Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi 3/Pro (Ido)

  • Οδηγός
  • RedMi 3/PRO

  >> ΠΡΟΣΟΧΗ !!! <<

  Είναι έτοιμες οι νέες XTRV ROM (V9.10.17) για 19 συσκευές και έχει ήδη αποσταλεί mail σε όλα τα VIP μέλη μας.
  Τα ΟΤΑ για τα απλά μέλη θα γίνει ενεργό στις επόμενες 12-24 ώρες.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi 3/Pro (Ido)

   Αγαπητοί MIUI Lovers και Redmi 3/Pro Χρήστες

   έφτασε και για σας η ώρα να παραλάβετε έναν Ελληνικό οδηγό ώστε να μπορέσετε να φλασάρετε Official rom στο κινητό σας ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader. Με τον ίδιο οδηγό μπορείτε να επαναφέρετε εν ζωή το κινητό αν είναι σε κατάσταση brick (δεν ανοίγει δηλαδή). Πάμε λοιπόν να δούμε την διαδικασία.


   Ο Συγκεκριμένος οδηγός δουλεύει σε όλα τα Redmi 3/Pro ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader. Μπορείτε να φλασάρετε οποιαδήποτε official rom (Stable και Developer)


   Επειδή δεν έχω στην κατοχή μου το συγκεκριμένο κινητό θα παρακαλέσω όλους τους κατόχους της συσκευής διαβάζοντας τον συγκεκριμένο οδηγό να με βοηθήσουν να τον βελτιώσω στο έπακρο και να με διορθώσουν σε τυχόν λάθη που θα κάνω. Η βασική δουλειά που κάνω είναι η μετάφραση του αγγλικού οδηγού βήμα βήμα προσπαθώντας να τον παρουσιάσω όσο πιο απλά και αναλυτικά γίνεται. Μη έχοντας όμως στην κατοχή μου το συγκεκριμένο κινητό δεν έχω κάνει ο ίδιος στην πράξη αυτά τα βήματα οπότε δεν είναι παράλογο να μου ξεφύγει κάτι.


   Πρώτα από όλα (χωρίς πλάκα) κάθισε και διάβασε 3-4 φορές τον οδηγό να τον εμπεδώσεις και μετά ξεκίνα ένα ένα τα βήματα ευλαβικά και με τεράστια προσοχή. Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω δεν είναι αστεία και μπορεί με ένα λάθος που θα κάνεις να brickάρει η συσκευή και να τραβάς τα μαλλιά σου.


   Ξεκινάμε λοιπόν:


   1) Τσέκαρε ότι στον υπολογιστή σου είναι εγκατεστημένα Windows x64 (δεν έχει σημασία αν είναι 7,8,10 αρκεί να είναι x64)

   Για να το τσεκάρεις αυτό πρέπει να πας στο System και να δεις ότι γράφει αυτό που φαίνεται και στην φωτογραφία:


   Αν όντως έχεις x64 λειτουργικό τότε μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω. Αν όχι απλά βρες έναν υπολογιστή που έχει.

   2) Βεβαιώσου ότι έχεις πάρει backup της συσκευής γιατί θα χαθούν τα πάντα κατά τη διάρκεια του φλασαρίσματος. Επίσης βεβαιώσου ότι η μπαταρία στο κινητό είναι αρκετά φορτισμένη 75% και πάνω για να ξεκινήσεις τη διαδικασία.   3) Τώρα ένα πολύ σημαντικό βήμα. Πρέπει να απενεργοποιήσεις τους Driver Signature Enforcement in Windows 7/8/10 64-Bit. Αυτό μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στο παρακάτω θέμα.


   Απενεργοποίηση του ελέγχου της ψηφιακής υπογραφής για όλα τα Windows x64

   Για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάνει σωστά τη διαδικασία της απενεργοποίησης των Drivers πρέπει κάτω δεξιά να φάινεται ένα μήνυμα για Testmode όπως στην παρακάτω εικόνα. Ναι το spoiler εννοώ.


