Διαφήμιση

"ΜΠΑΤΑΡΙΑ" πως παρατεινουμε την ζωη της και τι πρέπει να προσέχουμε

  • Tips&Tricks
  • Σημαντικό
  • Xiaomi

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών!!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.8.6 (07/08/2020 14:25)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.8.6 ROM για τις 20 συνολικά συσκευές...

  To Mi 10/Pro θα καθυστερήσει λόγο δοκιμών στο Android 11
  Θα καθυστερήσουν οι ROM για τα umi, cmi, lmi, polaris, ursa

  Από τις 5 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν οι εβδομαδιαίες BeteDeveloper ROM για τις παρακάτω συσκευές,
  Mi8, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Pro (UD), Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Mi Max3, Mi Mix 3, Mi Mix 2S

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • "ΜΠΑΤΑΡΙΑ" πως παρατεινουμε την ζωη της και τι πρέπει να προσέχουμε

   • Μετα απο πολλες συζητησεις σε οτι αφορά τον τροπο φόρτισης και αποφορτιση μιας battery li-on / poly φτιάχνετε αυτός ο οδηγός και είναι συμβουλευτικος.
   • Πολύ από εμάς έχουμε παρατήρηση ότι στην αγορά ενός καινούργιου κινητου το ποσοστό μπαταρίας που έχει μέσα από το εργαστασιο φτάνει περιπου το 30%.
    Λοιπόν έχουμε και λέμε γιατί συμβαίνει αυτό..
    Η μπαταρίες που υπάρχουν στα κινητά μας είναι τύπου 3.7 v li-ion/poly battery δηλαδή ιοντα λιθιου με ένα κελί. (υπάρχουν μπαταρίες με 2/3/4 κελιά αυξάνονται τα volt και προορίζονται για άλλες χρήσης και όχι για κινητά λόγο του όγκου.)

    Πάμε όμως στα πλεονέκτημα τα και τα μειονέκτημα τα αυτόν τον τύπο μπαταριών λιθιου.

    Πλεονέκτημα : είναι η γρήγορη φόρτιση και από φόρτιση σου λύνει τα χέρια για τον συγκεκριμένο σκοπό
    Για φανταστείτε να είχαν τα κινητά μας μπαταρίες όπως : Ni-Cd , NiMH, life ...η τελευταία μπαταρία ειναι φοβερη τεχνολογικα απλα ειναι πολύ "βαριά" για χρήση σε κινητά τηλέφωνα

    Μειονέκτημα : Αλλά όπως όλα τα πράγματα στην ζωή υπάρχουν και τα μειονέκτημα ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας σιχαινεται το πλήρης μηδενικό από φόρτισης και την υψηλή θερμοκρασία ..! Ακόμα σιχαινεται και την πλήρη φόρτιση στο 100% χωρίς την καναλωση της για μεγάλο χρονικό διάστημα !
    Γιατί έτσι μειωνουμε το χρόνο ζωής( κυκλο) της μπαταρίας και έχουμε τα φαινόμενα φούσκωματος,.
   • Η μπαταρία lipo μην ξεχνατε ειναι ενας ζωντανός οργανισμός που αναλογα τα φορτία που δέχεται σε volt /amp μπορεί να γίνει επικίνδυνη για αυτό καλο είναι να χρησιμοποιήσετε μονο τον εργοστασιακο φορτιστή της καθε εκάστοτε συσκευής

    Συμπέρασμα,φιλική συμβουλη για να παρατεινουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας καλό είναι να μην την αφήνουμε να φτάνει στο απόλυτο 0 ένα καλο ποσοστό είναι ανάμεσα στο 20% με 30% και μετά στην φόρτιση.

    ΥΓ. Το ποσοστό της μπαταρίας για να κανουμε φλας σε μια ρομ πρέπει να είναι τουλάχιστον 70% +


    Πάντα φιλικά
    Νικος
  • Διαφήμιση
  • Ο/H chrdes έγραψε:

   @nikostrex Γιατί σιχαίνεται την πλήρη αποφόρτιση; Τι παθαίνει;

   Redmi Note 2 Rom 7.5.3.0
   Φιλε @chrdes
   Οπως ανεφερα και παραπάνω η lipo ειναι ενας ζωντανός οργανισμός και στην πλήρη αποφορτιση μειώνεται η αποδοση και ο χρόνος που της απομένει, αν λοιπόν θέλουμε να φτάσουμε στο maximum σε οτι αφορά το κυκλο ζωής της μπαταρίας μας καλο ειναι να μην την φτάνουμε στο απόλυτο 0' σκεψου οτι συνήθως η μπαταρίες lipo εχουν ενα κυκλο πλήρης φόρτισης / από φόρτισης περιπου: 200/300.

