Διαφήμιση

Ανακοίνωση Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)

  • Οδηγός
  • Xiaomi

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.5.228 (25/05/2020 16:45)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.5.22 ROM για τις 28 συνολικά συσκευές...

  - Για να βελτιωθούν οι επιδόσεις στα Mi 10, Mi 10 10Pro και Redmi K30 Pro και να γίνει η αναβάθμισή του με νεώτερους driver της Qualcomm, οι διανομές των ROM για τις παραπάνω συσκευές, από σήμερα αναστέλλονται για τρεις εβδομάδες περίπου. Οι Stable εκδόσεις των συσκευών δεν επηρεάζονται.

  - Επειδή τα Redmi Note8 και Xiaomi CC9e αναβαθμίζονται σε Android 10, οι ROM για αυτές τις συσκευές αναβάλλονται για αυτή την εβδομάδα.

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)
   Προσοχή !!!

   Η εφαρμογή mi pc suite έχει σταματήσει να αναβαθμίζεται

   και δεν είναι συμβατή με πολλές νέες συσκευές.   Καλησπέρα σε όλη την παρέα

   Σε αυτόν εδώ τον οδηγό θα δούμε τον ευκολότερο τρόπο και ακίνδυνο να περνάμε στο κινητό μας official rom ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader. Ακόμα και αν φοράει Unofficial ή custom rom έχει αναφερθεί ότι δουλεύει χωρίς προβλήματα. Τέλος λοιπόν το edl mode και το άγχος για το αν έχουμε κάνει όλα τα βήματα σωστά ή όχι ενός σχετικά πολύπλοκου οδηγού όπως έχουμε δει μέχρι τώρα. Ακολουθώντας μερικά εύκολα και απλά βήματα πλέον θα μπορούμε να περάσουμε στα κινητά μας μια official rom είτε stable είτε developer και να χαρούμε τα κινητά μας ακριβώς όπως πρέπει!


   Ξεκινάμε:


   1) Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε έιναι να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση του Mi PC Suite που είναι διαθέσιμη και να την εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή/λάπτοπ που διαθέτουμε


   Θα σας παρότρυνα πρώτα να διαβάσετε μία φορά όλο τον οδηγό και μετά να δείτε ποια ακριβώς έκδοση Mi PC Suite θα κατεβάσετε. Σε κάποιες περιπτώσεις δουλεύει σωστά το Αγγλικό Mi PC Suite και σε κάποιες δουλεύει σωστά μόνο το Κινέζικο. Όπως και να χει αν δεν σας δουλέψει το ένα τότε προχωράτε με την εγκατάσταση του άλλου και δοκιμή! :)   Mi PC Suite English τελευταία έκδοση ή Mi PC Suite China τελευταία έκδοση


   2) Αφού εγκαταστήσουμε το Mi PC Suite συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή σε μια USB 2 (Δουλεύει μόνο με USB 2 και όχι USB 3) θύρα και πάμε στο κινητό και ενεργοποιούμε το USB Debugging από τα developer options. Πως το κάνουμε αυτό? Απλά ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:


   α) Go to Settings -- About Phone --> Touch 7 times on "MIUI version" to Enable Developer Options.
   β) Now go to Settings - Additional Settings - Developer Options --> USB debugging. Enable USB Debugging and
   Connect to PC.


   Πρέπει να τσεκάρουμε αμέσως στην οθόνη του κινητού μας που θα μας πετάξει ένα μήνυμα για να δώσουμε δικαιώματα και πρέπει να τικάρουμε το κουτάκι που γράφει Always allow from this computer (κάτι τέτοιο) και μετά το οκ (Τσέκαρε το παρακάτω spoiler) Σε οποιαδήποτε φάση και να δούμε αυτό το μήνυμα τικάρουμε το κουτάκι και πατάμε ΟΚ.
   3) Αφού ενεργοποιήσουμε σωστά και το USB Debugging αποσυνδέουμε το κινητό από τον υπολογιστή και πάμε να βάλουμε το κινητό σε recovery mode για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Για να το πετύχουμε αυτό ακολουθούμε τα βήματα που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα:

   Βρίσκουμε τον φάκελο Tools, μπαίνουμε μέσα και πατάμε την εφαρμογή Updater για να ανοίξει. Αφού ανοίξει πατάμε πάνω δεξιά τις τρεις τελίτσες και τέλος επιλέγουμε το Reboot to Recovery mode


   4) Το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση και θα μπει σε Recovery Mode   5) Τρέχουμε (ανοίγουμε) τώρα στον υπολογιστή το Mi PC Suite που εγκαταστήσαμε νωρίτερα

   6) Συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή με το καλώδιο USB και περιμένουμε να εγκατασταθούν σωστά οι Drivers και να αναγνωριστεί σωστά το κινητό στο Device Manager


   Στην περίπτωση που βγάζει έρρορ και σας αναγνωρίζει το κινητό με ένα κίτρινο θαυμαστικό κάνετε τα παρακάτω:

