Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός Flash την GTV Rom μέσω εντολών adb (adb sideload method)

  • Οδηγός
  • Xiaomi
  • MIUI

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 21/01/2022) !!! <<

  Έγινε η διανομή για της νέας MIUI 13 XTRV-22.1.19 ROM για 17 συσκευές (Σε Εξέλιξη).
  Θα δώσουμε και νέες ROM μόλις έχουμε Source από το Xiaomi.eu

  Ενημέρωση : Λόγω των διακοπών στην Κίνα για τον εορτασμό του νέου έτους, οι επόμενες ROM θα βγουν στις 10/11 Φεβρουαρίου

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Ελληνικός οδηγός Flash την GTV Rom μέσω εντολών adb (adb sideload method)


   Πάλι εδώ!!! Δυστυχώς η αποφυγή οδηγών δεν είναι λύση. Εκεί που θεωρείς ότι έχεις καλύψει όλες τις πιθανές επιλογές τσουπ σκάει κάτι καινούριο και σαν μάστιγα απλώνεται σε όλο το φόρουμ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι για το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών ξεχνάει να περάσει την ρομ μέσα στο κινητό με αποτέλεσμα να καταλήγει με bricked phone!


   Γιαυτό όμως εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να μην brickάρετε την συσκευή σας. Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε flash μία ρομ μέσω twrp adb sideload ώστε και να έχουμε ξεχάσει να περάσουμε την ρομ να μην καταλήξουμε σε brick.


   Για να μπορέσετε να προχωρήσετε με την συγκεκριμένη μέθοδο προϋποθέτει να έχουμε ξεκλειδώσει τον bootloader και να έχουμε περάσει ήδη το TWRP Recovery   Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε:


   1) Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση του adb και να το περάσουμε στον υπολογιστή μας γιατί μόνο με το τελευταίο adb λειτουργεί αυτή η μέθοδος.


   Μπορούμε επίσης να κάνουμε ένα τεστ και να δούμε αν έχουμε ήδη την τελευταία έκδοση του adb κατεβασμένη στον υπολογιστή μας. τρέχουμε λοιπόν ένα CMD παράθυρο και πηγαίνουμε στον φάκελο που έχουμε το adb αρχείο. Συνήθως τον φάκελο αυτόν θα τον βρείτε στο C:\adb αν έχετε ακολουθήσει κάποιον από τους οδηγούς του φόρουμ. Οπότε γράφετε τις παρακάτω εντολές:

   α) cd c:\adb

   β) adb info

   με την δεύτερη εντολή θα μας τρέξει ένα μεγάλο κατεβατό με πράγματα αλλά εμείς θα πάμε πάλι πάνω πάνω για να δούμε την έκδοση του adb όπως φαίνεται και στο παρακάτω spoiler   Αν η έκδοση που γράφει είναι η 1.0.32 τότε προχωράμε απευθείας στο βήμα 2. Αν όμως γράφει 1.0.31 ή μικρότερη έκδοση τότε:

   κατεβάζουμε το
   adb 1.0.32
   και το κάνουμε extract στον C:\ αντικαθιστώντας το υπάρχον.   2) Αφού πλέον έχουμε βεβαιωθεί ότι έχουμε την τελευταία έκδοση adb στον υπολογιστή μας πάμε και βάζουμε την GTV Rom που έχουμε κατεβάσει στον ίδιο φάκελο με το adb και μετονομάζουμε το zip αρχείο της ρομ σε "update.zip" όπως φαίνεται στο παρακάτω spoiler


   3) Αφού τελειώσουμε και με αυτό το βήμα πάμε στο TWRP για να ετοιμάσουμε το κινητό να δεχτεί την ρομ. Συνδέουμε λοιπόν το κινητό στον υπολογιστή με ένα καλώδιο usb.


   3α) Αν περνάμε για πρώτη φορά την Ελληνική ρομ στο κινητό ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα αλλιώς πάμε στο 3β πιο κάτω:


   α) Σε περίπτωση που τα έχετε κάνει ήδη τα παρακάτω Wipes τότε περνάτε απευθείας στο βήμα β.