   Αν δεν ολοκληρωθεί αυτό το βήμα σωστά μην προχωρήσεις στα παρακάτω βήματα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να Brickάρεις το κινητό. Οπότε σιγουρέψου ότι βλέπεις κάτω δεξιά το Test Mode και μετά προχώρα


   4) Τώρα αφού είσαι κομπλέ με τα παραπάνω πάμε να εγκαταστήσουμε τα προγράμματα που θα χρειαστούμε καθώς και τους Drivers (πολύ σημαντικό βήμα αυτό)

   Πρώτα από όλα κατέβασε το MiPhone (MI Flash Tool v20160401) από εδώ και εγκατέστησέ το τρέχοντας το ως διαχειριστής (run as administrator)

   Κατέβασε επίσης και τους adb universal drivers από εδώ για να αναγνωρίζεται σίγουρα το κινητό και το τρέχεις για να εγκατασταθεί

   Μετά πρέπει να ξεκινήσεις το κινητό σου σε Download Mode (Όχι Fastboot mode)


   Για να το πετύχεις αυτό απλά πάτα στο κινητό το Volume+ (πάνω) και το Power Button ταυτόχρονα και όταν δεις το Mi Logo τα αφήνεις και αυτό θα φορτώσει μια εικόνα σαν την παρακάτω.


   Αφού μπεις στο Recovery πατάς επάνω στο download όπως βλέπεις και στην εικόνα.


   Σύνδεσε τώρα το κινητό με το USB στον υπολογιστή.   Και ο υπολογιστής θα κάνει εγκατάσταση τους drivers, άστο μέχρι να τελειώσει και να κάνει σωστά τη δουλειά του.   5) Στον υπολογιστή τώρα πηγαίνοντας στο Device Manager(Διαχείριση Συσκευών) θα πρέπει το κινητό να έχει αναγνωριστεί όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:

   Σε περίπτωση που δεν βλέπουμε την παρακάνω εικόνα ακριβώς όπως είναι αλλά βλέπουμε στη θέση του 9008 να γράφει QHSUSB_BULK τότε ακολουθούμε τα βήματα στο παρακάτω spoiler για να εγκαταστήσουμε σωστά τους Drivers:


   Display Spoiler
   Κάνε δεξί κλικ επάνω (Right Click) και επέλεξε αναβάθμιση drivers (Update Drivers).
   Display Spoiler


   Επέλεγε Browse My Computer for Driver Software.

   Επέλεξε το παρακάτω Path με τον Xiaomi φάκελο (Συνήθως είναι κάπως έτσι):
   Win 64 bit C: \ Program Files (x86) \ Xiaomi \ MiPhone \ Qualcomm \ Driver

   Επέλεξε Install this Driver Sofware anyway όσες φορές και να σε ρωτήσει.

   Περίμενε μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση των drivers.

   Αφού τελειώσει η εγκατάσταση των drivers θα πρέπει στο device manager (διαχείριση συσκευών) πλέον να βλέπεις το ίδιο όνομα με την παρακάτω εικόνα (δεν παίζει ρόλο αν σου δείχνει διαφορετική COM Port).   Τώρα είσαι έτοιμος να φλασάρεις:


   6) Οπότε τώρα κατέβασε τη ρομ που θες να περάσεις. Για αυτό έχεις δύο επιλογές:

   α) China Stable (V7.2.6.0) : Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)


   β) China Developer(V6.3.31): Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader) (Αν σκοπεύεις να ξεκλειδώσει και να περάσεις την Ελληνική ρομ, που τα σπάει κιόλας, πας για αυτή τη ρομ)


   Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία rom που κυκλοφορεί από αυτό εδώ το λινκ.


   Αφού κατέβει η ρομ που επέλεξες κάνε την extract με τη χρήση του winrar στο C:\


   Αφού τελειώσει το extract πήγαινε και μετονόμασε τον φάκελο σε ido όπως φαίνεται στο παρακάτω spoiler   Για να σιγουρευτείς ότι είναι σωστά ο φάκελος σεταρισμένος θα πρέπει να μοιάζει πάνω κάτω σαν την εικόνα στο παρακάτω spoiler:

   7) Αφού όλα έχουν πάει καλά μέχρι εδώ είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το πέρασμα της official rom.