   Display Spoiler
   Πηγαίνουμε στο Device Manager και τσεκάρουμε πως έχει αναγνωριστεί το κινητό. Αν το βλέπει ως adb με ένα θαυμαστικό επάνω τότε κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και επιλέγουμε Update Driver. Περιμένουμε λίγο μέχρι να αναγνωριστεί σωστά και να αλλάξει το adb σε Android Composite ADB Interface και πατάμε πάλι retry για να εμφανιστεί το Update   Από αυτό το βήμα και παρακάτω έχουμε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για το πως θα προχωρήσουμε


   Πριν προχωρήσουμε όμως θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το adb δεν τρέχει στις διεργασίες των Windows. Πάμε λοιόν το Windows Task Manager πατώντας ταυτόχρονα Ctrl+Shift+ESC. Αφού μας ανοίξει Windows Task Manager πάμε στην καρτέλα Processes και βρίσκουμε το adb.exe και κάνουμε δεξί κλικ επάνω του και επιλέγουμε End Proccess. Μετά από αυτό προχωράμε άφοβα με τα παρακάτω βήματα!   1η Περίπτωση:

   Στην πρώτη λοιπόν περίπτωση το Mi PC Suite θα αναγνωρίσει μόνο του το κινητό και στην οθόνη του υπολογιστή μας θα εμφανιστεί μήνυμα για Update όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.   Αν λοιπόν δούμε την παραπάνω εικόνα πατάμε επάνω στο Update για να εγκαταστήσουμε την τελευταία official China Stable Rom όπως ακριβώς φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

   Αφού λοιπόν πατήσουμε το Update καθόμαστε πίσω και αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανοίξει το κινητό μας στην Official rom που επιλέξαμε και να το χαρούμε χωρίς προβλήματα. Η διαδικασία μπορεί να πάρει από μισή ώρα μέχρι και 2ώρες ανάλογα την ταχύτητα download που έχουμε. Μερικές φορές μπορεί να κολλήσει το download και να νομίζουμε ότι σταμάτησε. Δεν έχει σταματήσει. Μπορεί απλά να έχουν κάποιο πρόβλημα οι Server της Xiaomi. Αφήνουμε την διαδικασία να τελειώσει πλήρως και δεν τη διακόπτουμε για κανένα λόγο. Ειδικά αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία του install! :D
   2η Περίπτωση:

   Στην δεύτερη περίπτωση ερχόμαστε όταν έχει αποτύχει η 1η Περίπτωση. Εδώ λοιπόν θα κάνουμε εμείς κάποια βήματα παραπάνω χρησιμοποιώντας το Αγγλικό Mi PC Suite.


   Κατεβάζουμε την τελευταία official recovery rom που θέλουμε να περάσουμε στο κινητό μας (Μεγάλη προσοχή να κατεβάσουμε την σωστή ρομ για το κινητό μας)


   Download From Here


   Έπειτα πάμε στην πάνω δεξιά γωνία που γράφει update. Πατάμε στην "γωνία" για να ανοίξουμε το "κρυφό" μενού όπως βλέπουμε και στην παρακάνω φωτογραφία.
   Εκεί μέσα θα δούμε τις επιλογές : flash & R.flash

   Κρατώντας τώρα στο πληκτρολόγιο το κουμπί "Shift" κάνουμε κλικ με το ποντίκι επάνω στο R.flash

   Αυτόματα θα μας ανοίξει ένα παράθυρο περιήγησης των Windows και εμείς εκεί θα πρέπει να πάμε και να επιλέξουμε τη recovery rom που κατεβάσαμε νωρίτερα.


   Με το που επιλέξουμε την ρομ και την ανοίξουμε θα ξεκινήσει το Mi PC Suite να κάνει έλεγχο για Update.
   Θα αναγνωρίσει την ρομ και θα μας πετάξει μήνυμα για να κάνουμε Update


   Εμείς θα πατήσουμε επάνω στο Update και θα ξεκινήσει να την περνάει στο κινητό.

   Αφού λοιπόν πατήσουμε το Update καθόμαστε πίσω και αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανοίξει το κινητό μας στην Official rom που επιλέξαμε και να το χαρούμε χωρίς προβλήματα. Η διαδικασία μπορεί να πάρει από μισή ώρα μέχρι και 2ώρες ανάλογα την ταχύτητα download που έχουμε. Μερικές φορές μπορεί να κολλήσει το download και να νομίζουμε ότι σταμάτησε. Δεν έχει σταματήσει. Μπορεί απλά να έχουν κάποιο πρόβλημα οι Server της Xiaomi. Αφήνουμε την διαδικασία να τελειώσει πλήρως και δεν τη διακόπτουμε για κανένα λόγο. Ειδικά αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία του install!   3η Περίπτωση:


   Η τρίτη και τελευταία περίπτωση είναι για όταν έχουν αποτύχει και οι δύο προηγούμενες περιπτώσεις. Mέχρι τώρα έχει αναφερθεί ότι δουλεύει πάντα.


