Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom/Unbrick Xiaomi Mi Max PRO 64GB

  • Οδηγός
  • Mi-MAX PRO

  >> Ενημέρωση VIP μελών <<

  Παραδόθηκαν 34 νέες XTRV-8.10.18 & ARΩMA ROM στους VIP με mail, και σε λίγο θα είναι διαθέσιμες σε όλους σας.

  Αυτή αλλάζει το Source σε China/xiaomi.eu Source για τις παρακάτω συσκευές.
  RedMi Note 5/PRO (Whyred) - Mi Note 2 (Scorpio) - Mi 8 (Dipper) - Mi 6 (Sagit) - Mi Mix (Lithium) - Mi Mix 2S (Polaris) - RedMi S2 (Ysl) - RedMi 5 Plus (Vince)

  Βγήκε η πρώτη ROM για το PocoPhone F1 (Beryllium), και μέχρι αύριο θα βγουν οι πρώτες ROM,για τα Mi 8 Pro / Mi 8 Lite & Mi Pad 4.
  Δεν έχουμε ακόμη Source China/Xiaomi.eu για Mi-5 (Gemini) & Mi Mix 2 (Chiron).
  Οι ROM για τα Mi-5S (Capricorn) και Mi-5S Plus (Natrium) θα αλλάξουν σε China/Xiaomi.eu,με Android 8 όταν βγάλει ο Xiaomi.eu τις ROM.

  Θα πρέπει να πάρετε ένα πλήρες backup από το TWRP Recovery, και να κάνετε Factory Reset πριν από το Flash της ROM.
  Ίσως γίνει διπλό Boot και καθυστερήσει να μπει στην MIUI την πρώτη φορά.
  Μην διακόψετε την διαδιακασία.....

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom/Unbrick Xiaomi Mi Max PRO 64GB
   Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

   Σε αυτόν εδώ τον οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να flashάρουμε Official Rom στο Xiaomi Mi Max με κλειδωμένο Bootloader. Για αυτό θα χρειαστεί να βάλουμε το κινητό σε edl mode και να φλασάρουμε μέσω του MiFlash.


   Προς το παρόν ήθελα να ενημερώσω ότι έχει ήδη δοκιμαστεί ο οδηγός σε Xiaomi Mi Max 64GB και δούλεψε τέλεια. Πιστεύω ότι θα δουλεύει σε όλα τα Mi Max αλλά εδώ θα χρειαστώ την βοήθειά σας για επιβεβαίωση.

   Πρώτα από όλα (χωρίς πλάκα τώρα) κάθισε και διάβασε 3-4 φορές τον οδηγό να τον εμπεδώσεις και μετά ξεκίνα ένα ένα τα βήματα ευλαβικά και με τεράστια προσοχή. Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω δεν είναι αστεία και μπορεί με ένα λάθος που θα κάνεις να brickάρει η συσκευή και να τραβάς τα μαλλιά σου.


   Ξεκινάμε λοιπόν:


   1) Τσέκαρε ότι στον υπολογιστή σου είναι εγκατεστημένα Windows x64 (δεν έχει σημασία αν είναι 7,8,10 αρκεί να είναι x64)
   Για να το τσεκάρεις αυτό πρέπει να πας στο System και να δεις ότι γράφει αυτό που φαίνεται και στην φωτογραφία:   Αν όντως έχεις x64 λειτουργικό τότε μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω. Αν όχι απλά βρες έναν υπολογιστή που έχει.

   2) Βεβαιώσου ότι έχεις πάρει backup της συσκευής γιατί θα χαθούν τα πάντα κατά τη διάρκεια του φλασαρίσματος. Επίσης βεβαιώσου ότι η μπαταρία στο κινητό είναι αρκετά φορτισμένη 75% και πάνω για να ξεκινήσεις τη διαδικασία.

   3) Τώρα ένα πολύ σημαντικό βήμα. Πρέπει να απενεργοποιήσεις τους Driver Signature Enforcement in Windows 7/8/10 64-Bit. Αυτό μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στο παρακάτω θέμα.


   Απενεργοποίηση του ελέγχου της

   4) Τώρα αφού είσαι κομπλέ με τα παραπάνω πάμε να εγκαταστήσουμε τα προγράμματα που θα χρειαστούμε καθώς και τους Drivers (πολύ σημαντικό βήμα αυτό)

   Κατέβασε λοιπόν το Mi PC Suite από
   εδώ και εγκατέστησέ το τρέχοντας το ως διαχειριστής (run as administrator)

   Τώρα κατέβασε το MiPhone (MI Flash Tool v20151028) από
   εδώ και εγκατέστησέ το τρέχοντας το ως διαχειριστής (run as administrator)

   Οι τελευταίοι Drivers που πρέπει να κατεβάσεις είναι οι adb universal drivers από
   εδώ για να αναγνωρίζεται σίγουρα το κινητό και το τρέχεις ως διαχειριστής (run as administrator)

   Τώρα κατέβασε τη ρομ που θες να περάσεις. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο Κινέζικες διαθέσιμες ρομ και είναι η China Stable και China Developer:   α) China Stable (V7.5.4.0) : Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και ίσως να μην μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)


   β) China Developer (V6.7.7) : Download Here
   (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader) (Αν σκοπεύεις να ξεκλειδώσει και να περάσεις την Ελληνική ρομ, που τα σπάει κιόλας, πας για αυτή τη ρομ)


   Όταν με το καλό γίνουν διαθέσιμες και άλλες fastboot rom μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία rom που κυκλοφορεί από αυτό εδώ το λινκ.

