRV ROM εάν θέλετε να συνεχίσετε να λαμβάνετε Updates

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Παρουσίαση του Mi Band 2

   Το Mi Band 2 πρωτοανακοινώθηκε στην Κίνα από την Xiaomi πριν περίπου 2 μήνες στην μοναδική τιμή των 23$, για Κίνα φυσικά. Εδώ στα διάφορα κινεζομάγαζα ξεκινάει αυτή την στιγμή από τα 40$. Η τιμή μπορεί να φαίνεται υψηλή, αλλά μην ξεχνάτε ότι μόλις βγήκε και έχει τεράστια ζήτηση. Εγώ ήμουν τυχερός και κέρδισα ένα Mi Band 2 σε διαγωνισμό που έγινε σε ενημερωτικό site, το Igeekphone. Επειδή είχα διαβάσει διάφορα σχόλια αριστερά-δεξιά σχετικά με την οθόνη του Mi Band 2, αναφέρανε μερικοί χρήστες ότι ψιλογρατζουνίζεται, οπότε παράγγειλα και προστατευτικό οθόνης Mijobs 2PCS PET Protective Screen Film από το Geekbuying, ώστε να μου έρθουν μαζί και να το έχω σίγουρα προστατευμένο.

   Το Mi Band 2 έρχεται σε αυτό το τυπικό πια χαρτονένιο κουτί με το λογότυπο της Xiaomi. Φαίνεται είναι μία συσκευασία που αρέσει πολύ στην εταιρεία, αφού σχεδόν όλα τα gadget που έχει, τα στέλνει σε τέτοια συσκευασία. Σαν κάτοχος και των δύο προηγούμενων εκδόσεων του Mi Band, το κουτί είναι ολόϊδιο. Ανοίγοντας το κουτί μέσα βρίσκουμε το Mi Band 2 με την OLED οθόνη, το λουράκι, ένα καλώδιο για φόρτιση και το εγχειρίδιο γραμμένο στα κινέζικα
   Θα προσέξατε υποθέτω στις εικόνες από πάνω, ο γνωστός μας Mitu να κρατάει κάτι....είναι η συσκευασία των προστατευτικών φιλμ για την οθόνη του Mi Band 2 που θα σας αναφέρω πιο κάτω.
   Εάν έχετε ήδη το Mi Band 1 ή το 1S όπως εγώ, και προσπαθήσετε κατά λάθος να φορτίσετε το Mi Band με τα καλώδια των προηγούμενων εκδόσεων, ατυχήσατε! Η βάση φόρτισης του 2 είναι μεγαλύτερη, οπότε του 1 και του 1S δεν κάνουν.

   Το λουράκι φαίνεται να είναι πιο λεπτό σε σχέση με των προηγούμενων εκδόσεων και είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό που αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει και να μην ιδρώνει. Δίνει την εντύπωση ότι είναι από γυαλιστερό υλικό, αλλά πλαστικό ταυτόχρονα. Πάντως δίνει την εικόνα σαν είναι πιο πολυτελές.
   Το Mi Band 2 έχει μία οθόνη OLED 0.42 ιντσών, που όπως αναφέρει η εταιρεία δεν χαράζεται και δεν μένουν πάνω της δαχτυλικά αποτυπώματα. Παρόλο που είναι αληθινό σε μεγάλο βαθμό, πολλοί λένε ότι χαράζεται σχετικά εύκολα, οπότε η τοποθέτηση των προστατευτικών φιλμ οθόνης μάλλον είναι κάτι απαραίτητο. Το φιλμ μπαίνει εύκολα όπως κάθε φιλμ.
   Στο κάτω μέρος της οθόνης παρατηρούμε την ύπαρξη ενός φυσικού κουμπιού, που όταν το πατάμε ελαφρά, αλλά τις πληροφορίες που βλέπουμε στην οθόνη. Έτσι οι βασικές πληροφορίες που βλέπουμε είναι η ώρα, τα βήματα και πόσες σφύξεις έχουμε. Φυσικά μπορούμε να δούμε στο κινητό εικόνίδια όταν μας καλούν, όταν έχουμε ειδοποίηση από κάποια εφαρμογή, όταν έχουμε sms, όταν γίνεται αναβάθμιση στο Mi Band 2. Μάλιστα μέσω της τελευταίας έκδοσης του Mi Fit, μπορούμε να καθορίσουμε τι ακριβώς θα βλέπουμε στην οθόνη, αλλά αυτό θα σας το δείξω παρακάτω.   Το Mi Band 2 έχει πιστοποίηση IP67, που σημαίνει ότι είναι αδιάβροχο και αντέχει την σκόνη. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, και αυτό αλλά και τις προηγούμενες εκδόσεις δεν τις έβγαζα από πάνω μου, ούτε στο ντους, αλλά ούτε και στη θάλλασα. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το 2. Το μόνο αρνητικό της όλης ιστορίας είναι ότι όταν κάνετε μπάνιο και πέσει από το τηλέφωνο νερό πάνω στο Mi Band 2, ενεργοποιείται η οθόνη και αλλάζει την προβολή πληροφορίων.