   Είναι η λύση με το κινέζικο Mi PC Suite (την λύση "Πολυβόλο" όπως έχει την αποκαλεί και ο αγαπητός @demakhs)


   Εδώ λοιπόν θα πρέπει να έχουμε κατεβάσει το Κινέζικο Mi PC Suite. Αν δεν το έχουμε κάνει δεν πειράζει το κάνουμε τώρα.
   Mi PC Suite China τελευταία έκδοση

   Αφού τελειώσει η εγκατάσταση τρέχουμε το Κινέζικο Mi PC Suite (θα το καταλάβουμε πολύ απλά με το να δούμε τα πάντα να είναι στα κινέζικα) και προχωράμε με τα παρακάτω βήματα.


   Συνδέουμε το κινητό με τον υπολογιστή και το Mi PC Suite το αναγνωρίζει μόνο του και εμείς πατάμε στο εικονίδιο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.   To Mi PC Suite ξεκινάει και κάνει αναζήτηση και μόλις βρει τη ρομ εμφανίζονται 3 κουμπάκια. Εμείς πατάμε το πάνω πάνω και αρχίζει το download και την εγκατάσταση της Official Stable China Rom.

   @demakhs μου το χει πει 25 φορές!!!!! Τον ευχαριστώ βαθύτατα για την βοήθειά του!!! :P )


   Σε περίπτωση που το Mi PC Suite δεν ανταποκριθεί και δεν μας πετάξει μήνυμα για Update τότε κάνουμε τα παρακάτω:

   Κρατώντας πατημένο το κουμπί Shift στον υπολογιστή μας πατάμε επάνω στο εικονίδιο που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:

   Επιλέγουμε την recovery rom που έχουμε κατεβάσει και προχωράμε με επιβεβαίωση του Update

   Αφού λοιπόν ξεκινήσει το Update καθόμαστε πίσω και αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανοίξει το κινητό μας στην Official rom που επιλέξαμε και να το χαρούμε χωρίς προβλήματα. Η διαδικασία μπορεί να πάρει από μισή ώρα μέχρι και 2ώρες ανάλογα την ταχύτητα download που έχουμε. Μερικές φορές μπορεί να κολλήσει το download και να νομίζουμε ότι σταμάτησε. Δεν έχει σταματήσει. Μπορεί απλά να έχουν κάποιο πρόβλημα οι Server της Xiaomi. Αφήνουμε την διαδικασία να τελειώσει πλήρως και δεν τη διακόπτουμε για κανένα λόγο. Ειδικά αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία του install!


   Βίντεο χρήσης του κινέζικου Mi PC Suite
   Καλά φλασαρίσματα και καλή επιτυχία σε όλους
  • Διαφήμιση
  • Δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα προσωπικά αλλά από τις πληροφορίες που έχω πρέπει να είναι σωστός. Αναμένω τα σχόλια όσων την έχουν δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο για να τον βελτιώσω/τελειοποιήσω αν δεν είναι τέλειος! :)

   Θα δοκιμαστεί και προσωπικά στο επόμενο 10ημερο οπότε ότι λαθάκι μπορεί να υπάρχει θα διορθωθεί!! :D
  • Φαίνεται πολυ εύκολο... Να φανταστώ θελει κ σε αυτον τον οδηγο 64bit υπολογιστή και να το βαλουμε σε Testmode?
   Εαν δεν πετυχει υπάρχει θεμα να brickαρι το κινητό;;;;
   Ευχαριστώ
  • Διαφήμιση
  • Δεν πρέπει να παίζουν ρόλο τα windows. Αν ξεκινήσει το flash δεν έχει λόγο να brickarei εκτός αν το σταματήσεις εσύ! :D
  • Της ρομ της κατεβάζει το πρόγραμμα εκείνη την ώρα?
   Η της έχουμε κατεβάσει εμείς νωρίτερα?
  • Διαφήμιση
  • Κατεβάζω το Mi PC suite, ενεργοποιώ το usb debug, κάνω restart...και δεν ανάβει...
   Εκανα τα βήματα 1α και 1β μόνο

   Ολα αυτά σε καινούριο Mi Pad 2


   Edit: Διορθώθηκε:
   Xiaomi Mi Pad 2 Affected by Black Screen Issue, Does Not Switch On
  • Διαφήμιση
  • Παντος οταν συνδεσα το κινητο κ εγραφε εγκατασταση των drivers στο τελος εγραψε οτι δεν εγκατασταθηκαν σωστα.
   Μηπως φταιει αυτο??
  • Θα πρέπει να έχεις σωστά εγκατεστημένους Drivers και την συσκευή σου γυρισμένη σε Fastboot Mode για να την δει σωστά η εφαρμογή Ξεκλειδώματος.
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)