Διαφήμιση

>> ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ VIP Μελών (Παρασκευή 16/04/2021) !!! <<

Έγινε η διανομή των νέων MIUI 12.5 ROM (21.4.14/15 για 21 συσκευές)
Θα δώσουμε και τις υπόλοιπες ROM μόλις έχουμε Source από το xiaomi.eu

Για τους κατόχους του Mi 10 μπορείτε να κατεβάσετε το νέο TWRP Recovery που δουλεύει σωστά

Σας Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας !!!

Παρουσίαση του φοβερού BlitzWolf® BW-D1 120GΒ 2.5 inch SATA3 SSD μαζί με την εξωτερική θήκη ORICO

maddoctor -

 • Παρουσίαση του φοβερού BlitzWolf® BW-D1 120GΒ 2.5 inch SATA3 SSD μαζί με την εξωτερική θήκη ORICO
  Ξέρω ότι εδώ μιλάμε κυρίως για κινητά, tablet και διάφορα gadgets, αλλά στα κινεζομάγαζα μπορεί κανείς να βρει και άλλες ευκαιρίες και άλλα αξιόλογα πράγματα. Είπα λοιπόν και εγώ να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είχα κάποια προβλήματα, αλλά λύθηκαν όλα και ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τι πήρα από το Banggood! Πήρα λοιπόν ένα 2.5″ SSD HDD της Blitzwolf και μία εξωτερική θήκη για να τον δουλεύω, της Orico. Στην αρχή απόκτησα τον σκληρό δίσκο. Ήθελα να τον χρησιμοποιήσω σαν δίσκο backup, να μπορώ να φυλάξω μέσα αρχεία, προγράμματα και φωτογραφίες. Πήγα λοιπόν στο Banggood όπου ξέρω ότι έχει μεγάλη ποικιλία από διάφορα αξεσουάρ και πάντα σε πολύ καλές τιμές και άρχισα να ψάχνω για σκληρό. Βρήκα και πήρα λοιπόν τον BlitzWolf® BW-D1 120G 2.5 inch SATA3 Solid State Drive SSD Hard Disk.


  Η εταιρεία Blitzwolf είναι πολύ γνωστή για τα ποιοτικά της προϊόντα, οπότε είπα να το τολμήσω να δοκιμάσω και μ’ ένα σκληρό της. Ο σκληρός είναι SATA III, με 6GB/s transfer rate, έχει 500MB/S Read Speed αναφέρει το μαγαζί, υποστηρίζει ECC, Wear leveling, TRIM, S.M.A.R.T και RAID Protection, ενώ έρχεται με 18μηνη εγγύηση, όπου θα την δείτε και εσείς στις φωτό. Πολύ καλά χαρακτηριστικά λοιπόν σε πολύ καλή τιμή (το πήρα σε promotion και μου βγήκε μόνο 44.99$). Παραλαμβάνοντας τον σκληρό, έρχεται σε αυτό το λεπτό μαύρο κουτί, με τον σκληρό μέσα προστατευμένο σε ειδική συσκευασία, με το εγχειρίδιο στα αγγλικά και την 18μηνη εγγύηση που αναφέρει η εταιρεία. Ο controller του είναι ο Marvell 88NV 1120.

  Τώρα ήταν η ώρα να βρω και μία εξωτερική θήκη, που να παίρνει 2.5″ SATA SSD σκληρούς. Στην αρχή βρήκα μία, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ασύμβατη με τον σκληρό. Μετά από επικοινωνία με το Customers Support του Banggood, όπου θέλω να τους ευχαριστήσω για άλλη μία φορά, μου βρήκανε θήκη συμβατή με τον σκληρό μου και μου την στείλανε χωρίς κανένα δικό μου κόστος! Αυτό δείχνει σοβαρό κατάστημα με επαγγελματίες! Η θήκη που μου βρήκανε είναι η ORICO 2599US3 HDD External Enclosure Tool Free 2.5 inch USB 3.0 Hard Drive Disk Box, μία πολύ ωραία θήκη. Ας δούμε όμως τι έγινε όταν συνδύασα τον SSD SATA III της Blitwolf με την Orico θήκη.

  Η θήκη ανοίγει πολύ εύκολα, βάζεις μέσα τον σκληρό, κλείνεις το καπάκι και είναι έτοιμος για χρήση. Η θήκη δεν θέλει ούτε κατσαβίδια, ούτε τίποτα, αφού το καπάκι είναι συρταρωτό. Η θήκη δίνει μία αίσθηση βελούδου όταν την κρατάς, πολύ ευχάριστη. Αφού λοιπόν τοποθετήσαμε τον σκληρό μέσα, είναι ώρα για χρήση.

  Ο σκληρός αναγνωρίστηκε αμέσως από τα Windows 10 64bit που έχω, οπότε το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να κάνω τον σκληρό initialize, format και ήταν έτοιμος για χρήση. Initialize γίνεται από το Disk Management των Windows (Πατώντας Windows key + X εμφανίζεται ένα μενού, όπου διαλέγουμε το Disk Management) και μετά format. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί παραπάνω από 30 sec!

  Αφού λοιπόν έχουμε τον σκληρό έτοιμο, ας τρέξουμε και μερικά διαγνωστικά τεστ να δούμε τι πουλιά πιάνει ο σκληρός με τον δίσκο. Το κακό είναι ότι το laptop Μου δεν έχει USB 3.0 που υποστηρίζει η θήκη, αλλά 2.0, οπότε τα αποτελέσματα που βλέπετε είναι μέσω USB 2.0.

  Μέτρηση του σκληρού σ' ένα Lenovo Yoga


  Μέτρηση στο ίδιο μηχάνημα τον εξωτερικό σκληρό της Blitzwolf  Μέτρηση σε Lenovo Laptop με USB 2.0
  Βρήκα ένα Lenovo Yoga (φοβερό μηχάνημα!) και σύνδεσα τον σκληρό. Καλά καμία σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις...

  Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω ενθουσιαστεί από την ταχύτητα του δίσκου σε USB 2.0. Έχω επίσης ενθουσιαστεί και από την θήκη, οπότε έχω παραγγείλει άλλες δύο θήκες που είναι καθ’ οδόν, καθότι έχω άλλους δύο 2.5″ SATA SSD που θέλω να τους κάνω φορητούς, οπότε είναι ευκαιρία και πάνω απ’ όλα δοκιμασμένη λύση!

  Θετικά

  • Η θήκη είναι πολύ ελαφριά, ανθεκτική, ευχάριστη στην επαφή και λειτουργική. Ο σκληρός δουλεύει με την μία χωρίς προβλήματα.

  Αρνητικά

  • Εάν βάζανε και ένα διακόπτη on/off σίγουρα θα ήταν καλύτερα, αλλά και πάλι και έτσι δεν είναι καθόλου άσχημη.