Διαφήμιση

επιλογή "Use USB for MTP mode"

  >> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

  Tρέχουσα ενημέρωση 20.6.4 (05/06/2020 16:45)

  Έγινε η διανομή των νέων 20.6.4 ROM για τις 22 συνολικά συσκευές...

  Από τις 20 Ιουνίου θα σταματήσουν οι εβδομαδιαίες Bete Developer ROM για τις παρακάτω συσσκευές,
  Mi 6, Mi 6X, Mi Mix 2, Mi Note 3, Redmi Note 5

  Από τις 5 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν οι εβδομαδιαίες Bete Developer ROM για τις παρακάτω συσσκευές,
  Mi 8, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Pro (UD), Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Mi Max 3, Mi Mix 3, Mi Mix 2S

  H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

  >> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
  *** Xiaomi Miui Hellas Team ***

  • επιλογή "Use USB for MTP mode"

   Σε Marshmallow 6.0.1 όταν συνδέω τη συσκευή με το USB καλώδιο, βγαίνει η παρακάτω επιλογή.
   Ξέρει κανείς που την βρίσκω αυτή την επιλογή στις ρυθμίσεις, έτσι ώστε να την ρυθμίσω να βγαίνει by default όπως θέλω συνήθως εγώ και να μην με ρωτάει κάθε φορά?
   Thanks!


  • Διαφήμιση
  • Ο/H caeser έγραψε:

   Σε Marshmallow 6.0.1 όταν συνδέω τη συσκευή με το USB καλώδιο, βγαίνει η παρακάτω επιλογή.
   Ξέρει κανείς που την βρίσκω αυτή την επιλογή στις ρυθμίσεις, έτσι ώστε να την ρυθμίσω να βγαίνει by default όπως θέλω συνήθως εγώ και να μην με ρωτάει κάθε φορά?
   Thanks!   Δεν νομίζω να υπάρχει λύση στο ερώτημα σου γιατί πρέπει να είναι ένα χαρακτηριστικό της Marshamllow. Ακόμα και σε custom rom η ίδια επιλογή έβγαινε.
  • Το πρόβλημα είναι ότι όταν συνδέω συσκευή που φοράει 6.0.1 στο PC (έχω συνδέσει ένα Mi3 και ένα Mi4 μέχρι τώρα) το PC, αν και το βλέπει, δεν μου επιτρέπει να μπω στα "ενδότερα", εάν πρώτα δεν δηλώσω στη παραπάνω επιλογή που φαίνεται στη φώτο, την επιλογή το "Transfer files". Επειδή όμως "βάλε-βγάλε" στο PC διάφορες συσκευές, είναι ενοχλητικό να πρέπει κάθε φορά να απαντάς σε ερωτήσεις ρουτίνας. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι ίσως να μπορούσα να το ρυθμίσω by default στην επιλογή "Transfer files" και να το κάνω να αιστανθεί πραγματικά "smart phone" και να σταματήσει να με ενοχλεί με την ίδια χαζή ερώτηση κάθε φορά...
   Ευχαριστώ για την απάντησή σου @spideman3, anyway! :thumbup:
  • Ο/H caeser έγραψε:

