Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός ενεργοποίησης Δικαιωμάτων & Ειδοποιήσεων στην MIUI 8

  • Tips&Tricks
  • Application
  • MIUI V8

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών!!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.8.6/7 (09/08/2020 15:15)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.8.6/7 ROM για τις 22 συνολικά συσκευές...

  Έγιναν διαθέσιμες οι πρώτες Android 11 ROM για τα umi, cmi και lmi
  Θα καθυστερήσουν οι ROM για τα polaris, ursa

  Από τις 5 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν οι εβδομαδιαίες BeteDeveloper ROM για τις παρακάτω συσκευές,
  Mi8, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Pro (UD), Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Mi Max3, Mi Mix 3, Mi Mix 2S

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Ελληνικός οδηγός ενεργοποίησης Δικαιωμάτων & Ειδοποιήσεων στην MIUI 8

   :D Καλημέρα σε όλους :D


   Κατά καιρούς ακούμε από πολλά παιδιά ότι δεν λαμβάνουν ειδοποιήσεις από εφαρμογές ή ότι δεν εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος οι ειδοποιήσεις κτλ.
   Με αυτόν οδηγό θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε ποιες ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην νέα MIUI 8 ώστε να μην έχετε πλέον τα προβλήματα αυτά ή τουλάχιστον να τα μειώσουμε στο ελάχιστο.

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ
   Ο οδηγός έγινε με Redmi Note 2 οπότε ενδέχεται να υπάρχουν σε άλλες συσκευές και άλλες ρυθμίσεις που δεν τις έχει η συσκευή Redmi Note 2.   Ας αρχίσουμε να εξετάζουμε τις ρυθμίσεις και τους συνδυασμούς που έχουν

   1. Σύνδεση στο ίντερνετ
   Για να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις, μηνύματα από εφαρμογές θα πρέπει να ήμαστε συνέχεια συνδεδεμένοι στο ίντερνετ, είτε με Wi-Fi είτε με δεδομένα. Οπότε η πρώτη ρύθμιση που πρέπει να κάνουμε έχει σχέση με την σύνδεση στο ίντερνετ.

   α) Χρήση Wi-Fi ---> Ρυθμίσεις ---> Wi-Fi ---> Προχωρημένες Ρυθμίσεις ---> Ενεργό Wi-Fi και στον ύπνο ---> Επιλέγουμε το "Πάντα"
   β) Χρήση Δεδομένων ---> Ρυθμίσεις ---> Διαχείριση SIM ---> Set data plan ---> Επιτρέψτε τα δεδομένα παρασκηνίου ---> Σέρνουμε το κουμπί δεξιά να γίνει μπλε - "ΟΝ"
   Σε κάποιες εκδόσεις ROM το (β) δεν υπάρχει, αν δεν το βρίσκετε απλά πάτε στο επόμενο

   2. Εμφάνιση ειδοποιήσεων στην αρχική οθόνη
   Για να βλέπουμε τις ειδοποιήσεις στην αρχική οθόνη ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειστή θα πρέπει να ορίσουμε ότι η οθόνη πρέπει να γίνει. Διαφορετικά ναι μεν θα έρχονται ειδοποιήσεις αλλά δεν θα τις βλέπουμε καθώς η οθόνη θα είναι κλειστή:

   Ρυθμίσεις ---> Κλείδωμα οθόνης ---> Ενεργοποίηση οθόνης με κάθε νέα ειδοποίηση ---> Σέρνουμε το κουμπί δεξιά να γίνει μπλε - "ΟΝ"

   3. Πολλαπλές Ειδοποιήσεις Εφαρμογών

   Επειδή μπορεί να έχουμε πολλές εφαρμογές που εμφανίζουν ειδοποιήσεις, θα πρέπει να βλέπουμε ότι έχουμε ειδοποιήσεις και από ποιες εφαρμογές, αυτό γίνεται από την γραμμή κατάστασης της συσκευής μας. Επίσης για να βλέπουμε τις ειδοποιήσεις στην γραμμή κατάστασης θα πρέπει να ανοίγει η οθόνη μας.

   α) Ρυθμίσεις ---> Γραμμή κατάστασης ---> Προβολή εικονιδίων ειδοποίησης --> Σέρνουμε το κουμπί δεξιά να γίνει μπλε - "ΟΝ"
   Ρυθμίσεις
   β) Ρυθμίσεις ---> Γραμμή κατάστασης ---> Ενεργοπ. οθόνης κλειδώματος --> Σέρνουμε το κουμπί δεξιά να γίνει μπλε - "ΟΝ"


   4. Μπαταρία

   Η μπαταρία έχεις τις δικές τις ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό όμως έρχεται σε "σύγκρουση" με τις ειδοποιήσεις οι οποίες καταναλώνουν ενέργεια για να ανοίξουν την οθόνη κτλ. Οπότε και εδώ πρέπει να επέμβουμε.

