Διαφήμιση

Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER]

 • Οδηγός
 • Xiaomi

>> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών!!! <<

Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12 ROM (21.1.20) για 21 συσκευές

Έγινε γενικό FIX στον Updater για όλες τις συσκευές, από την επόμενη έκδοση θα μπορείτε να κατεβάζετε κανονικά τα ΟΤΑ μέσα από την εφαρμογή.

Αύριο θα βγάλουμε και αρκετές XTRV Stable ROMs

 • Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER]  Τελευταία βλέπω ότι πολλοί νέοι κάτοχοι Xiaomi προσπαθώντας να βγάλουν μια άκρη για να περάσουν τις Ελληνικές ρομ (που αξίζει κιόλας) ταλαιπωρούνται πολύ και ειδικά με το θέμα του unlock του bootloader. Γιαυτό λοιπόν με αυτόν εδώ τον οδηγό σκοπεύω να σας παρουσιάσω όσο πιο αναλυτικά γίνεται (και με φωτογραφίες) τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να σας είναι όλα πιο εύκολα.


  Πληροφορία: Για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε θα χρειαστούμε οπωσδήποτε να έχουμε περάσει στο κινητό Official Developer rom.


  Πρώτα από όλα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα Mi Account από τη συσκευή ή από τον υπολογιστή/Laptop εδώ. Καλό είναι να κάνουμε register χρησιμοποιώντας το mail μας μιας και με τη χρήση κινητού έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην αποστολή sms (ειδικά σε συγκεκριμένες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας). Δείτε και τις εικόνες παρακάτω για καλύτερη εικόνα:


  Βήματα στο κινητό:
  Βήματα από υπολογιστή/laptop:

  (Εδώ βλέπουμε και τις δύο επιλογές για να κάνουμε register και με mail αλλά και με κινητό)  Τώρα είναι η ώρα να κατεβάσουμε το MiFlash Unlock Tool από τον ενημερωμένο οδηγό για ξεκλείδωμα του bootloader από εδώ:  Το παρών θέμα κλειδώνει, παρακαλούμε όλες οι ερωτήσεις - απορίες σας να γίνονται στον ενημερωμένο οδηγό για ξεκλείδωμα του bootloader  Παλαιός Οδηγός για ξεκλείδωμα του bootloader


  Display Spoiler

  Updated (23 Νοεμβρίου 2016): MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en.zip

  Αφού τρέξουμε το Unlock Tool ένα από τα παρακάτω σενάρια θα προκύψει:

  ΣΕΝΑΡΙΟ 1. Είτε θα κάνουμε αποδοχή στο πρώτο τρέξιμο της εφαρμογής, και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την διαδικασία του ξεκλειδώματος

  ή

  ΣΕΝΑΡΙΟ 2. Πρέπει απλά να κάνουμε μια αίτηση προς τη Xiaomi και να περιμένουμε να μας αποσταλεί το οκ μέσω μηνύματος στο κινητός μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να ξεκλειδώσουμε.

  Η πρώτη λοιπόν εικόνα που θα πάρουμε τρέχοντας το Unlock Tool είναι η παρακάτω:


  Αφού πατήσουμε το Agree μας βγάζει σε αυτή την εικόνα και βάζουμε τα στοιχεία του Mi Account που κάναμε register και πατάμε Log-in now
  Κατά τη διάρκεια του ελέγχου του λογαριασμού ίσως αντιμετωπίσουμε το παρακάτω "error", αλλά δοκιμάστε δύο και τρεις φορές μιας και είναι πολύ πιθανόν ο σέρβερ να είναι απασχολημένος (πηγμένος):


  Αφού ολοκληρωθεί το log in θα έρθουμε αντιμέτωποι με μία από τις παρακάτω περιπτώσεις, είτε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε απευθείας με το ξεκλείδωμα είτε θα πρέπει να κάνουμε αίτηση όπως μας προτρέπει και στην δεύτερη εικόνα:


  ΣΕΝΑΡΙΟ 1. Όταν δούμε την παρακάτω εικόνα, μπορούμε να προχωρήσουμε με το ξεκλείδωμα του bootloader:


  Για να μπορέσουμε όντως να ξεκλειδώσουμε τον Bootloader θα πρέπει να κάνουμε και κάποια βήματα στο κινητό, αυτά τα βήματα θα τα βρούμε στον παρακάτω οδηγό:-

  Ξεκλείδωμα του Bootloader

  ΣΕΝΑΡΙΟ 2. Αν δούμε την παρακάτω εικόνα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε την αίτηση (μιας και δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα), μην απογοητευτείτε αλλά πάμε να κάνουμε την αίτηση πατώντας επάνω στο κουμπί που λέει “Go” και μετά ακολουθούμε τις οδηγίες στην οθόνη όπως φαίνεται παρακάτω:


