Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Redmi 3: Flash την Ελληνική ROM με το Flashify

  • Οδηγός
  • RedMi 3/PRO

  >> Ενημέρωση VIP μελών <<

  Έγινε η διανομή νέων XTRV-9.3.16 & ARΩMA ROM για 36 συσκευές...

  Οι συσκευές που λείπουν από την λίστα, θα έχουμε νέες ROM μόλις βρεθεί διαθέσιμο Source.

  Δείτε τις πληροφορίες στα VIP mail που σας έχουμε στείλει.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • Redmi 3: Flash την Ελληνική ROM με το Flashify

   Προϋποθέσεις-επισημάνσεις:
   • Ο οδηγός αφορά τη συσκευή Redmi 3 (όπου δοκιμάστηκε επιτυχημένα), αλλά το σκεπτικό του πιθανόν να δουλέψει και σε άλλες συσκευές που χρειάζονται ξεκλείδωμα του bootloader, για να περαστεί η Ελληνική Stable ή Developer GTV Rom (δεν έχει δοκιμαστεί όμως σε άλλη συσκευή).
   • O τρόπος φλασαρίσματος ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Xiaomi για ξεκλείδωμα του Bootloader, οπότε θεωρείται απολύτως "νόμιμος" και ανά πάσα στιγμή όποιος θελήσει μπορεί να "επιστρέψει" εκεί που ήταν η συσκευή του αρχικά.
   • Για να εκτελέσετε τον συγκεκριμένο οδηγό, πρέπει προηγουμένως να έχετε ξεκλειδώσει τον Bootloader με την γνωστή διαδικασία που υποβάλει η Xiaomi και περιγράφεται αναλυτικά ΕΔΩ. Μόνο τότε μπορείτε να συνεχίσετε παρακάτω:

   ...


   Εφ'όσον τώρα, έχετε ΗΔΗ ξεκλειδώσει τον Bootloader και φοράτε Developer Ρομ στη συσκευή σας (απαραίτητη προϋπόθεση!), η οποία όμως έρχεται κλειδωμένη με Private Keys από την Xiaomi, είναι αδύνατον να γίνει το Flash άλλης ROM με το Recovery που συνοδεύει την συσκευή σας.
   Συνεπώς πρέπει πρώτα να αλλάξετε το Revovery και μετά να γίνει flash της Ελληνικής Rom.
   Αυτό επιτυχγάνεται ΧΩΡΙΣ τη χρήση ADB και εντολών DOS, αλλά με τη χρήση της εφαρμογής Flashify.

   Οι βασικές ενέργειες θα γίνουν σε τρία βήματα:

   ΒΗΜΑ 1ο
   Κατεβάζουμε στον υπολογιστή και μετά περνάμε στη συσκευή μας (που είναι συνδεδεμένη σε WiFi) τα απαραίτητα αρχεία:
   1. Την εφαρμογή Flashify
   2. To recovery TWRP 3.0.0. για το Redmi 3
   3. Την τελευταία Ελληνική rom (ή την τρέχουσα έκδοση).
   Τα αρχεία τα βάζουμε "χύμα" μέσα στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής μας (για να μπορούμε να τα βρούμε εύκολα μετά)


   BHMA 2o
   -Κάνουμε εγκατάσταση την εφαρμογή Flashify στη συσκευή μας. Οποιος θέλει, για να εξοικειωθεί με το πρόγραμμα, το "look" του, και το τρόπο που λειτουργεί, μπορεί, πριν συνεχίσει παρακάτω, να παρακολουθήσει προαιρετικά και αυτό το βίντεο ΕΔΩ, που δείχνει μεταξύ άλλων και πως κάνουμε back up και restore το ήδη υπάρχον recovery, σε περίπτωση που θέλει να το κάνει. Η διαδικασία στο βίντεο είναι λίγο διαφορετική απο αυτή που κάνουμε εδώ, λόγω αλλαγών στις συνθήκες της rom, αλλά βοηθάει σίγουρα...