   Οπότε τρέχεις το MiFlash ως διαχειριστής.   Αφού ανοίξει το MiFlash πατάς το κουμπί refresh και βλέπεις ότι φορτώνει το κινητό και το βλέπει σε κάποια COM Port


   Τώρα πατάς επάνω στο Browse και πας και επιλέγεις το φάκελο Ido που δημιουργήσαμε νωρίτερα στο C:\


   Μη δίνεις σημασία στο όνομα του φακέλου που φαίνεται στη εικόνα. Εσύ διάλεξε το Ido που έχεις στο C:\
   Αφού έχει φορτωθεί πλέον ο φάκελος και φαίνεται και η συσκευή σου στο Mi Flash κάτω από το Device τίκαρε το Flash all όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία (Μην δίνει σημασία στο όνομα του φακέλου):


   Και τώρα κρατάς το ιερό κομποσκοίνι στο χέρι που έχεις πάρει από το μοναστήρι που είχες πάει πέρσι, ξεκινάς και το πάτερ ημών από μέσα σου και πατάς το άτιμο Flash πάνω δεξιά στο πρόγραμμα!
   Αν όλα έχουν σεταριστεί σωστά τότε μετά από 130-350sec (δευτερόλεπτα) θα πρέπει να δεις ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:
   Αφού δεις την παραπάνω εικόνα τότε και μόνο τότε αποσυνδέεις το κινητό από τον υπολογιστή και κάνεις restart στο κινητό κρατώντας το power button μέχρι να δεις Mi Logo και το αφήνεις. Μετά από λίγο θα εμφανιστεί το android κάτω από το Mi Logo και θα ξες ότι όλα έχουν πάει κατ ευχήν (έπιασε το κόλπο με το πάτερ ημών) .

   Τώρα αράζεις πίσω παίρνεις μια μεγάλη ρουφιξιά από τον φραπέ που έχεις δίπλα σου ή από το ουίσκι αν είναι βράδυ και περιμένεις κάνα 5λεπτο να φορτώσει το λειτουργικό. Και κάπου εδώ ξεκινάει το σετάρισμα. Για αυτό όμως ψάξε άλλον οδηγό αν κολλήσεις κάπου. Κάπου εδώ τελειώσαμε εμείς.

   --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Bricked or Bootloop   Σε περίπτωση που το κινητό σου είναι ήδη
   Brickaρισμένο και δεν φορτώνει στο λειτουργικό παρά μόνο σε fastboot mode τότε ακολούθα τα παρακάτω βήματα και αφού τα ολοκληρώσεις μπορείς να φλασάρεις με το Mi Flash κανονικά:   1. Βάλε το κινητό σου σε fastboot mode (Volume- και Power)

   2. Εγκατέστησε στον υπολογιστή σου αυτό το Tool: εδώ

   3. Σύνδεσε το κινητό στον υπολογιστή


   4. Τρέξε το εργαλείο που μόλις εγκατέστησες

   5. Πληκτρολόγησε αυτή την εντολή στο CMD παράθυρο που θα ανοίξει: fastboot devices

   6. Αν δεις αριθμούς από κάτω αυτό σημαίνει ότι το κινητό είναι συνδεδεμένο σωστά στον υπολογιστή

   7. Πληκτρολόγησε: fastboot reboot , όμως μην πατήσεις enter

   8. Κράτα πατημένα τα κουμπιά [Volume Up] και [Volume Down] ταυτόχρονα


   9.
   Ενώ τα έχεις πατημένα πάτα τώρα enter

   Τώρα το κινητό θα κάνει restart και λογικά θα βλέπεις μια μαύρη οθόνη, αν συμβεί αυτό είσαι σε download mode και μπορείς πλέον να φλασάρεις ρομ με την παραπάνω μέδογο του Mi Flash.   Καλή τύχη σε όλους και να ξέρετε:
   Τα Xiaomi είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν!!!!