  Πατώντας λοιπόν στο Go θα μας πετάξει στην παρακάτω σελίδα. Αν δεν πατήστε απλά εδώ

  Στο επόμενο βήμα πρέπει να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά τις επικινδυνότητες που αναφέρει η εταιρία για το ξεκλείδωμα του Bootloader ώστε να είμαστε ενήμεροι και να μην κατηγορούμε μετά την εταιρία για την επιλογή μας. Αφού λοιπόν διαβάσουμε και αποδεχτούμε τους όρους τότε πρέπει να συμπληρώσουμε το όνομά μας στο πρώτο κουτάκι, μετά συμπληρώνουμε το κινητό μας τηλέφωνο επιλέγοντας τη σωστή χώρα πρώτα που βρισκόμαστε και τέλος πρέπει να γράψουμε το λόγο για τον οποίο θέλουμε να ξεκλειδώσουμε τον bootloader στα Αγγλικά.


  Καλό είναι να γράψετε έναν αληθινό λόγο και με δικά σας λόγια γιατί οι τυποποιημένες προτάσεις τύπου copy/paste από αλλού δεν εγκρίνονται!
  Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε ένα δείγμα από το SMS που θα λάβουμε άμεσα μετά την αποδοχή του “Accepting the Agreement” στο προηγούμενο βήμα και πατώντας το "apply immediately":  Πληκτρολογούμε τώρα τον κωδικό που λάβαμε σε μήνυμα, και πατάμε Next όπως φαίνεται και παρακάτω:


  Τέλος θα λάβουμε την παρακάτω εικόνα που μας ενημερώνει ότι η αίτηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ότι πρέπει να περιμένουμε μια βδομάδα ή λίγο περισσότερο για να πάρουμε το οκ για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε:  FOLLOW-UP: Συνήθως η περίοδος αναμονής είναι 2-3 μέρες πλέον (Στην αρχή ήταν 2 βδομάδες).

  Αν περάσουν οι δυο βδομάδες και δεν έχετε ακόμα το οκ τότε πρέπει να το δηλώσετε (γκρινιάξετε) στο παρακάτω νήμα και να δηλώσετε ότι δεν έχετε πάρει ακόμα την έγκριση:

  Για όσους περιμένουν για πάνω από 10 μέρες, παρακαλώ ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
  1) Ανοίγουμε ένα νέο θέμα στην παρακάτω σελίδα επιλέγοντας ως tag "Unlock BL" όπως φαίνεται και στη φωτογραφία:


  2) Γράψτε μέσα στο ποστ τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Mi Account UID:

  (account.xiaomi.com/)

  2.MIUI version:

  3. Your device:

  4. Screenshot of the unlocking page status

  (Apply for unlocking Mi devices)

  5. Days after application:


  **Μην γράψετε προσωπικές σας πληροφορίες όπως κινητό τηλέφωνο, email κλπ.

  Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά εδώ  Σε περίπτωση που έχουμε λάβει το μήνυμα για ξεκλείδωμα του bootloader αλλά αντιμετωπίζουμε ένα από τα παρακάτω errors όταν προσπαθούμε να ξεκλειδώσουμε ακολουθούμε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω:


  • Couldn't verify device error when trying to unlock
  • Unlocking process stuck at 50%, (Συνδεόμαστε στο i.mi.com με το account μας. Πατάμε επάνω στο Find my device και μετά προσπαθούμε πάλι να ξεκλειδώσουμε)

  • Current account is different from the account info on the device
  • Error 501 (Αυτό το έρρορ το παίρνουμε όταν ο λογαριασμός που χρησιμοποιούμε είναι συνδεδεμένος σε πάνω από 1 συσκευή, οπότε ξανατσεκάρουμε τις συσκευές μας και κάνουμε log out από όλες εκτός από αυτήν που θέλουμε να ξεκλειδώσουμε)
  Βήματα για να ξεπεράσουμε κάποια από τα παραπάνω errors:


  Εάν λοιπόν έχουμε κάποιο πρόβλημα ενώ είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το οκ θα πρέπει να αλλάξουμε ip μέσω κάποιου VPN και θα μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε χωρίς προβλήματα. Θα σας περιγράψω εγώ πως το επιτυχαίνω αυτό δωρεάν και ο καθένας είναι ελεύθερος να χρησιμοποιήσει την δική του μέθοδο.


