Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός Unbrick/Flash Official Rom για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo)

  • Οδηγός
  • RedMi Note 3 Pro

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (Updater) ΣΤΙΣ XTRV ROMs

  >>> Έχει γίνει διόρθωση (FIX) στην εφαρμογή αναβάθμισης (Updater), και μπορείτε να κατεβάζετε κανονικά (Download) τις ROM για τις συσκευές σας <<<

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 26/11/2021) !!! <<

  Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12.Χ ROM 21.11.24/25 για 21 συσκευές

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ UPDATER:

  Επειδή αλλάξαμε Server και Domain για τις ROM της κοινότητας, οι νέες ROM δεν θα μπορούν να γίνουν αυτόματα Download αυτή την φορά, και θα πρέπει να τις κατεβάσετε από τα Links που σας δίνουμε στο φόρουμ της κοινότητας.

  Μόλις κατεβάσετε και εγκαταστήσετε τις ROM με τις αλλαγές που έχουν γίνει στον Updater (εφαρμογή αναβάθμισης), θα μπορείτε να έχετε και πάλι κανονικό Download.

  Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

  • Ελληνικός οδηγός Unbrick/Flash Official Rom για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo)

   Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

   Ναι σε σένα μιλάω που μόλις παρέλαβες το κινητό και αντελήφθην ότι δεν φοράει official rom και έχει ένα κάρο προβλήματα. Μην αγχώνεσαι όμως. Δεν φταίει το κινητό αλλά η ρομ που φοράει. Ναι είμαι σίγουρος για αυτό όσο και αν δεν το πιστεύεις. Τουλάχιστον είσαι τυχερός που βρήκες αυτό εδώ το νήμα που θα σε βοηθήσει να περάσεις κάποια official rom και να γνωρίσεις ένα τελείως διαφορετικό κινητό από αυτό που παρέλαβες. Μη σε ζαλίζω άλλο όμως και πάμε να ξεκινήσουμε.
   Πρώτα από όλα (χωρίς πλάκα τώρα) κάθισε και διάβασε 3-4 φορές τον οδηγό να τον εμπεδώσεις και μετά ξεκίνα ένα ένα τα βήματα ευλαβικά και με τεράστια προσοχή. Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω δεν είναι αστεία και μπορεί με ένα λάθος που θα κάνεις να brickάρει η συσκευή και να τραβάς τα μαλλιά σου.


   Ξεκινάμε λοιπόν:

   1) Τσέκαρε ότι στον υπολογιστή σου είναι εγκατεστημένα Windows x64 (δεν έχει σημασία αν είναι 7,8,10 αρκεί να είναι x64)


   Για να το τσεκάρεις αυτό πρέπει να πας στο System και να δεις ότι γράφει αυτό που φαίνεται και στην φωτογραφία:

   Αν όντως έχεις x64 λειτουργικό τότε μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω. Αν όχι απλά βρες έναν υπολογιστή που έχει.

   2) Βεβαιώσου ότι έχεις πάρει backup της συσκευής γιατί θα χαθούν τα πάντα κατά τη διάρκεια του φλασαρίσματος. Επίσης βεβαιώσου ότι η μπαταρία στο κινητό είναι αρκετά φορτισμένη 75% και πάνω για να ξεκινήσεις τη διαδικασία.   3) Τώρα ένα πολύ σημαντικό βήμα. Πρέπει να απενεργοποιήσεις τους Driver Signature Enforcement in Windows 7/8/10 64-Bit. Αυτό μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στο παρακάτω θέμα.   Απενεργοποίηση του ελέγχου της ψηφιακής υπογραφής για όλα τα Windows x64

   Για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάνει σωστά τη διαδικασία της απενεργοποίησης των Drivers πρέπει κάτω δεξιά να φάινεται ένα μήνυμα για Testmode όπως στην παρακάτω εικόνα. Ναι το spoiler εννοώ.


