Διαφήμιση

Note 2: Flash την Ελληνική FASTBOOT ROM (καθαρή εγκατάσταση)

  • Οδηγός
  • Σε εξέλιξη
  • Ενημερώθηκε
  • RedMi Note 2

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 09/04/2021) !!! <<

  Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12.5 ROM (21.4.7/8 για 24 συσκευές)

  Για τους κατόχους του Mi 10 μπορείτε να κατεβάσετε το νέο TWRP Recovery που δουλεύει σωστά

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Note 2: Flash την Ελληνική FASTBOOT ROM (καθαρή εγκατάσταση)

   Τους τελευταίους εννέα μήνες ο οδηγός Note 2: Flash την Ελληνική rom με το MiFlash ("καθαρή εγκατάσταση") έγινε η "πυξίδα" για χιλιάδες χρήστες, του κατά κοινή ομολογία, Best Seller της Xiaomi, Redmi Note 2, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν και να παρακάμψουν το κλείδωμα που είχε βάλει η Xiaomi στο Mi Recovery με private keys και κατά συνέπεια να μπορέσουν να εγκαταστήσουν την custom rom της αρεσκείας τους. Με περισσότερα από 70.000 unique views, έως σήμερα, αυτός ο οδηγός βοήθησε χιλιάδες έμπειρους και άπειρους χρήστες, φίλους, μέλη ή και απλούς επισκέπτες του φόρουμ να εγκαταστήσουν την Ελληνική GTV Rom.

   Από σήμερα, περνάμε τον οδηγό σε ...άλλο επίπεδο, αφού στο εξής η ίδια διαδικασία θα γίνεται πιο εύκολα και πολύ πιο αποτελεσματικά, εγκαθιστώντας πλέον στη συσκευή κατευθείαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Developer Fastboot Rom και έτσι δεν θα χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα άλλο, εκτός φυσικά από τα τακτικά μελλοντικά updates, όποτε εσείς θέλετε ή θεωρείτε απαραίτητο να γίνουν.

   Με την πολύτιμη βοήθεια και την άψογη συνεργασία του Γενικού Moderator της κοινότητάς μας, @dnomikos, ο οποίος έφτιαξε την Rom, η Ελληνική Developer Fastboot Rom, ενσωματώνει, εκτός από ΟΛΑ τα καλούδια της Ελληνικής GTV και το Ελληνοποιημένο TWRP, (του δικού μας @Michael) και έτσι εγκαθιστώντας τη στη συσκευή σας, τα έχετε ΟΛΑ με μια κίνηση!

   Φυσικά μιλάμε και πάλι για "καθαρή εγκατάσταση" με την χρήση του γνωστού μας, πια, MiFlash, (το οποίο κυκλοφορεί και σε νέα έκδοση, που είναι ΜΟΝΟ για Windows 64bit, αλλά ενσωματώνει όλους τους drivers της Qualcomm, μέχρι και το Mi5 και το Mi Max).
   Όταν λέμε "καθαρή εγκατάσταση" στην ουσία μιλάμε για την εγκατάσταση (=φλασάρισμα) της Ελληνικής rom, σε ένα πεντακάθαρο τηλέφωνο, απαλλαγμένο από τις "σαβούρες" που βάζουν τα κινεζομάγαζα μέσα στις συσκευές μας.

   Για τον οδηγό θα χρειαστούμε μόλις δύο πράγματα:

   1. To νέο πρόγραμμα MiFlash (που είναι για Win 64 bit)
   (όποιος έχει 32bit μπορεί να χρησιμοποιήσει τη πιο παλιά έκδοση ΕΔΩ)

   2. την Ελληνική Developer Fastboot rom την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από ΕΔΩ.