   Ολα ειναι συνάρτηση με το πόσο σωστά κάνουμε διαχείριση, το ποσοστό της μπαταρίας μας.
   Για να επεκταθεί οσο το δυνατόν γίνεται η ζωη της :)
  • @nikostrex δεν ξέρω αν έχεις δίκιο. Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω διαβάσει και την άποψη ότι δεν έχει καμια σημασία ποτέ φορτίζει ποτέ αποφορτίζει αλλά ποτέ κάνει πλήρη κύκλο δηλ αν από το 100 το πας 0 και φορτίσεις είναι 1 κύκλος. Αν φορτίσεις από το 50 είναι μισός κοκ.

   Redmi Note 2 Rom 7.5.3.0
  • Διαφήμιση
  • Ο/H chrdes έγραψε:

   @nikostrex δεν ξέρω αν έχεις δίκιο. Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω διαβάσει και την άποψη ότι δεν έχει καμια σημασία ποτέ φορτίζει ποτέ αποφορτίζει αλλά ποτέ κάνει πλήρη κύκλο δηλ αν από το 100 το πας 0 και φορτίσεις είναι 1 κύκλος. Αν φορτίσεις από το 50 είναι μισός κοκ.

   Redmi Note 2 Rom 7.5.3.0
   Κύριο άρθρο: Lithium-ion μπαταρία § Ασφάλεια

   Η Apple iPhone 3GS μπαταρία πολυμερών λιθίου-ιόντων », η οποία έχει επεκταθεί οφείλονται σε σύντομο Βλάβη του κυκλώματος.
   Τα κύτταρα LiPo πλήττονται από τα ίδια προβλήματα με άλλα κύτταρα ιόντων λιθίου.Αυτό σημαίνει ότι η επιπλέον επιβάρυνση, πάνω-απαλλαγή, over-θερμοκρασία,βραχυκύκλωμα , συντριβή και τη διείσδυση των νυχιών μπορεί όλα να οδηγήσει σε καταστροφική αποτυχία, συμπεριλαμβανομένης της ρήξης θήκη, τοηλεκτρολύτη διαρροή, και φωτιά. [21]
   Όλα τα κύτταρα Li-ion επεκταθεί σε υψηλά επίπεδα της κατάστασης φόρτισης (SOC) ή υπερ-χρέωση, λόγω της ελαφρά εξάτμιση του ηλεκτρολύτη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφλοίωση , και επομένως κακή επαφή των εσωτερικών στρωμάτων του κυττάρου, η οποία με τη σειρά της φέρνει μειωμένη αξιοπιστία και τη συνολική διάρκεια ζωής του κύκλου του κυττάρου. [12] Αυτό είναι πολύ αισθητή για lipos, η οποία μπορεί εμφανώς φουσκώνουν λόγω έλλειψης μια σκληρή θήκη για να περιέχει την επέκτασή τους.
  • Οταν η li-on /poly μπαταρία μας μηδενιζει τα κύτταρα παυουν και η ηλεκτρολυτες να δινουν το max σε χρονο ζωης.!
   Δεν είναι τυχαίο το γεγονός αγοράζοντας ενα καινούργιο κινητό ο χρόνος της μπαταρίας που εχει μεσα να βρίσκεται στο 20%/ 30%.. θα μπορούσαν να το ειχαν 0 η 100% φορτισμένο κατι ξερουν παραπάνω τι λες.. ;)
  • Εγώ δεν ξέρω. Προσπαθώ να μάθω. Και από όσο διάβασα το άρθρο στα πεταχτά δεν βρήκα τέτοια αναφορά. Ούτε να μην φορτίζουμε στο 100 ούτε να μην αποφορτίζουμε στο 0. Ίσως και να υπάρχει και να μην το πρόσεξα.

   Redmi Note 2 Rom 7.5.3.0
  • Διαφήμιση
  • Ο/H chrdes έγραψε:

   Εγώ δεν ξέρω. Προσπαθώ να μάθω. Και από όσο διάβασα το άρθρο στα πεταχτά δεν βρήκα τέτοια αναφορά. Ούτε να μην φορτίζουμε στο 100 ούτε να μην αποφορτίζουμε στο 0. Ίσως και να υπάρχει και να μην το πρόσεξα.

   Redmi Note 2 Rom 7.5.3.0
   Διαβασε αυτο : Lithium Polymer Etiquette: A Comprehensive Guide to Working with LiPo

   Discharged - the voltage of a discharged LiPo cell is 3.00V, and discharging below this willdefinitely damage the cell.