   Wipe -> Advanced Wipe -> cache/dalvik/data -> Σέρνουμε τα βελάκια δεξιά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία

   β) Αφού τελειώσει το πρώτο βήμα πατάμε Back και μετά το κάτω αριστερό βελάκι για να βγούμε πάλι στο κεντρικό μενού. Τώρα πάμε:


   Advanced -> ADB Sideload -> Σέρνουμε τα βελάκια δεξιά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
   γ) Τώρα αφού ολοκληρωθεί και το βήμα 2 θα πρέπει να βλέπετε στην οθόνη του κινητού την παρακάτω εικόνα:
   Εάν ακολουθήσατε το 3α τότε συνεχίζετε απευθείας στο βήμα 4 και όχι στο 3β.

   3β) Αν περνάμε ένα Update της Ελληνική ρομ στο κινητό ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

   α) Σε περίπτωση που τα έχετε κάνει ήδη τα παρακάτω Wipes τότε περνάτε απευθείας στο βήμα β.

   Wipe -> Advanced Wipe -> cache/dalvik -> Σέρνουμε τα βελάκια δεξιά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
   β) Αφού τελειώσει το πρώτο βήμα πατάμε Back και μετά το κάτω αριστερό βελάκι για να βγούμε πάλι στο κεντρικό μενού. Τώρα πάμε:


   Advanced -> ADB Sideload -> Σέρνουμε τα βελάκια δεξιά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
   γ) Τώρα αφού ολοκληρωθεί και το βήμα 2 θα πρέπει να βλέπετε στην οθόνη του κινητού την παρακάτω εικόνα:   4) Τώρα αφήνουμε το κινητό στην άκρη και πάμε να κάνουμε τα τελικά βήματα στον υπολογιστή. Έχουμε λοιπόν τρέξει ένα παράθυρο CMD και βρισκόμαστε στον φάκελο του adb. Τρέχουμε τώρα τις παρακάτω εντολές και αναμένουμε να ολοκληρωθεί το flashάρισμα της ρομ:


   α) adb devices


   και πατάμε έντερ
   (με αυτή την εντολή βεβαιωνόμαστε ότι ο υπολογιστής βλέπει το κινητό στην κατάσταση sideload που το έχουμε βάλει)
   β)
   adb sideload update.zip

   (με αυτή την εντολή θα αρχίσει η ρομ να περνιέται στο κινητό, βασικά να εγκαθίσταται)


   Σε περίπτωση που πάρετε έρρορ στην παραπάνω εντολή τότε δοκιμάστε να γράψετε αυτή την εντολή:


   adb sideload update.zip.zip


   Κάνουμε υπομονή λοιπόν μέχρι να τελειώσει η διαδικασία:


   Display Spoiler
   Δείγμα εικόνας:


   Εδώ θα σας γράψω μερικές περιπτώσεις περί αυτής της εντολής για να μην πανικοβληθείτε. Κατά την διάρκεια λοιπόν αυτής της εντολής μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάποια από τις παρακάτω περιπτώσεις και είναι όλες φυσιολογικές:

   α) Το ποσοστό που μας δείχνει να φτάσει περίπου μέχρι το 49% και μετά στο CMD να πετάξει failed. Μην βιαστείτε να κλείσετε το κινητό ή να το πετάξετε στον τοίχο. Η διαδικασία κατά 99% συνεχίζει στο κινητό και μετά από λίγη ώρα θα ολοκληρωθεί σωστά η εγκατάσταση.

   β) Η διαδικασία να ολοκληρωθεί στο 100% και να μας βγάλει μήνυμα στο κινητό να κάνουμε Reboot ή Back. Εμείς επιλέγουμε Reboot to System και αν μας ρωτήσει για εγκατάσταση του superuser επιλέγουμε DO NOT INSTALL

   γ) Η διαδικασία να ολοκληρωθεί όπως πρέπει και να κάνει αυτόματα το κινητό επανεκκίνηση και να αρχίσει να φορτώνει την ρομ που μόλις περάσαμε.