   Αφού έχουμε φροντίσει να φορτίσουμε τη συσκευή μας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (μέχρι και 100% θα έλεγα, αλλά και το 70% είναι αποδεκτό) κατεβάζουμε την Ελληνική Fastboot rom, την αποσυμπιέζουμε κάπου μέσα στον υπολογιστή μας (κατά προτίμηση χύμα μέσα στο C:/ έτσι ώστε η διαδρομή που θα μπει στο MiFlash να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Δηλαδή η διαδρομή που θα φαίνεται ο φάκελος να είναι κάπως έτσι:
   C:\hermes_images_GTV-6.5.5_GR_xiaomi-miui-hellas).
   Να αποφεύγετε διαδρομές του τύπου C:\Users\ΜήτσοςΤασούλα\...κ.λ.π. επειδή το MiFlash δεν διαβάζει Ελληνικά και έτσι θα έχετε προβλήματα.
   Αφού έχουμε κατεβάσει και εγκαταστήσει το πρόγραμμα MiFlash, το τρέχουμε σαν "διαχειριστές":
   και από το Browse του προγράμματος, εντοπίζουμε το φάκελο που αποσυμπιέσαμε την rom και τον ανοίγουμε πατώντας το ΟΚ στον wizard. Αυτομάτως στον διευθυνσιογράφο του MiFlash θα μπει η διαδρομή που βρίσκεται η rom.   Μετά (μεγάλη προσοχή σε αυτή την ενέργεια να μην κάνουμε λάθος) υπάρχει μια επιλογή που βρίσκεται στην κάτω μπάρα του παραθύρου του MiFlash που έχει τρεις επιλογές. Επιλέγουμε το "Flash All" και συνεχίζουμε παρακάτω...   -Τώρα σβήνουμε την συσκευή μας.

   -Μετά πατάμε συγχρόνως και επίμονα (για κάμποσα δευτερόλεπτα) τα κουμπιά power + volume down.Το κινητό θα μπει σε fastboot mode και θα δείχνει τον "Mitu μηχανικό", όπως από κάτω στη φωτογραφία (μόνο τότε αφήνουμε τα κουμπιά) :   -Τώρα συνδέουμε το κινητό με τον υπολογιστή με το καλώδιο USB σε μια θύρα (κατά προτίμηση) USB 2.

   -Πάμε στο ήδη ανοιχτό MiFlash και πατάμε το κουμπί resfresh. Αν όλα πάνε καλά θα δούμε στην οθόνη του MiFlash τον κωδικό αριθμό της συσκευής μας, κάτω από εκεί που λέει "device":   (Εάν τυχόν δεν δείξει τίποτα εκεί, όπως στην εικόνα, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τους drivers που έχετε περασμένους στο PC σας, Η πιο εύκολη λύση για αυτό είναι να εγκαταστήσουμε στο PC μας το πρόγραμμα MiPCSuite, όπου και θα περάσει αυτόματα τους drivers στον υπολογιστή μας. Θα χρειαστεί επανεκκίνηση του υπολογιστή μας.)

   Το μαρκάρουμε, το κάνουμε μπλε και πατάμε το κουμπί Flash... Θα έχετε περίπου 130 -180 δευτερόλεπτα για διάλειμμα, αφού τόσο χρειάζεται περίπου να τελειώσει ένα επιτυχημένο Flashάρισμα (αν και οι χρόνοι είναι σχετικοί και έχουν να κάνουν και με το πόσο γρήγορα είναι τα PCs σας).
   ΜΗΝ περιμένετε όμως περισσότερο από 5-10 λεπτά αν δεν ανταποκρίνεται ο υπολογιστής σας (σε αυτή τη περίπτωση διακόψτε τη διαδικασία και επαναλάβατε ή ζητήστε συμβουλές απο το φόρουμ). Αν όλα πάνε καλά θα δείτε το μήνυμα "Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία" (όπως φαίνεται στην φωτογραφία)   Τώρα μπορείτε να σετάρετε το τηλέφωνό σας κανονικά (σας προτείνω να γυρίσετε τη γλώσσα στα αγγλικά όσο σετάρετε (κυρίως το Mi Account σας) και όταν τελειώσετε να επιστρέψετε στα Ελληνικά)