   Αφού κατέβει η ρομ που επέλεξες κάνε την extract με τη χρήση του winrar στο C:\


   Αφού τελειώσει το extract πήγαινε και μετονόμασε τον φάκελο σε Kenzo ή όπως αλλιώς θες να ονομάσεις τον φάκελο (π.χ. helium)   Για να σιγουρευτείς ότι είναι σωστά ο φάκελος σεταρισμένος θα πρέπει να μοιάζει πάνω κάτω σαν την εικόνα στο παρακάτω spoiler:
   5) Σύνδεσε το κινητό τώρα στον υπολογιστή και πήγαινε να ενεργοποιήσεις το USB Debugging. Πως το κάνεις αυτό? Απλά ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:


   α) Go to Settings -- About Phone --> Touch 7 times on "MIUI version" to Enable Developer Options.

   β) Now go to Settings - Additional Settings - Developer Options --> USB debugging. Enable USB Debugging and
   Connect to PC.

   Αν στην οθόνη του κινητού σου πετάξει ένα μήνυμα για να δώσεις δικαιώματα τότε τίκαρε το κουτάκι που γράφει Always allow from this computer (κάτι τέτοιο) και μετά το οκ (Τσέκαρε το παρακάτω spoiler) Σε οποιαδήποτε φάση και να δεις αυτό το μήνυμα τικάρεις το κουτάκι και πατάς ΟΚ.
   6) Τώρα κατεβάζεις το adb.zip και το κάνεις extract στον φάκελο C:\adb

   Οπότε πηγαίνοντας στον σκληρό δίσκο C:\ θα πρέπει να βλέπεις εκεί μέσα έναν φάκελο adb

   7) Έχοντας τώρα συνδεδεμένο το κινητό στον υπολογιστή πας και τρέχεις ως διαχειριστής ένα cmd παράθυρο. Πως το ανοίγεις αυτό:

   Κάνεις ένα κλικ στο start (κάτω αριστερά στα windows) και ξεκινάς να πληκτρολογείς CMD. Αφού εμφανιστεί το cmd κάνει δεξί κλικ επάνω του και επιλέγεις Run as administrator (τρέξτο ως διαχειριστής)


   8 )Αφού ανοίξει το CMD γράφεις τις παρακάτω εντολές:

   α) "cd C:\adb" (χωρίς τα ") και πατάς enter

   β) "adb devices"
   και πατάς enter (και τσεκάρεις ότι εμφανίζει μια εικόνα σαν την από κάτω)(δες εκεί που γράφει List of devices attached)   Σε περίπτωση που γράφει στη θέση του "device" "unauthorized" τότε τσέκαρε στην οθόνη του κινητού σου αν έχει πετάξει ένα μήνυμα για να δώσεις δικαιώματα όπως φαίνεται στην φωτογραφία στο από κάτω spoiler και αν ναι τότε τίκαρε το κουτάκι και πάτα οκ. Μετά ξαναπάτα την παραπάνω εντολή για να τσεκάρεις ότι πλέον το δείχνει ως device. (Η εντολή είναι η:
   "adb devices"
   )


   γ) "adb reboot edl" και πατάς enter και θα δεις το κινητό να κάνει restart και να γίνεται μαύρη η οθόνη και να αναβοσβήνει το φωτάκι
   κόκκινο

   9) Πήγαινε τώρα στο device manager και έλεγξε ότι έχει φορτώσει σωστά το κινητό σου όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:


   Σε περίπτωση που δεν βλέπουμε την παρακάνω εικόνα ακριβώς όπως είναι αλλά βλέπουμε στη θέση του 9008 να γράφει QHSUSB_BULK τότε ακολουθούμε τα βήματα στο παρακάτω spoiler για να εγκαταστήσουμε σωστά τους Drivers:


   10) Αφού όλα έχουν πάει καλά μέχρι εδώ είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το πέρασμα της official rom.
   Οπότε τρέχεις το MiFlash ως διαχειριστής.