   δ) Ίσως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που δεν τις γνωρίζω και δεν τις έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Πάντα να έχετε ψυχραιμία και υπομονή.


   Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ξεκινήσει το sideload και μας πετάει error ή failed στην αρχή της διαδικασίας τότε ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το φλασάρισμα:


   α) Πατάμε Cancel στην οθόνη του adb sideload και μετά back και το κάτω αριστερά βελάκι μέχρι να βρεθούμε στην αρχική οθόνη του twrp.


   β) Τώρα τρέχουμε στο CMD την εντολή:

   Έχει γίνει απόκρυψη περιεχομένου. Για να συνδεθείτε/εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ.


   και η ρομ θα αρχίσει να περνάει στο κινητό.

   γ) Αφού τελειώσει το βήμα β τότε πάμε πάλι στο TWRP και κάνουμε install την ρομ που μόλις περάσαμε με τα βήματα που φαίνονται στο παρακάτω spoiler

   δ) Αφού τελειώσει η εγκατάσταση πατάμε Reboot to System και στην ερώτηση για εγκατάσταση του superuser επιλέγουμε DO NOT INSTALL


   Καλά φλασαρίσματα λοιπόν και Enjoy την καινούρια σας GTV Rom
   Files
   • adb.zip

    (642,88 kB, λήφθηκε 1.697 φορές, τελευταία )
  • Διαφήμιση
  • Αυτός είναι ίσως ο πιο επικαιροποιημένος οδηγός. Μπράβο κ. @lallasgr, πολύ καλός οδηγός, to the point!
  • Μπράβο πολύ καλός οδηγός.
   Αλλά έχω μια ερώτηση;
   Τι διαφορά θα έχει εάν βάλω την νέα Dev. rom με Flash στο recovery/install/(όνομα.GTV Rom.6.7.24.zip) και δεν χρησιμοποιήσω τις εντολές adb. Επειδή εγώ μέχρι τώρα έτσι το έκανα (μέχρι και την ver. Miui-7).
  • Διαφήμιση
  • @geo221 ο τρόπος που λες εσύ είναι αυτός που προτείνουμε αλλά επειδή πάρα πολλά παιδιά ξεχνάνε να περάσουν την ρομ στο κινητό όταν πάνε στο twrp γιαυτό και τον έφτιαξα αυτόν τον οδηγό!!
  • Lallasgr , σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά εγώ τώρα ο αδαής, μου φαίνεται χρονοβόρο για όλα αυτά που μας λέει ο οδηγός (επειδή κάποιος θα ξεχάσει να αντιγράψει την νέα ρομ μέσα στο κινητό του) και δεν θα του φανεί κοπιαστικό να κάνει την παραπάνω όλη διαδικασία.
   Εκτός και μου διαφεύγουν και άλλες χρησιμότητες (διεργασίες) που δεν τις γνωρίζω σίγουρα. !!!
  • @geo221
   Αν θέλεις να διαγράψεις τα πάντα από το κινητό, θα διαγράψεις φυσικά και την οποία rom έχεις αντιγράψει στην μνήμη (ιδιαίτερα στα τηλέφωνα που δεν έχουν εξωτερική sd, βλέπε Mi5). Μετά τη διαγραφή λοιπόν θα έχεις μόνο TWRP σε recovery mode. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να περάσεις το zip για να το φλασάρεις...
  • Μιλάω πάντα για την εγκατάσταση της Ελληνική την πρώτη φορά. Αν λοιπόν την πρώτη φορά που πας να εγκαταστήσεις Ελληνική ρομ και έχεις πριν official και ξεχάσεις να βάλεις την ρομ στο κινητό και κάνεις restart τότε το κινητό brickάρει. Οπότε είναι για αυτές τις περιπτώσεις που όπως έγραψα και παραπάνω τώρα τελευταία είναι πολλές!!!
  • Διαφήμιση