   Ρυθμίσεις ---> Μπαταρία ---> Διαχ. χρήσης μπαταρίας εφαρμογών ---> Επιλέγουμε το "Ανενεργή"

   Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε και το "Ενισχυμένη" αλλά μετά θα πρέπει να ορίσουμε για κάθε εφαρμογή που θέλουμε να δείχνει ειδοποιήσεις διαφορετικές ρυθμίσεις από το "Επιλέξτε εφαρμογές", προσωπικά δεν το συνιστώ.


   5. Εφαρμογές

   Όλα ωραία και όλα καλά...αλλά ποιες εφαρμογές θα εμφανίζουν ειδοποιήσεις και που θα μου πείτε τώρα. Έχετε δίκιο...τώρα πρέπει να πούμε στην συσκευή μας ποιες εφαρμογές θα εμφανίζουν ειδοποιήσεις.

   Ρυθμίσεις ---> Εφαρμογές ---> Επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε (ας πούμε το viber) ---> Προβολή ειδοποιήσεων ---> Προσωπικά τα έχω όλα μπλε "ON"

   Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ότι πιστεύετε ότι χρειάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες σας.


   6. Ασφάλεια

   Τελειώσαμε !!!! Όχι φυσικά...υπάρχουν οι ρυθμίσεις ασφαλείας...που προστατεύουν την συσκευή μας ή τις εφαρμογές μας. Θέλει και εδώ παρέμβαση για τις εφαρμογές που θέλουμε να εμφανίζουν ειδοποιήσεις.

   α) Ασφάλεια ---> Δικαιώματα ---> Αυτόματη έναρξη ---> Επιλέγουμε τις εφαρμογές που θέλουμε να δείχνουν ειδοποιήσεις ώστε να ξεκινούν αυτόματα.

   β) Ασφάλεια ---> Δικαιώματα ---> Δικαιώματα ---> Προβολή αναδυόμενου παραθύρου ---> Τικ να γίνει πράσινο.
   Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η επιλογή "Προβολή αναδυόμενου παραθύρου" μπορεί να μην υπάρχει σε όλες τις εφαρμογές.   7. Ασφάλεια (μπαταρίας)

   Υπάρχει και ασφάλεια μπαταρίας ? Φυσικά...έτσι θα την γλιτώνατε :D

   Είναι μερικές νέες ρυθμίσεις πιστεύω στην MIUI 8 που επίσης θέλουν αλλαγές.

   α) Ασφάλεια ---> Μπαταρία ---> Εξοικονόμηση μπαταρίας ---> Σέρνουμε αριστερά να γίνει γκρι - "OFF"...ρίξτε και μια ματιά στο κείμενο που έχει από κάτω...είναι ενδιαφέρον ;)
   β) Ασφάλεια ---> Μπαταρία ---> Εξοικ. μπαταρίας εφαρμογών ---> Επιλέγουμε σε όλες τις εφαρμογές που θέλουμε να εμφανίζουν ειδοποιήσεις ---> ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ---> Χωρίς Περιορισμούς
   γ) Ασφάλεια ---> Μπαταρία ---> Εξοικ. μπαταρίας εφαρμογών ---> Επιλέγουμε σε όλες τις εφαρμογές που θέλουμε να εμφανίζουν ειδοποιήσεις ---> ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ---> Ενεργοποίηση

   Ειδικά το (γ) χρειάζεται για εφαρμογές gps και fit ή γενικά εφαρμογές που θέλουν πρόσβαση στην θέση μας

   δ) Υπάρχει και (δ) :o :o και όμως υπάρχει και αυτό και μάλιστα με δύο υπό-επιλογές... :D
   δα) Ασφάλεια ---> Μπαταρία ---> ΤΙΚ πάνω δεξιά στο γρανάζι ---> Απενεργοποίηση δεδομένων κινητής όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη ---> Ποτέ
   δβ) Ασφάλεια ---> Μπαταρία ---> ΤΙΚ πάνω δεξιά στο γρανάζι ---> Καθαρισμός cache όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη ---> Ποτέ


   Ουφ...ουφ....ουφ...ακόμα να τελειώσουμε :S ?( :S ?(


   8. Κλείδωμα εφαρμογών

   Άντε και τελειώσαμε :P ....μας έμεινε το κλείδωμα εφαρμογών ώστε να μην κλείνουν όταν κάνουμε καθαρισμό της cache χειροκίνητα αυτή την φορά...

   Ανοίγουμε τις εφαρμογές που θέλουμε να μην κλείνουν και να δείχνουν ειδοποιήσεις (και όχι μόνο φυσικά) ---> Αρχική οθόνη ---> ΤΙΚ κάτω αριστερά στις τρεις γραμμές (Ξ) ---> σέρνουμε το εικονίδιο της εφαρμογής προς τα κάτω ---> ΤΙΚ στο λουκέτο   :thumbsup: ΝΑΙ...ΝΑΙ...ΝΑΙ... :thumbsup: ...επιτέλους τελειώσαμε... :thumbsup: ...
   :thumbsup: κατά 99% ήμαστε έτοιμοι πλέον να λαμβάνουμε όλες τις ειδοποιήσεις από όλες τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν :thumbsup:


   :D Ευχαριστώ για την υπομονή σας...καλή επιτυχία :D


   Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για την εφαρμογή facebook   1. Ρυθμίσεις λογαριασμού facebook - Εφαρμογές - Πλατφόρμα - Απενεργοποίηση εφαρμογών, πρόσθετων και ιστότοπων.
   2. Στις ιδιότητες της εφαρμογής facebook επιλέγουμε 'Καθαρισμό δεδομένων' και διαγράφονται τα στοιχεία σύνδεσης μας.
   3. Κλείνουμε τελείως την εφαρμογή, να μην τρέχει ούτε στο background.
   4. Ανοίγουμε την εφαρμογή και δίνουμε ξανά τα στοιχεία μας για να συνδεθούμε εκ νέου.
   5. Ενεργοποιούμε ξανά αυτό που απενεργοποίησε στο 1ο βήμα.
   6. Ρυθμίζουμε τις ειδοποιήσεις μας.


   Έγινε ενημέρωση με φωτογραφίες σε spoiler για κάθε ρύθμιση που αναφέρθηκε.

   Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην NasDriver: Έγινε ενημέρωση με φωτογραφίες σε spoiler για κάθε ρύθμιση ().

  • Διαφήμιση
  • Υπέροχος οδηγός :thumbsup:
   Alea Jacta Est
   Redmi Note 5/pro 4/64
   Miui 12

   20.6.18

   by xiaomi-hellas.gr
  • Εξαιρετικός οδηγός που λύνει πολλά προβλήματα ... :thumbsup:
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Διαφήμιση
  • Τι ? Δεν εγραψε τον οδηγο ο lallasgr ? Ειναι δυνατον ? Οχι, Οχι δεν τον θελουμε. Να αποσυρθει και να ξαναγραφει απο αυτον. Αισχος, Ντροπη !!!!!! :P

   Μπραβο παιδια, ειστε καταπληκτικοι. Μονο και μονο που αφιερωνεται το χρονο σας για να γραφετε οδηγους για τους αλλους, ....... Τι να πω. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!!!!!!!!!! :thumbsup:
   Κώστας
   Xiaomi Redmi Note 7 Blue 4/64GB (MIUI 11.0.3 Global Stable), Xiaomi mi Max 3 Black 4/64GB (MIUI V11.0.6.0.PEDMIXM)
   iPhone XS Max Black 256GB iOS 13.3.3, Amazfit GTS
   Think different, think macuse.net :saint:
  • Μπράβο απλός και κατανοητός οδηγός θα βοηθήσει πολλά παιδιά που έκαναν παράπονα για τις ειδοποιήσεις!!

   Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Διαφήμιση
  • @NasDriver ευχαριστούμε, αλλά γιατί οι κινέζοι μας κάνουν τη ζωή δύσκολη; Δεν θα μπορούσε να γίνεται από μία οθόνη πχ ειδοποιήσεις, να επιλέγουμε εφαρμογές και τις απαραίτητες ρυθμίσεις κάθε εφαρμογής πχ αυτόματη εκκίνηση, να μην κλείνει ποτέ , να μην μετέχει σε σενάρια εξοικονόμησης μπαταρίας κλπ;

   Redmi Note 2 Rom 7.5.1.0
  • Πολύ καλός οδηγός και ευχαριστούμε πολύ!Να ρωτήσω και κάτι.Στα δικαιώματα SMS,MMS εχω σε ολα δικαιώματα Xiaomi assisant.Να τα απενεργοποιήσω?
  • Διαφήμιση
  • @chrdes, πραγματικά δεν ξέρω με ποια λογική έχουν τόσες πολλές ρυθμίσεις σε τόσα πολλά σημεία. Στην MIUI 7 είχα βρει 6-7 αντίστοιχες ρυθμίσεις.

   @Panos61, σε ποιο σημείο ? Στο δικό μου δεν βρήκα κάτι ανάλογο, μία φώτο ?
  • κατατοπιστικότατος και πλήρης οδηγός , να είσαι καλά @NasDriver για την υπομονή σου !!!!!!!!!!!!
   Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!