   Αφού ανοίξει το MiFlash πατάς το κουμπί refresh και βλέπεις ότι φορτώνει το κινητό και το βλέπει σε κάποια COM Port
   Τώρα πατάς επάνω στο Browse και πας και επιλέγεις το φάκελο kenzo που δημιουργήσαμε νωρίτερα στο C:\


   Μη δίνεις σημασία στο όνομα του φακέλου που φαίνεται στη εικόνα. Εσύ διάλεξε το kenzo που έχεις στο C:\


   Αφού έχει φορτωθεί πλέον ο φάκελος και φαίνεται και η συσκευή σου στο Mi Flash κάτω από το Device τίκαρε το Flash all όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:


   Και τώρα κρατάς το ιερό κομποσκοίνι στο χέρι που έχεις πάρει από το μοναστήρι που είχες πάει πέρσι, ξεκινάς και το πάτερ ημών από μέσα σου και πατάς το άτιμο Flash πάνω δεξιά στο πρόγραμμα!   Αν όλα έχουν σεταριστεί σωστά τότε μετά από 130-500sec (δευτερόλεπτα) θα πρέπει να δεις ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:


   Αφού δεις την παραπάνω εικόνα τότε και μόνο τότε αποσυνδέεις το κινητό από τον υπολογιστή και κάνεις restart στο κινητό κρατώντας το power button μέχρι να δεις Mi Logo και το αφήνεις. Μετά από λίγο θα εμφανιστεί το android κάτω από το Mi Logo και θα ξες ότι όλα έχουν πάει κατ ευχήν (έπιασε το κόλπο με το πάτερ ημών) .

   Τώρα αράζεις πίσω παίρνεις μια μεγάλη ρουφιξιά από τον φραπέ που έχεις δίπλα σου ή από το ουίσκι αν είναι βράδυ και περιμένεις κάνα 5λεπτο να φορτώσει το λειτουργικό. Και κάπου εδώ ξεκινάει το σετάρισμα. Για αυτό όμως ψάξε άλλον οδηγό αν κολλήσεις κάπου. Κάπου εδώ τελειώσαμε εμείς.


   Στην περίπτωση που κατά την διάρκεια του Flash βγει το παρακάτω μήνυμα:

   "Reached the end of the file.(0x80070026: Receiving hello packet)"

   τότε κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή και μάλλον θα λυθεί το πρόβλημα

   Για τα κινητά που δεν μπορούν να μπουν σε edl mode με την εντολή adb reboot edl ή που είναι Bricked τότε κάνουμε τα παρακάτω βήματα:


   α) Αποσυνδέουμε το κινητό από τον υπολογιστή και το κλείνουμε (Power off) αν δεν είναι bricked


   β) Κρατάμε πατημένα ταυτόχρονα τα πλήκτρα Volume + και - και κρατώντας τα πατημένα συνδέουμε το κινητό στο usb καλώδιο που είναι ήδη συνδεδεμένο στον υπολογιστή σε USB 2


   γ) Τώρα θα πρέπει το κινητό να φορτώσει στο Device Manager σωστά και να το βλέπετε ως 9008 σε κάποια COM Port.

   δ) Συνεχίζουμε τώρα στη διαδικασία του flash όπως δείχνω παραπάνω στον οδηγό.


   Καλή τύχη σε όλους και να ξέρετε:
   Τα Xiaomi είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν!!!!

   Διαφήμιση
  • Ενα like ειναι μηδεν μπροστα στην δουλεια που ριχνεις εδω μεσα φιλε μου για να ειμαστε εμεις καλυμμενοι σε ολα.
   Μπραβο σου, αξιζεις πολλα :thumbup: :thumbup: :thumbup:
  • Εισαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ένας μικρός Θεούλης ! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
   Δεν υπάρχεις λεμε :thumbsup:
   Κώστας
   Xiaomi mi Max 3 Black 4/64GB Εν αναμονη (MIUI 10 Global Stable)
   iPhone 6S Silver 64GB iOS 12.1
   Think different, think macuse.net :saint:
  • Μία εικόνα = χίλιες λέξεις... :thumbsup:

   Ειδική μνεία για την δράση του/ης

   Ειδική μνεία στον/ην Χρήστης για την δράση του   Το ευχαριστούμε είναι λίγο στην περίπτωση του @lallasgr :!:
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
   Διαφήμιση
  • Τα κανω ολα αλλα στην τριτη εντολη "adb rebbot edl" το κινητο κανει rebbot και ξανανοιγει γιατι?
   Διαφήμιση
  • Δες στο τέλος του οδηγού για το πώς θα μπεις σε edl με τη χρήση κουμπιών

   Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Παιδια βοηθεια η διαδικασια σταματησε κατα τη διαρκεια του Flash κατι ελεγε buffer 256K .τωρα ειναι στο logo MI και δεν κανει τιποτα SOS!!!
  • Είσαι σε windows x64 ε? Κάνε το κόλπο με τα κουμπιά που γράφω στο τέλος του οδηγού και ξαναφλασαρε. Κατέβασε την άλλη τόμ από αυτή που φλασαρες τώρα για να δοκιμάσεις

   Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Διαφήμιση
  • Το κολπο με τα κουμπια επιασε.Χιλια ευχαριστω οτι και να πω ειναι λιγο καλο σου βραδυ και παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
  • Καλησπέρα και απο μενα και μπράβο για τον οδηγό . ερώτηση .εκανα σε mi max 3/64 εγκατάσταση της προσφατης developer με twrp αλλα ενω ολα πηγαιναν καλα στο τελος εκλεισε και απο τοτε δεν ακουει. ακολουθω αυτο τον οδηγο ή πρεπει να κανω κατι αλλο?