   -Τώρα τρέχουμε την εφαρμογή και όταν ξεκινήσει θα ζητήσει δικαιώματα root.

   -Θα πάτε στο "Security-->Permissions-->Root access (εκείνη τη στιγμή η συσκευή σας θα έχει Αγγλική γλώσσα ακόμα). Αφού έχετε φροντίσει να είστε σε WiFi θα ζητήσετε απο τη συσκευή να γίνει root. Ένας οδηγός (wizard) θα ξεκινήσει και αφού αποδεχτείτε τις ερωτήσεις ασφαλείας της Xiaomi, η συσκευή θα αρχίσει να κατεβάζει το εργαλείο που χρειάζεται για να γίνει root η συσκευή.   Ο wizard θα σας οδηγήσει σε επανεκκίνηση της συσκευής και την εγκατάσταση του εργαλείου. Όταν τελειώσει η διαδικασία και ανοίξει, θα είναι πλέον και "επίσημα" rooted η συσκευή σας. Πηγαίνετε πάλι στην εφαρμογή Flashify, τη τρέχετε και επιστρέφετε πίσω στο Security-->Permissions-->Root access. Τώρα το Flashify θα βρίσκεται εκεί περιμένοντας απο εσάς να ανοίξετε το διακόπτη (πορτοκαλί) και να δώσετε δικαιώματα root. (Αυτό επιτυχγάνεται απαντώντας θετικά στις ερωτήσεις ασφαλείας που θα βγαίνουν στην οθόνη σας).

   ΒΗΜΑ 3ο
   Τώρα πηγαίνετε στο κίτρινο φάκελο "explorer", ανοίξτε τον, scrollάρετε κάτω μέχρι να βρείτε το αρχείο "twrp_redmi3.img" που είχατε προηγουμένως αποθηκεύσει χύμα στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας. Πατήστε επάνω του. Θα σας ρωτήσει η συσκευή με ποιό πρόγραμμα θέλετε να το τρέξετε. Επιλέξτε το Flashify και τρέξτε το. Όταν τελειώσετε, σε λίγα δευτερόλεπτα, θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση. Όταν ξεκινήσει και πάλι η συσκευή, θα μπει κατευθείαν μέσα στο TWRP, που είναι πιθανόν να είναι στα κινέζικα.
   Απλά ακολουθείστε τα screenshots απο κάτω, κάνοντας tap ότι είναι σε κόκκινο πλαίσιο:


   ......


   Έτσι θα βάλετε την αγγλική γλώσσα στο TWRP.
   Μετά κάντε πίσω στο TWRP, πηγαίνετε στο INSTALL και επιλέξετε την Ελληνική ρομ, και να κάνετε swipe to install...
   Σε λίγα λεπτά (και χωρίς να διακόψετε τη διαδικασία) το τηλέφωνο θα ξεκινήσει με την Ελληνική ρομ!   Χαρείτε τη!   Σημείωση: Όποιος τώρα, θέλει να εγκαταστήσει την Ελληνική Stable ρομ, μπορεί τώρα πιά να το κάνει εύκολα μέσα απο το TWRP, (αφου προηγουμένως έχει κατεβάσει φυσικά το αντίστοιχο αρχείο της ρομ και το έχει μεταφέρει, μέσα στην συσκευή του) αφου προηγουμένως κάνει το απαραίτητο Factory Reset, με ένα απλό "Swipe to Factory Reset".


   ...


   Διαφήμιση
  • Ο βασιλιάς των οδηγών επέστρεψε.
   Ζήτω ο Βασιλιάς !!!!!

   lol
   Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
   ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
  • Ευχαριστούμε για τον οδηγό!!
   Έχω μία ερώτηση:
   Αφού έχω περάσει την ελληνική dev 6.3.31 (είχα περάσει μαι την προηγούμενη κανονικά), πως γίνεται να μου λέει ότι δεν είναι rooted;;

   Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Διαφήμιση
   Διαφήμιση
  • Ποιο πρόγραμμα σου λέει ότι δεν είναι rooted?
   Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
   ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
  • Και το flashify και το root check που κατέβασα!

   Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Μπράβο @caeser ωραίος οδηγός, εμείς "παιδευτίκαμε" με τα καλώδια τα pc και τα dos, να σε καλά.

   Ο/H nikos_v έγραψε:

   Και το flashify και το root check που κατέβασα!

   Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   έχει δώσει της απαραίτητες άδειες απο το προνόμια Root?
   Διαφήμιση
  • Στα προνόμια root δεν μου εμφανίζει καμία εφαρμογή...

   Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Παίζει να χρειάζεται να ξαναπεράσω την dev με τον κλασσικό πατροπαράδοτο τρόπο;;

   Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Ο/H nikos_v έγραψε:

   Και το flashify και το root check που κατέβασα!

   Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Το Flashify δεν σου λέει εάν είσαι ή όχι rooted.
   Απλά ζητάει δικαιώματα root για να τρέξει σωστά και εσύ πρέπει να πας και να του δώσεις (όπως και σε κάθε άλλη εφαρμογή που θέλει root για να τρέξει).
   Το Root checker σου λέει. Εάν το Root Checker λέει ότι δεν είσαι rooted, τότε όντως δεν είσαι.
   Έχοντας εγκαταστήσει την Ελληνική GTV Rom (εάν κατάλαβα καλά) θα έπρεπε η συσκευή να είναι rooted, εκτός εάνγια κάποιο λόγο έχασες το root. Αυτό ΔΕΝ είναι πρόβλημα όμως, ούτε και χρειάζεται να ξαναπεράσεις τη Rom.
   Υπάρχει πιό απλό τρόπος να ξαναγίνεις rooted. Μπορείς απλά να φλασάρεις το αρχείο "supersu.zip":
   Εφ'όσον έχεις στον υπολογιστή σου την τελευταία Ελληνική GTV Rom, μπορείς να την ανοίξεις και μέσα στο φάκελο "supersu" θα βρεις ένα .zip αρχείο με το όνομα "supersu.zip".

   Δες τις φώτο απο κάτω:   -Τσίμπα το αρχείο με το ποντίκι και βγάλτο στη επιφάνεια εργασίας,
   -Σύνδεσε το τηλέφωνο με τον υπολογιστή και "πέτα" το (αντέγραψε το) "supersu.zip" χύμα μέσα στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο του κινήτου σου.
   -Μπες στο TWRP
   -Πάτα "INSTALL" και επέλεξε το "supersu.zip"
   -Όταν τελείωσει (σε λίγα δευτερόλεπτα) κάνε reboot στο system και είσαι έτοιμος... (τσεκάρισέ το και με το Root Checker και πες μας...) :thumbsup:
   Διαφήμιση
  • Σ ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικοτατη -όπως πάντα- απάντηση!!
   Την τελευταία ελληνική Gtv την έχω και στο κινητό. Μπορώ να το αποσυμπιέσω στο κινητό και να βω εκεί το SuperSU.zip ώστε να το περάσω από το twrp? Χωρίς τη χρήση υπολογιστή εννοω...

   Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  • Ο/H nikos_v έγραψε:

   Σ ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικοτατη -όπως πάντα- απάντηση!!
   Την τελευταία ελληνική Gtv την έχω και στο κινητό. Μπορώ να το αποσυμπιέσω στο κινητό και να βω εκεί το SuperSU.zip ώστε να το περάσω από το twrp? Χωρίς τη χρήση υπολογιστή εννοω...

   Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
   Ναι, θεωρητικά γίνεται φυσικά, ΑΛΛΑ, εάν δεν είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος για πως θα το κάνεις μέσα στο κινητό, δεν θα στο συνιστούσα, για να μην γίνει καμμιά ολική αποσυμπίεση μέσα στο κινητό και γεμίσεις αρχεία και φακέλους, που θα σου είναι "άχρηστοι" και θα σου πιάνουν και πολύ χώρο. Καλύτερα σε PC για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Μην το βιάζεσαι όμως... μπορείς να το κάνεις κάποια στιγμή που θα βρεθείς σε υπολογιστή...