  α) Κατεβάζουμε το Hotspot Shield (Free VPN) από αυτό εδώ το λινκ


  β) Το κάνουμε εγκατάσταση και επιλέγουμε σε όλα τα βήματα να βάλουμε την
  free έκδοση για να μην ζητάει να πληρώσουμε κλπ (μην πατάτε απλά next
  next, διαβάζετε για να μην έχετε θέματα μετά)


  γ) Αφού εγκατασταθεί το τρέχουμε και μας ανοίγει κάτω δεξιά και βλέπουμε ότι φορτώνει


  δ) Σαν προεπιλογή μας έχει US IP αλλά εσείς μπορείτε να την αλλάξετε
  (εγώ συνήθως επιλέγω UK IP) (Αν σας ανοίξει κάτι παράθυρα απλά κλείστε
  τα (είναι promotion για να αγοράσετε την Pro έκδοση)


  ε) Αφού δείτε ότι έχει κάνει σωστή σύνδεση και είναι πράσινη η εφαρμογή
  πάμε στο Unlock Tool και προσπαθούμε πάλι και θα δούμε πλέον να
  ξεκλειδώνει χωρίς προβλήματα το κινητό!


  ζ) Αφού τελειώσουμε με το unlock πάμε και κάνουμε unistall την εφαρμογή για να μην έχουμε πρόβλημα με VPN και διαφορετικές ip
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Αφού λοιπόν λάβουμε το μήνυμα με την έγκριση, ακολουθούμε τα βήματα στον παρακάτω οδηγό και προχωράμε για να ξεκλειδώσουμε:


  Βήματα για ξεκλείδωμα του Bootloader αφού έχουμε το οκ από τη Xiaomi


  Με αυτόν τον οδηγό ελπίζω να σας έγινε πιο κατανοητή η όλη διαδικασία του ξεκλειδώματος του Bootloader.


  Πηγή: εδώ
 • Ότι και να πούμε για την δουλειά σου είναι λίγο !!!! :thumbsup: :hail:
  Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !  ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
  Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
 • Διαφήμιση
 • Συγχαρητήρια για τον οδηγό! Άψογος.
  Στην περίπτωση που δεν τους έρθει στις 10 ημέρες, είναι καλύτερα να ανοίξουν ένα νέο θέμα εδώ με "tag" το [Unlock BL] και δίνοντας τα στοιχεία όπως τα αναφέρει εδώ.
  Επειδή είχα μιλήσει με τον διαχειριστή του συγκεκριμένου section, προτιμούν να είναι νέο θέμα για να μην χάνετε και να ενημερώνονται άμεσα. Συνήθως τους παίρνει λιγότερο από μια εργάσιμη μέρα για να εγκρίνουν την αίτηση manually, με μοναδική προϋπόθεση να έχεις συμπληρώσει 10 ημέρες αναμονής.
 • Ακόμα ένα μπράβο και πάλι για την καλή δουλειά. Φαντάζομαι στο τέλος της χρονιάς θα βγάλεις επετειακή PDF έκδοση με όλους τους οδηγούς της χρονιάς. :P

  Ακόμα και 1000 μπράβο είναι λίγα.
  Xiaomi Mi 9 (Cepheus)- MiUi 11 by Xiaomi-Miui.gr 12.0.5 Stable - TWRP : 3.3.1_25/08/2019 Android 10


  :) Γίνε και εσύ VIP μέλος και βοήθα αυτούς που σε βοηθάνε. :)

  (bell)
  Μπορεί να κάνω λάθος - δες τι λένε και οι άλλοι
  Amazfit Custom WatchFaces
 • Διαφήμιση
 • Καλημέρα παιδιά. Οι οδηγίες είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαν να μας δωθουν για κάποιον που μόλις αγόρασε ένα mi κινητό. Έχω ένα θέμα με την ελληνική dev rom. Μόλις πήρα στα χέρια μου το mi5. Έκανα όλα τα βήματα τα παραπάνω, έστειλα και στους Κινέζους την permission και μου έστειλαν το granted. Ακολούθησα όλα τα βήματα τα παραπάνω. Πήγα στο unlock tool και αφού πήγε στο 100% έκανα και το reboot. Τώρα αφού έκανα κ επανεκκίνηση πάω να περάσω την ελληνική dev κ συνεχίζει να μου λέει cant verify update. Όλα τα βήματα έγιναν σωστά. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;;;Ευχαριστώ κ πάλι.

  Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 • Καλημέρα @stertom και καλώς το δέχτηκες το θηρίο! :)

  Για να περάσεις την Ελληνική πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα στον παρακάτω οδηγό. Μέσω του updater δεν μπορείς να περάσεις την Ελληνική! :)

  Flash την Ελληνική ROM στο Mi5 (3/32,3/64,4/128)
 • ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΟΥ !!! ΕΙΣΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ !!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 111
 • Kαλημερα,εξαιρετικος οδηγος,λοιπον μπορω να ξεκλειδωσω πλεον τον bootloader,ειμαι με global stable 7.3.2,μπαινω στο Mi unlock tool αλλα η προοδος του ξεκλειδωματος σταματαει στο 50%,παρακαλω @lallasgr λιγη βοηθεια,Ευχαριστω
 • Διαφήμιση