Διαφήμιση

Νέα επισημασμένα με „ios“

>> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! <<

Tρέχουσα ενημέρωση 20.7.2 (03/07/2020 17:45)

Έγινε η διανομή των νέων 20.7.2 ROM για τις 20 συνολικά συσκευές...

To Redmi K30 Pro αυτή και την επόμενη εβδομάδα θα έχει Android 10, και μετά Android 11
Το Redmi Note 7 Pro θα καθυστερήσει γιατί έχει προβλήματα με την πυξίδα
Το Redmi Note 8 θα καθυστερήσει λόγο προβλημάτων με Restart
Το Mi Mix 2S θα καθυστερήσει λόγο προβλημάτων με το compilation της ROM
To Mi 10/Pro θα καθυστερήσει λόγο δοκιμών στο Android 11

Από τις 20 Ιουνίου σταμάτησαν οι εβδομαδιαίες BeteDeveloper ROM για τις παρακάτω συσκευές,
Mi6, Mi 6X, Mi Mix 2, Mi Note 3, Redmi Note 5

Από τις 5 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν οι εβδομαδιαίες BeteDeveloper ROM για τις παρακάτω συσκευές,
Mi8, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Pro (UD), Mi 8 SE, Mi 8 Lite, Mi Max3, Mi Mix 3, Mi Mix 2S

H επόμενη διανομή των ROM θα γίνει όταν έχουμε διαθέσιμο Source από την Xiaomi και το xiaomi.eu.

>> Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας <<
*** Xiaomi Miui Hellas Team ***

 • Οι ειδικοί θεωρούν ότι η πλειονότητα των συνδέσεων, που χρησιμοποιούν το ευρέως διαδεδομένο πρωτόκολλο ασφάλειας WPA2, κινδυνεύουν να παραβιασθούν, εωσότου το πρόβλημα διορθωθεί, σύμφωνα με το BBC και τη Guardian.
 • Η εταιρεία ερευνών Kantar δημοσιοποίησε τα τελευταία δεδομένα για την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Ιανουάριο του 2017 και δείχνει ότι το iOS αύξησε τα ποσοστά του στις σημαντικές αγορές, ενώ το Android αναπτύχθηκε σε σχεδόν κάθε αγορά, εκτός των ΗΠΑ.
 • ​Πρόσφατα, τα εργαστήρια της Kaspersky και Blue Coat ανακάλυψαν ένα νέο άκρως επικίνδυνο malware, το οποίο δύναται να προσβάλλει τα λειτουργικά των smartphones, αλλά και τα desktop PC΄s. Το Cloud Atlas όπως ονομάζεται (ή Inception) λέγεται πως αποτελεί ένα δημιούργημα της ομάδας που κατασκεύασε το Red October malware, το κακόβουλο λογισμικόκατασκοπείας που στόχευε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες (αλλά και σε άλλες εταιρίες του παραγωγικού τομέα) και στελέχη κυβερνήσεων.

 • Επιτέλους η Google επεκτείνει από 15 λεπτά σε 2 ώρες, το χρόνο που μπορεί κάποιος χρήστης να ζητήσει να του επιστραφούν τα χρήματα μιας αγορασμένης εφαρμογής ή παιχνιδιού, .
  Η google δεν έδινε την δυνατότητα δοκιμής των επί πληρωμή εφαρμογών ή παιχνιδιών της, όπως γίνεται στα Windows Phones. Αντί γι΄αυτό έδινε το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων του χρήστη της εφαρμογής εντός 15 λεπτών. Ο χρόνος ήταν πολύ μικρός για τον χρήστη να αποκτήσει μια πλήρη άποψη για την επιλογή του. Μετά όμως από τα εκατομμύρια αιτήματα των χρηστών και κατόχων android συσκευών επέκτεινε τον χρόνο "υπαναχώρησης" σε 2 ώρες. Κατά την γνώμη μου και πάλι λίγο είναι. Θα προτιμούσα τις 24 ώρες, αλλά πάλι καλά αν σκεφτούμε ότι οι χρήστες iOS και κάτοχοι iPhone δεν έχουν κανένα από τα παραπάνω δικαιώματα ;( .
  Την διαδικασία επιστροφής των χρημάτων την βρίσκετε στη ΒΟΗΘΕΙΑ του Google Play είτε μέσα από το κινητό σας, είτε από τον υπολογιστή σας.
  Φορτώστε την συνδεδεμένη πιστωτική ή Debit κάρτα σας στο Google Play με το πολύ 20€ και ξεκινήστε τις 2ωρες δοκιμές. ^^
 • Σύμφωνα με την Kantar WorldPanel, που ελέγχει στατιστικά την αγορά σε σχέση με τα λειτουργικά συστήματα smartphones, το Android συνεχίζει να οδηγεί την αγορά καταγράφοντας ελαφρά άνοδο.


  Στον αντίποδα, οι κύριοι ανταγωνιστές του Android, iOS και Windows Phone καταγράφουν ελαφρά μείωση στην αγορά smartphones. Αναλυτικότερα στις 5 βασικότερες χώρες της Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία), αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Android υπερέχει εντυπωσιακά με μερίδια αγοράς 74,3% και 61,8%, αντίστοιχα.