   Πηγή: Original Οδηγός

  • Διαφήμιση
   Διαφήμιση
  • Όπως πάντα ΑΨΟΓΟΣ !!! :thumbsup:
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • καλησπερα παιδιά έχω πάρει το note3 και θέλω να του βάλω ελληνική rom. Τώρα έχει αυτη : MIUI 77./Stable 77.0.19.0(LHNCNCJ). Αλλά από ότι έχω διαβάσει εδώ είναι κλειδωμένες ο bootloader. Παράλληλα έχω και το note2 και το πέρασα την ελληνική rom σε χρόνο μηδέν χωρίς να στείλω τίποτα email στην εταιρία και τέτοια κατεβάζοντας μόνο 3 αρχεια. Για το note3 (όχι το pro) έχουμε κανένα νέο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  • Διαφήμιση
   Διαφήμιση
  • Ευχαριστούμε για τον οδηγό.
   Εάν κατάλαβα καλά μπορούμε να περάσουμε απευθείας από multilanguage σε china developer ?
   Γιατί νόμιζα ότι πρέπει πρώτα να φλασαρω official stable.
   Επίσης είναι αδύνατο να περάσουμε official rom από updater ή εξαρτάται από το πόσο πειραγμενη είναι η ρομ που φοράει το κινητό μας?

   Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Σωστά έχεις καταλάβει. Μπορείς απευθείας να φλασάρεις dev rom όπως λέει και ο οδηγός. Από κει και πέρα μέσω του updater 99,9% δεν προχωράει καμία εγκατάσταση αλλαγής ρομ. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει για αυτό μιας και θεωρητικά θα έπρεπε να γίνεται αλλά γιαυτό έχουν φτιαχτεί οι οδηγοί ώστε να μπορεί ο καθένας να φλασάρει ότι θέλει από official! :)
  • @VasKap1 η διαφορά του Redmi Note 2 είναι ότι δεν έχει κλειδωμένο bootloader όπως το Redmi Note 3.
   Μόλις ξεκλειδώσεις, έχουν την ίδια διαδικασία σχεδόν, με άλλα αρχεία-εργαλεία.

   Επίσης, επειδή έχει unofficial rom δες από την υπογραφή μου μήπως έχουν ξεκλειδώσει τον bootloader με unofficial τρόπο :)
  • Διαφήμιση
  • Εάν ο bootloader είναι ξεκλειδωμενος με unofficial τρόπο, τότε τι κάνουμε?

   Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Ελληνικός οδηγός Flash Rom/Unbrick από Unofficial σε Official για το Redmi 3/Pro (Ido)

   Δεν έχω τσεκάρει ακόμα το δικό μου, απλά ρωτάω σε περίπτωση που συμβεί σε κάποιον μήπως έχει κανείς ήδη λύση.

   Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Διαφήμιση
  • Δυστυχώς και γω παιδιά δεν έχω σίγουρη λύση. Απλά να αναφέρω ότι προς το παρόν μόνο για το kenzo με unofficial unlock έχω διαβάσει brickarίσματα... Το mi4c ας πούμε και με unofficial να ξεκλειδωθεί δεν brickarei..Από κει και πέρα έχω ποστάρει μια πιθανή λύση για ξανα-κλείδωμα bootloader στο ανάλογο θέμα του check αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι δουλεύει σωστά από κάποιον. Όπως ξαναείπα αν τύχει σε κάποιον το βλέπουμε τότε. Με θεωρίες δεν είναι σωστό να προχωράμε! :)
  • Ο/H NasDriver έγραψε:

   @VasKap1 η διαφορά του Redmi Note 2 είναι ότι δεν έχει κλειδωμένο bootloader όπως το Redmi Note 3.
   Μόλις ξεκλειδώσεις, έχουν την ίδια διαδικασία σχεδόν, με άλλα αρχεία-εργαλεία.

   Επίσης, επειδή έχει unofficial rom δες από την υπογραφή μου μήπως έχουν ξεκλειδώσει τον bootloader με unofficial τρόπο :)
   σε ευχαριστώ πολύ αλλά πως μπορώ και από που να δω αν έχει ξεκλειδώσει το bootloader ?