   Προς το παρόν και μέχρι να φτιάξουμε και Ελληνική Stable Fastboot rom, όποιος θέλει να περάσει τη Stable rom στη συσκευή του πρέπει αφου τελειώσει το σετάρισμα της Miui στα πρόχειρα, να κάνει εργοστασιακές ρυθμίσεις, να βάλει τη Stable στη συσκευή του και να φλασάρει απο το TWRP.
  • Αυτό δεν είναι fastboot! Είναι "ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε"!!! Ο,τι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε για εμάς τους αδαείς που μας αγχώνουν τα πολλά βήματα! @caeser η "γλώσσα" των οδηγών σου είναι πάντα τόσο κατανοητή! Αλήθεια... Έχεις μετρήσει ποτέ πόσους οδηγούς έχεις προσφέρει στο φόρουμ;;; Όποια πέτρα και να σηκώσω σε βρίσκω από κάτω!! :thumbsup: :gamer:
  • Διαφήμιση
  • Ο/H koko έγραψε:

   Όποια πέτρα και να σηκώσω σε βρίσκω από κάτω!!
   τις κάνεις συλλογή ? :P
   Παρεπιπτόντως αυτός ο οδηγός είναι το Α και το Ω του φόρουμ !!!!!
   Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!!!!!!!!!!
  • Ο/H makis1024 έγραψε:

   @dnomikos ξέρω για το έργο σου για την προσφορά σου, τόσο στο φόρουμ όσο και μεμονομένα και σε κάποια μέλη. Προχθές φλάσαρα το δεύτερο κινητό του mankap, όλα πήγαν καλά, και μου είπε πόση δουλειά έριξες στο πρώτο του το fake rn2. Ευχαριστούμε.

   Proud member of xiaomi-miui.gr
   Εγώ πάντως βοήθησα αρκετά τον @makis1024 ...στην κατανάλωση της μπύρας :beer: :beer: :beer: :lol: :lol:
   όσο για τον @dnomikos ,που θα πάει δεν θα κατέβει στα Χανιά ,θα τον περιποιηθούμε ιδιαιτέρως !!! :hail:
   Μάκη προς το παρόν όλα καλά με το τηλέφωνο ,..γαζώνει :rocketlauncher: ...περισσότερα θα αναφέρω σε 2-3 μέρες .
   Επί τη ευκαιρία, να σε ευχαριστήσω , & εδώ μέσα ,τόσο για την φιλοξενία , όσο & για το φλασάρισμα στο κινητό , όπως βέβαια & όλα τα παιδιά εδώ μέσα που βοηθάνε αφιλοκερδώς (να το τονίσουμε αυτό ) , για να χαιρόμαστε τα κινητά μας αλλά & να αποκτάμε κάποιες ελάχιστες γνώσεις ......,εμείς οι αμαθείς !!
   For the record : το κινητό φλασαρίστηκε με τον οδηγό του Καίσαρα. special thnxs to @caeser
   ENJOYme, m!, mi , μη !!!!
  • Ο/H themakos66 έγραψε:

   Ο/H koko έγραψε:

   Όποια πέτρα και να σηκώσω σε βρίσκω από κάτω!!
   τις κάνεις συλλογή ? :P Παρεπιπτόντως αυτός ο οδηγός είναι το Α και το Ω του φόρουμ !!!!!
   ναι!... Τις μαζεύω για να πετροβολησω αυτόν που θα βρει τα περισσότερα ευρώ στον διαγωνισμό και που σίγουρα θα είναι διπλάσια από τον αμέσως επόμενο! lol
  • Ο/H mankap έγραψε:

   Ο/H makis1024 έγραψε:

   @dnomikos ξέρω για το έργο σου για την προσφορά σου, τόσο στο φόρουμ όσο και μεμονομένα και σε κάποια μέλη. Προχθές φλάσαρα το δεύτερο κινητό του mankap, όλα πήγαν καλά, και μου είπε πόση δουλειά έριξες στο πρώτο του το fake rn2. Ευχαριστούμε.

   Proud member of xiaomi-miui.gr
   Εγώ πάντως βοήθησα αρκετά τον @makis1024 ...στην κατανάλωση της μπύρας :beer: :beer: :beer: :lol: :lol:

   Βρήκα τον ανθρωπό μου, που και αυτός είναι μπυροκίνητος, σαν και εμένα, για μια ξεκινήσαμε και παραλίγο να πιούμε τον Βόσπορο.
   Καλορίζικη η gtv!!!


   Proud member of xiaomi-miui.gr
  • Διαφήμιση
  • Το φλασάρισμα με miflash γενικά σε οποιαδήποτε συσκευή, υπάρχει περίπτωση να ξεπερνά to κλείδωμα της συσκευής ώστε να περαστεί πέρα από τη rom που επιθυμούμε και το twrp στο recovery partition (όταν το twrp υπάρχει ενσωματωμένο στη fastboot rom); Ή θα βγάλει σφάλμα κατά τη διαδικασία λόγω κλειδωμένης συσκευής, οπότε σε νεότερες συσκευές μπορούμε να περάσουμε απευθείας μόνο την fastboot χωρίς twrp.

   Και πάλι μπράβο για όσα κάνετε.
  • Άλλο το κλειδωμένο recovery και άλλο το κλειδωμένο bootloader. Πρόσεξέ το....

   Proud member of xiaomi-miui.gr
  • Ο/H dtsilog έγραψε:

   Το φλασάρισμα με miflash γενικά σε οποιαδήποτε συσκευή, υπάρχει περίπτωση να ξεπερνά to κλείδωμα της συσκευής ώστε να περαστεί πέρα από τη rom που επιθυμούμε και το twrp στο recovery partition (όταν το twrp υπάρχει ενσωματωμένο στη fastboot rom); Ή θα βγάλει σφάλμα κατά τη διαδικασία λόγω κλειδωμένης συσκευής, οπότε σε νεότερες συσκευές μπορούμε να περάσουμε απευθείας μόνο την fastboot χωρίς twrp.
   Και πάλι μπράβο για όσα κάνετε.
   Όχι, το κλείδωμα του bootloader ΔΕΝ ξεπερνιέται με ένα φλασάρισμα με το MiFlash.
   Αν ήταν έτσι δεν θα έκανε κανένας αίτηση στη Xiaomi για έγκριση ξεκλειδώματος :D
   Ωστόσο ο παραπάνω οδηγός αφορά τη συσκευή Redni Note 2, της οποίας ο bootloader έρχεται ξεκλείδωτος... ;)
  • Ο/H koko έγραψε:

   Αυτό δεν είναι fastboot! Είναι "ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε"!!! Ο,τι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε για εμάς τους αδαείς που μας αγχώνουν τα πολλά βήματα! @caeser η "γλώσσα" των οδηγών σου είναι πάντα τόσο κατανοητή! Αλήθεια... Έχεις μετρήσει ποτέ πόσους οδηγούς έχεις προσφέρει στο φόρουμ;;; Όποια πέτρα και να σηκώσω σε βρίσκω από κάτω!! :thumbsup: :gamer:
   Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ωστόσο πρέπει να κάνουμε ΣΑΦΕΣ, για άλλη μια φορά, ότι αυτόν τον οδηγό δεν θα τον έκανα ΠΟΤΕ, χωρίς την καταλυτική συμβολή του @dnomikos ο οποίος έφτιαξε τη Fastboot! Ο καθένας μας προσφέρει όπως μπορεί και όλοι μαζί κάνουμε το Xiaomi-Miui Hellas... Η δουλειά είναι ομαδική, όπως και η προσφορά όλων μας στο φόρουμ! :D
  • Διαφήμιση