   Χαρακτηριστικά που έχουμε ήδη δει στο 1S, δηλαδή μέτρηση παλμών καρδιάς, φαίνεται σε αυτή την έκδοση να δουλεύεουν με πιο μεγάλη ακρίβεια. Επίσης αναφορικά με τον πεδομετρητή, η Xiaomi έχει ένα νέο αλγόριθμο για κατανάλωση ακόμα λιγότερης ενέργειας. Το Mi Band 2 έχει και δόνηση που ενεργοπιείται εκτός των άλλων, έαν καθόσαστε πάρα πολύ, ενεργοποιόντας την αντίστοιχη επιλογή μέσα στην εφαρμογή Mi Fit!

   Το Mi Band 2 έχει μία μπαταρία των 70mAh, που όπως αναφέρεται μπορεί ν' αντέξει έως και 20 ημέρες. Κατ' εμέ ίσως το 20 να είναι υπερβολή, αλλά βάση της δικιάς μου εμπειρίας, εγώ έλεγα ότι για 15 ημέρες φτάνει άνετα. Υπόψιν ότι όσο περισσότερα χρησιμοποιείται το gadget της Xiaomi τόσο και πιο γρήογρα τελειώνει φυσικά η μπαταρία του.


   Mi Fit
   Η εφαρμογή του Mi Band 2 υπάρχει και στο playstore αλλά και σε ios περιβάλλον. Εδώ βρίσκεται την εφαρμογή πλήρως μεταφρασμένη στα ελληνικά -> Mi Fit v2.1.7 (η εφαρμογή διαχείρισης του Mi band)
   Υπόψιν η εφαρμογή αυτή είναι η πιο ενημερωμένη αυτή την στιγμή, αφού η κινέζικη έκδοση στα ελληνικά που παίρνετε από εδώ, είναι κάμποσες εκδόσεις πιο καινούργια από την αντίστοιχη του playstore. Δυστυχώς το Mi Fit, εξακολουθεί να συλλέγει τα ϊδια στοιχεία από το Mi Band 2, όπως και στις προηγούμενες εκδοσεις. Η εφαρμογή είναι μεν καλή, αλλά βασική. Για περισσότερες δυνατότητες, θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσετε κάποια από τις επί πληρωμή εφαρμογές που συλλέγουν μεν τα ίδια στοιχεία, αλλά τα αξιοποιούν καλύτερα. Στην τελευταία έκδοση του Mi Fit βλέπουμε ότι έχει προστεθεί η δυνατότητα να διαλέγουμε εμείς τι θα βλέπουμε στην οθόνη του Mi Band 2, ενώ αναμένεται με περιστροφή του καρπού να αλλάζουν οι οθόνες.   Συμπέρασμα:
   Οι συσκευές Fitness trackers είναι κάτι που έγινε τα πολύ τελευταία χρόνια χόμπυ. Όλοι θέλουμε να είμαστε πιο fit, ενώ λόγο του γρήγορου ρυθμού ζωής, πολλές φορές χάνουμε κλήσεις, ύπνο, την ζωή μας. Το Mi Band 2, έρχεται να ενώσει αυτά τα κομμάτια και να κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, δίνοντας την δυνατότητα εμείς να έχουμε έλεγχο στη ζωή μας, όχι αυτή σε εμάς!

   Τι λέτε λοιπόν, θα το πάρετε και εσείς!?
  • Αν πέσει η τιμή του στα 20 ευρώ και χαλάσει το 1s πολύ ευχαρίστως.. Χθες είδα το 1s προσφορά στα 13-14 δολάρια..

   Τελικά τώρα που το σκέφτομαι ίσως το αγοράσω όταν βγει το 3!!!!
  • Διαφήμιση
  • Στις κλείσεις μπορούμε να απαντήσουμε και από το mi band?

   Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το παρόν με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον.
  • Ο/H sifnos1 έγραψε:

   Στις κλείσεις μπορούμε να απαντήσουμε και από το mi band?

   Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Όχι, δεν είναι smartwatch.
  • Διαφήμιση
  • Έχει κάποιο είδους δόνηση όταν έχουμε εισερχόμενη κλήση ή μύνημα;

   Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Αν πέσει λίγο η τιμή μάλλον θα το πάρω.
   Αλλά έχω μια ερώτηση. Οι παλμοί που φαίνονται στην φωτογραφία είναι σε κατάσταση ηρεμίας; Γιατί αν είναι, να το προσέξεις :lol:
   Xiaomi Mi 9 (Cepheus)- MiUi 11 by Xiaomi-Miui.gr 12.5.6 Stable - TWRP : 3.3.1_25/08/2019 Android 10


   :) Γίνε και εσύ VIP μέλος και βοήθα αυτούς που σε βοηθάνε. :)

   (bell)
   Μπορεί να κάνω λάθος - δες τι λένε και οι άλλοι
   Amazfit Custom WatchFaces
  • Ο/H Chris Lazaridis έγραψε:

   Έχει κάποιο είδους δόνηση όταν έχουμε εισερχόμενη κλήση ή μύνημα;

   Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Μέσω του mi fit το mi band 2 δονείται σε εισερχόμενη κλήση/sms/3 app που έχεις ορίσει εσύ.

   Ο/H bzanios έγραψε:

   Αν πέσει λίγο η τιμή μάλλον θα το πάρω.
   Αλλά έχω μια ερώτηση. Οι παλμοί που φαίνονται στην φωτογραφία είναι σε κατάσταση ηρεμίας; Γιατί αν είναι, να το προσέξεις :lol:
   Το ξέρω....όχι μετά δουλειές είναι και κουβάλημα ;)
  • Διαφήμιση