  Στην Ευρώπη η Apple καταλαμβάνει το 14,98% της αγοράς, έχοντας δεχθεί σημαντική ώθηση από το πρόσφατο λανσάρισμα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus ενώ η Microsoft με το Windows Phone κατέχει μερίδιο αγοράς 9,2%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το λειτουργικό iOS καταγράφει απρόσμενη μείωση της τάξης του 3,3%, «πέφτοντας» στο 32,6%, σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του έτους. Αντίστοιχα, το Windows Phone επίσης συρρικνώνεται στην αμερικανική αγορά από το 4,6% στο 4,3%.

  Σε επίπεδο κατασκευαστών, σύμφωνα με την αναφορά της Kantar, οι LG και Motorola επιδεικνύουν εντυπωσιακή άνοδο στην αμερικανική αγορά, πλησιάζοντας όσο ποτέ άλλοτε τις πρωτοπόρους Samsung και Apple. Κύρια όπλα για τις δύο εταιρείες είναι το G3 για την LG και το Moto X για την Motorola. Η έρευνα της Kantar φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα αποτελέσματα της LG, τα οποία δείχνουν ότι η κορεατική εταιρεία είχε το γ’ τρίμηνο του έτους τα καλύτερα μεγέθη κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

  Στην κρίσιμης σημασίας, λόγω όγκου, αγορά της Κίνας, η Samsung δέχεται σημαντική πίεση από ανερχόμενους κατασκευαστές, με προεξάρχουσα την φιλόδοξη Xiaomi. Η Xiaomi κατέχει πλέον το 30,3% της κινεζικής αγοράς, ενώ η Samsung έχει πέσει στο 18,4%. Επίσης, ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας της Kantar είναι αυτό που αφορά ότι το 16% όλων των smartphones στην Κίνα διαθέτουν οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών ή μεγαλύτερη.
 • Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ζωής, πολύ κοντά σε αυτό με το Στόουνχεντζ και τη δολοφονία του JFK, είναι το πώς ένα iPhone μπορεί να τρέξει τόσο ομαλά με 1GB μνήμης RAM, ενώ οι Android συσκευές χρειάζονται τουλάχιστον 2GB ή 3GB της γλυκιάς ουσίας (μνήμης RAM) για να τρέξουν το ίδιο ομαλά. Σύμφωνα με το Quora, μια ιστοσελίδα που απαντά σε σχετικές ερωτήσεις, η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι οι Android εφαρμογές χρησιμοποιούν Java.

  Μαζί με τη χρήση της Java έρχεται και μια διαδικασία που ονομάζεται «συλλογή σκουπιδιών» (garbage collection). Μόλις ένας χρήστης Android κλείσει μια εφαρμογή, η διαδικασία «συλλογής σκουπιδιών» ανακυκλώνει (καθαρίζει) τη μνήμη. Το πρόβλημα είναι ότι προκειμένου η διαδικασία της «συλλογής σκουπιδιών» να γίνει γρήγορα απαιτείται από τέσσερις έως οκτώ φορές περισσότερη χρήση μνήμης. Εάν η απαιτούμενη ποσότητα της μνήμης δεν είναι διαθέσιμη, τότε η λειτουργία της συσκευής επιβραδύνει. Επειδή το iOS δεν χρησιμοποιεί την προαναφερθείσα διαδικασία της «συλλογής σκουπιδιών», η Apple μπορεί, με τη χρήση ενός (1) μόνο GB μνήμης RAM στο iPhone, να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει την απόδοση των Android συσκευών.

  Τα παραπάνω θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ένα από αυτά τα μυστήρια που μπορεί να έχετε ή να σκεφτείτε αργότερα. Και ακριβώς σε περίπτωση που είστε περίεργοι, η απάντηση δημοσιεύτηκε στο Quora από τον Glyn Williams, ο οποίος έλαβε 2700 θετικούς ψήφους για την απάντησή του.  Η διαδικασία «συλλογής σκουπιδιών» είναι γρήγορη μόνο όταν η μνήμη είναι αρκετή
 • Σίγουρα δε θα μπορούσε να αποτελεί για εσάς έκπληξη το γεγονός ότι ο μέσος όρος τιμής στα Android smartphones είναι κατά πολύ χαμηλότερος απ' ό,τι ο αντίστοιχος μέσος όρος των iPhone. Η είδηση, ωστόσο, έρχεται από το ότι αυτή η διαφορά, περνώντας τα χρόνια, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.  Σύμφωνα με στοιχεία της Statista, η τιμή για το μέσο Android έχει φτάσει τα 276 δολάρια, ενώ η τιμή για το μέσο iPhone φτάνει τα 650 δολάρια (τιμές στις ΗΠΑ χωρίς συμβόλαιο). Οι "μέσες" τιμές για τα Android smartphones έχουν πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, πέφτοντας από τα 441 δολάρια το 2010, τα 380 το 2011 και τα 320 το 2012, στα 276 το 2013.


  Και κάπως έτσι, το λειτουργικό της Google μπορεί να είναι προσβάσιμο σε μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με το Android να κυριαρχεί στα market shares σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Αντίθετα, οι μειώσεις τιμής για τα iPhone είναι, προφανέστατα, πολύ μικρότερες και, παρά την κυκλοφορία του... οικονομικότερου 5c, γενικότερα οι τιμές των smartphones της Apple παραμένουν σταθερές τα τελευταία χρόνια.

  Ως αποτέλεσμα, η Apple αποκομίζει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του κλάδου, ενώ το Android ένα μεγάλο μέρος του μεριδίου αγοράς. Τι είναι προτιμώτερο αλήθεια;