   Αν δεν ολοκληρωθεί αυτό το βήμα σωστά μην προχωρήσεις στα παρακάτω βήματα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να Brickάρεις το κινητό. Οπότε σιγουρέψου ότι βλέπεις κάτω δεξιά το Test Mode και μετά προχώρα


   4) Τώρα αφού είσαι κομπλέ με τα παραπάνω πάμε να εγκαταστήσουμε τα προγράμματα που θα χρειαστούμε καθώς και τους Drivers (πολύ σημαντικό βήμα αυτό)


   Κατέβασε λοιπόν το Mi PC Suite από
   εδώ και εγκατέστησέ το τρέχοντας το ως διαχειριστής (run as administrator)


   Τώρα κατέβασε το MiPhone (MI Flash Tool v20151028) από εδώ και εγκατέστησέ το τρέχοντας το ως διαχειριστής (run as administrator)


   Επίσης καλό είναι να κατεβάσεις και την τελευταία έκδοση του Mi Flash Tool "MiFlashSetup-v2016.08.30.0.zip" και να χρησιμοποιήσεις αυτή αν κατεβάσεις τελευταία έκδοση ρομ.

   Note: Χρησιμοποίησε την τελευταία έκσοδη του MiFlash tool που δίνω από πάνω η οποία δουλεύει μόνο με 64-bit Windows!!!


   Οι τελευταίοι Drivers που πρέπει να κατεβάσεις είναι οι adb universal drivers από εδώ για να αναγνωρίζεται σίγουρα το κινητό και το τρέχεις ως διαχειριστής (run as administrator)


   Τώρα κατέβασε τη ρομ που θες να περάσεις. Για αυτό έχεις τρεις επιλογές:


   α) China Stable (V7.2.2.0) : Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)

   β) Global Stable (V7.1.8.0) : Download Here (Αυτή η ρομ δεν έχει καθόλου κινέζικες εφαρμογές μέσα, έχει προεγκατεστημένα τα Google Services, Play Store κλπ και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader)   γ) China Developer(V6.4.1.4): Download Here (Αυτή η ρομ έχει πολλές κινέζικες εφαρμογές μέσα και μπορείς να ξεκλειδώσεις τον Bootloader) (Αν σκοπεύεις να ξεκλειδώσει και να περάσεις την Ελληνική ρομ, που τα σπάει κιόλας, πας για αυτή τη ρομ)

   ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ GLOBAL DEV ΓΙΑΤΙ ΘΑ BRICKΑΡΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.

   Αν έχετε το κινητό με την 800άρα μπάντα (το αποκαλούμενο Kate τότε πρέπει να κατεβάσετε άλλη ρομ που να γράφει Special Edition). Μπείτε στο λινκ παρακάτω και βρείτε την τελευταία ρομ που είναι διαθέσιμη με το όνομα: Redmi Note 3 Special Edition Latest Global Stable Version Fastboot File Download

   Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία rom που κυκλοφορεί από αυτό εδώ το λινκ.

   Αφού κατέβει η ρομ που επέλεξες κάνε την extract με τη χρήση του winrar στο C:\

   Αφού τελειώσει το extract πήγαινε και μετονόμασε τον φάκελο σε Kenzo
   Για να σιγουρευτείς ότι είναι σωστά ο φάκελος σεταρισμένος θα πρέπει να μοιάζει πάνω κάτω σαν την εικόνα στο παρακάτω spoiler:

   5) Σύνδεσε το κινητό τώρα στον υπολογιστή και πήγαινε να ενεργοποιήσεις το USB Debugging. Πως το κάνεις αυτό? Απλά ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:   α) Go to Settings -- About Phone --> Touch 7 times on "MIUI version" to Enable Developer Options.


   β) Now go to Settings - Additional Settings - Developer Options --> USB debugging. Enable USB Debugging and
   Connect to PC.


   Αν στην οθόνη του κινητού σου πετάξει ένα μήνυμα για να δώσεις δικαιώματα τότε τίκαρε το κουτάκι που γράφει Always allow from this computer (κάτι τέτοιο) και μετά το οκ (Τσέκαρε το παρακάτω spoiler) Σε οποιαδήποτε φάση και να δεις αυτό το μήνυμα τικάρεις το κουτάκι και πατάς ΟΚ.   6) Τώρα κατεβάζεις το adb.zip και το κάνεις extract στον φάκελο C:\adb


   Οπότε πηγαίνοντας στον σκληρό δίσκο C:\ θα πρέπει να βλέπεις εκεί μέσα έναν φάκελο adb   7) Έχοντας τώρα συνδεδεμένο το κινητό στον υπολογιστή πας και τρέχεις ως διαχειριστής ένα cmd παράθυρο. Πως το ανοίγεις αυτό:   Κάνεις ένα κλικ στο start (κάτω αριστερά στα windows) και ξεκινάς να πληκτρολογείς CMD. Αφού εμφανιστεί το cmd κάνει δεξί κλικ επάνω του και επιλέγεις Run as administrator (τρέξτο ως διαχειριστής)   8) Αφού ανοίξει το CMD γράφεις τις παρακάτω εντολές:   α) "cd C:\adb" (χωρίς τα ") και πατάς enter
   β) "adb devices" και πατάς enter (και τσεκάρεις ότι εμφανίζει μια εικόνα σαν την από κάτω)(δες εκεί που γράφει List of devices attached)   Σε περίπτωση που γράφει στη θέση του "device" "unauthorized" τότε τσέκαρε στην οθόνη του κινητού σου αν έχει πετάξει ένα μήνυμα για να δώσεις δικαιώματα όπως φαίνεται στην φωτογραφία στο από κάτω spoiler και αν ναι τότε τίκαρε το κουτάκι και πάτα οκ. Μετά ξαναπάτα την παραπάνω εντολή για να τσεκάρεις ότι πλέον το δείχνει ως device. (Η εντολή είναι η: "adb devices")

   γ) "adb reboot edl" και πατάς enter και θα δεις το κινητό να κάνει restart και να γίνεται μαύρη η οθόνη και να αναβοσβήνει το φωτάκι
   κόκκινο


   9) Πήγαινε τώρα στο device manager και έλεγξε ότι έχει φορτώσει σωστά το κινητό σου όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:
   Σε περίπτωση που δεν βλέπουμε την παρακάνω εικόνα ακριβώς όπως είναι αλλά βλέπουμε στη θέση του 9008 να γράφει QHSUSB_BULK τότε ακολουθούμε τα βήματα στο παρακάτω spoiler για να εγκαταστήσουμε σωστά τους Drivers:
   10) Αφού όλα έχουν πάει καλά μέχρι εδώ είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το πέρασμα της official rom.   Οπότε τρέχεις το MiFlash ως διαχειριστής.


   Αφού ανοίξει το MiFlash πατάς το κουμπί refresh και βλέπεις ότι φορτώνει το κινητό και το βλέπει σε κάποια COM Port   Τώρα πατάς επάνω στο Browse και πας και επιλέγεις το φάκελο kenzo που δημιουργήσαμε νωρίτερα στο C:\


   Μη δίνεις σημασία στο όνομα του φακέλου που φαίνεται στη εικόνα. Εσύ διάλεξε το kenzo που έχεις στο C:\

   Αφού έχει φορτωθεί πλέον ο φάκελος και φαίνεται και η συσκευή σου στο Mi Flash κάτω από το Device τίκαρε το Flash all όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:
   Και τώρα κρατάς το ιερό κομποσκοίνι στο χέρι που έχεις πάρει από το μοναστήρι που είχες πάει πέρσι, ξεκινάς και το πάτερ ημών από μέσα σου και πατάς το άτιμο Flash πάνω δεξιά στο πρόγραμμα!

   Αν όλα έχουν σεταριστεί σωστά τότε μετά από 130-230sec (δευτερόλεπτα) θα πρέπει να δεις ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:


   Αφού δεις την παραπάνω εικόνα τότε και μόνο τότε αποσυνδέεις το κινητό από τον υπολογιστή και κάνεις restart στο κινητό κρατώντας το power button μέχρι να δεις Mi Logo και το αφήνεις. Μετά από λίγο θα εμφανιστεί το android κάτω από το Mi Logo και θα ξες ότι όλα έχουν πάει κατ ευχήν (έπιασε το κόλπο με το πάτερ ημών) :D .


   Τώρα αράζεις πίσω παίρνεις μια μεγάλη ρουφιξιά από τον φραπέ που έχεις δίπλα σου ή από το ουίσκι αν είναι βράδυ και περιμένεις κάνα 20λεπτο να φορτώσει το λειτουργικό. Και κάπου εδώ ξεκινάει το σετάρισμα. Για αυτό όμως ψάξε άλλον οδηγό αν κολλήσεις κάπου. Κάπου εδώ τελειώσαμε εμείς.


   Στην περίπτωση που κατά την διάρκεια του Flash βγει το παρακάτω μήνυμα:

   "Reached the end of the file.(0x80070026: Receiving hello packet)"


   τότε κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή και θα λυθεί το πρόβλημα


   Αν βγει το παρακάτω μήνυμα:

   "PARTITION TABLE DOESN'T EXIST"

   τότε πρέπει να αντικαταστήσεις τα αρχεία που βρίσκονται στο παρακάτω zip αρχείο μέσα στον φάκελο της ρομ (μέσα στο Kenzo φάκελο δηλαδή που έχεις στο C:\).

   Ακολουθείς λοιπόν αυτά τα βήματα:


   1) Κατεβάζεις το παρακάτω zip αρχείο


   2) Φορτώνεις στο MiFlash κανονικά με την ρομ που έχεις κατεβάσει.

   3) Αφού φορτώσει πατάς και ένα refresh για να δει το κινητό σωστά πάλι το MiFlash αλλά δεν πατάς Flash
   4) Διαγράφεις όλα τα αρχεία από τον φάκελο της ρομ μέσα στο Kenzo ΕΚΤΟΣ από τον φάκελο image (τον αφήνεις όπως είναι αυτός)
   [Βλέπε την photo στο spoiler]   5) Μετά κάνεις extract τα αρχεία μέσα στον φάκελο kenzo όπως φαίνεται στην φωτογραφία στο παρακάτω spoiler


   6) Τέλος πατάς το Flash και ο θεός βοηθός (όπως είπαμε, το κομποσκοίνι στο χέρι) :P


   Αν συνέχεια βγαίνει το παρακάτω μήνυμα (error):
   "Not enough Storage is available to process this command (0x80070008: Max buffer sector is 256)"

   τότε κατέβασε την παρακάτω έκδοση ρομ και δοκίμασε με αυτή:

   kenzo_global_images_V7.2.5.0


   Αν το κινητό είναι Bricked και μπαίνει μόνο σε fastboot και αναγνωρίζεται από το Device Manager ως Qualcomm 900E τότε κάνουμε τα παρακάτω βήματα:


   EDIT (2016/06/11): Σήμερα εντόπισα έναν νέο οδηγό που μπορεί να σας βγάλει από την hardbrick κατάσταση xωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε το κινητό. Όπως καταλαβαίνετε αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα. Δυστυχώς (ευτυχώς για μένα) δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά για να είμαι 100% σίγουρος ότι δουλεύει αλλά πιστεύω ότι θα δουλεύει. Τον παραθέτω λοιπόν εδώ για όποιον τυχόν brickάρει το κινητό του σε αυτό τον βαθμό. Αυτό που καταφέρνει η συγκεκριμένη διαδικασία είναι να περνάει το πρόβλημα με το 900E και να βάζει τo κινητό σε edl mode και να αναγνωρίζεται σωστά ως 9008.


   Unbrick RN3 from HS USB 900E with modified fastboot file

   Έχει γίνει απόκρυψη περιεχομένου. Για να συνδεθείτε/εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ.
   Έχει γίνει απόκρυψη περιεχομένου. Για να συνδεθείτε/εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ.
   Έχει γίνει απόκρυψη περιεχομένου. Για να συνδεθείτε/εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ.


   Καλή τύχη σε όλους και να ξέρετε:
   Τα Xiaomi είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν!!!!


   Πηγή: Original Οδηγός


   Files
  • παιδιά επειδή ζαλίστηκα λίγο με όλες τις φωτογραφίες τα βήματα κλπ αν έχω ξεχάσει κάτι ρίξτε φωνή να το προσθέσω!!Έχω λαλίσει τώρα...χαχαχαχα!!!!
  • Διαφήμιση
  • Άψογος όπως πάντα... :thumbsup:
   Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !   ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
   Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Διαφήμιση
  • Ενταξει δεν παιζεσαι. Κανεις τους τυπους στα official ξενα φορουμ να δειχνουν ερασιτεχνες! :thumbsup: :thumbup:

   Την μονη διορθωση που βλεπω ειναι στο τελος του οδηγου, σε περιπτωση που βγαλει error στο flash πρεπει να αντικατασταθουν 2 αρχεια απο την rom.
  • Απλά αυτό αναφέρεται για Windows x86 αν δεν κάνω λάθος. Θα το τσεκαρω όταν πάω σπίτι και θα το προσθέσω αν είναι :)

   Sent from my Redmi Note 3 Pro
  • Διαφήμιση