   Το πρόβλημα είναι ότι όταν συνδέω συσκευή που φοράει 6.0.1 στο PC (έχω συνδέσει ένα Mi3 και ένα Mi4 μέχρι τώρα) το PC, αν και το βλέπει, δεν μου επιτρέπει να μπω στα "ενδότερα", εάν πρώτα δεν δηλώσω στη παραπάνω επιλογή που φαίνεται στη φώτο, την επιλογή το "Transfer files". Επειδή όμως "βάλε-βγάλε" στο PC διάφορες συσκευές, είναι ενοχλητικό να πρέπει κάθε φορά να απαντάς σε ερωτήσεις ρουτίνας. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι ίσως να μπορούσα να το ρυθμίσω by default στην επιλογή "Transfer files" και να το κάνω να αιστανθεί πραγματικά "smart phone" και να σταματήσει να με ενοχλεί με την ίδια χαζή ερώτηση κάθε φορά...
   Ευχαριστώ για την απάντησή σου @spideman3, anyway! :thumbup:
   θα ρωτήσω τους διαχειριστές στο en.miui.com στην ομάδα Mbeta tester στο QQ και θα σε μεταφέρω την απάντηση.
  • Διαφήμιση
  • @caeser γιατί θεωρείς ότι αυτό είναι πρόβλημα;;
   Σε πολλές ROMs ( όχι miui) βγαίνει αυτή η επιλογή ακόμη και με παλαιότερες εκδόσεις android (2.3.5 κι επειτα.. π.χ. ZTE skate)
   Όπως επίσης και σε aosp android 4.4.2
   Πάντως θυμάμαι ότι δεν είχα την επιλογή να προ-επιλέξω την λειτουργία για να μην με ρωτάει.
   Redmi Note 8T (Willow)
   Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
  • H χρήση του Charge mode ως προεπιλογή κάθε φορά που συνδέουμε τη συσκευή μας στον υπολογιστή, παρουσιάζεται ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ με τον ερχομό του Marshmallow 6.0 και το θεωρώ ιδιαιτέρως ενοχλητικό feature (αντίθετα με το Doze Mode, που είναι ευεργετικό, ιδιαίτερα για συσκευές με "ευαίσθητες" μπαταρίες)!
   Σε καμμία άλλη έκδοση του Android, έως σήμερα, δεν το είχαμε αυτό ως προεπιλογή (το charge Mode)! Με κάτι άλλο πιθανόν να το μπερδεύεις...
   Για να γίνω πιό σαφής (περιγραφικός) αυτό σημαίνει ότι όσες φορές συνδέσεις-αποσυνδέσεις την συσκευή σου στον υπολογιστή τόσες φορές αντίστοιχα θα πρέπει να "πεις" στο τηλέφωνο σου ότι το θέλεις σε "transfer files mode" για να δεις τα περιεχόμενά σου, αλλιώς θα σε αγνοεί κάθε φορά που το συνδέεις (και ας του είχες πει ένα λεπτό πριν ότι το θέλεις σε transfer files mode) και απλά θα ...φορτίζει, χωρίς να σου επιτρέπει να βλέπεις τα περιεχόμενα της συσκευής σου στον υπολογιστή! Γι'αυτό το θεωρώ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!
   Το πρόβλημα, θεωρητικά, λύνεται με την λύση που δημοσίευσα παραπάνω (απο το XDA), αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί στη πράξη με την Miui ... ή τουλάχιστον δεν λειτουργεί ακόμα (έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα βελτιώσουν την εφαρμογή MTP Enabler. Και όπως καταλαβαίνεις ο λόγος που έφτιαξαν αυτή την εφαρμογή είναι ακριβώς επειδή το feature, για το οποίο γκρινιάζω, είναι σαφώς ένα καινούριο ΠΡΟΒΛΗΜΑ και για πολλούς άλλους χρήστες!!!)
  • Διαφήμιση
  • @caeser Την λειτουργια του charge mode την ειχα στο zte skate (2.3.5), doogee 2014( android 4.2), inew v3 plus(4.4.2), doogee dg800 (4.4.2), zte v967 (4.2).
   Καθε φορα που συνδεα το κινητο μου στο pc μου εβγαζε 4 επιλογες.
   • μονο φορτιση
   • Ως αφαιρουμενος δισκος
   • MTP
   • PTP
   Και στα 5 κινητα που αναφερω.
   Το βραδυ μπορω να σου ανεβασω φωτογραφια απο τα δυο κινητα.
   Και ναι.. καθε φορα που συνδεα το κινητο στο pc ετσι κι αυτο καθε φορα με ρωτουσε
   Redmi Note 8T (Willow)
   Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
  • Ο/H pechr έγραψε:

   Την λειτουργια του charge mode την ειχα
   Σωστά! Η λειτουργία υπήρχε... δεν είναι νέα! Το νέο είναι ότι έρχεται ως DEFAULT επιλογή ακόμα και όταν έχεις π.χ. ενεργοποιημένο τον εντοπισμό σφαλμάτων USB, που σε βοηθούσε να βλέπεις απ' ευθείας τα περιεχόμενα της συσκευής σου, χωρίς να απαντάς στην ίδια (ηλίθια) ερώτηση ξανά και ξανά... (πράγμα που φυσικά γίνεται στη Kit-kat και Lollipop)
  • Διαφήμιση
  • Και όμως παρά την ενόχληση που προκαλεί κατά την γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας γιατι είναι το data connection που θα κρατήσει την usb ενεργή και τραβώντας άθελα σας το καλώδιο (χωρίς ασφαλή κατάργηση) θα προκληθεί ζημιά στην usb και στα αρχεία σας.
  • Καλά...ναι! @Bodai όταν αρχίσεις να το χρησιμοποιείς και σου τα κάνει "τσαρούχια", με τις επαναλαμβανόμενες ΙΔΙΕΣ ερωτήσεις, τότε να δω πόσο σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι! Σημαντικό χαρακτηριστικό ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥ είναι! Αυτό είναι! (morningafter)
   ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ......ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ! :dash:
   Με αυτό το χαρακτηριστικό η Marshmallow μετατρέπει ένα smart phone σε dope phone που ο χρήστης εξαναγκάζεται να επαναλαμβάνει ξανά και ξανά το τι θέλει να κάνει με τη συσκευή του! ΕΛΕΟΣ!
   Όσο για την "ασφαλή κατάργηση", εγώ προσωπικά την έχω καταργήσει ολόκληρες δεκαετίες τώρα! Χάσιμο χρόνου είναι! Όταν δεν μεταφέρεις δεδομένα, η σύνδεση παραμένει ανενεργή, έτσι κι αλλιώς, και απλά τραβάς το καλωδιάκι και καθάρισες! Ποτέ δεν έχω πάθει το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια!
   Γιατί με την Lollipop και την Kit Kat δεν χάναμε τα δεδομένα μας και δεν χαλάγαμε τα στικάκια μας, που δεν είχε αυτό το ΗΛΙΘΙΟ χαρακτηριστικό?
   :rocketlauncher: